ΔΙΕΘΝΗ

Επιστροφή Ίμπρα αλλά με την πλάτη στον τοίχο...

Επιστροφή Ίμπρα αλλά με την πλάτη στον τοίχο...

Ο Ιμπραΐμοβιτς επιστρέφει στο «Καμπ Νόου» και η Μπαρτσελόνα θέλει να του δείξει ότι τις ομάδες τις φτιάχνουν τα «εμείς» και όχι τα «εγώ».

 

Είναι ένα χωνευτήρι λαών. Υπάρχει μεγάλη ανεκτικότητα στο διαφορετικό χρώμα, στην ανεξιθρησκία, στην ελεύθερη έκφραση. Ένα μόνο πράγμα απαγορεύεται. Να προσβάλεις την Μπαρτσελόνα, τον Λιονέλ Μέσι και ότι εκφράζουν αυτοί. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς τα έκανε όλα αυτά μαζί. 

Ουδείς έχει πρόβλημα που δεν έπιασε στους «μπλαουγκράνα». Συμβαίνουν αυτά. Εδώ δεν μπόρεσε να πείσει στην Καταλονία κοτζάμ… Ντιέγκο Μαραντόνα. Αυτό όμως που έκανε ο Ζλάταν τον έχει καταστήσει personna non grata. Για τον Σουηδό, όπως ο ίδιος περιγράφει στην αυτοβιογραφία του, ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι ένας απολίτιστος και άξεστος αυταρχικός τύραννος και οι Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα απλά σχολιαρόπαιδα που δεν είχαν ιδέα για τίποτα στην ζωή εκτός από την μπάλα! Μάλιστα στο περίφημο βιβλίο του, ο Ιμπραΐμβιτς περιγράφει κι ένα άλλο περιστατικό, όταν το καλοκαίρι του 2010 θέλοντας να φύγει έφτασε σε κατάσταση τρέλας τον Σάντρο Ροσέλ απειλώντας τον ανοιχτά πως θέλει να παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης και τον Μουρίνιο, μόνο και μόνο για να ρίξει την τιμή και να μπορέσει να επιστρέψει στην Ιταλία για λογαριασμό της Μίλαν. 

Ακόμα κι αν είχαν ξεχαστεί όλα αυτά, φρόντισαν να τα υπενθυμίσουν οι Καταλανικές εφημερίδες, ώστε να προσθέσουν λίγο αλατοπίπερο σε ένα επαναληπτικό προημιτελικό που έχει χάσει το ενδιαφέρον του μετά το 1-3 του πρώτου αγώνα. 

Στην Μπαρτσελόνα, ο Ζλάταν δεν μπόρεσε ποτέ να θυσιάσει το εγώ στο λογαριασμό του εμείς. Αρνήθηκε να μπει σε καλούπια και να δεχθεί πως οι «μπλαουγκράνα» είναι ένα σύστημα πλανητών που περιστρέφονται γύρω από τον Λιονέλ Μέσι. Αυτό ακριβώς δηλαδή που έκαναν ο Νεϊμάρ και εσχάτως ο Λουίς Σουάρες, οι οποίοι μπόρεσαν να βρουν τους σωστούς ρόλους γύρω από τον Αργεντινό, ο οποίος φροντίζει να τους έχει όλους χαρούμενους. 

Αυτό ακριβώς που δεν μπόρεσε να κάνει ο Ζλάταν στην Παρί Σεν Ζερμέν, όπου ναι μεν ο Σουηδός ευημερεί, αλλά ο Έντινσον Καβάνι έχει πέσει σε ποδοσφαιρική κατάθλιψη, ψάχνοντας να ταιριάξει τα χνώτα του με αυτά του Σουηδού. Στο μάθημα χημείας ο Ζλάταν μένει μετεξεταστέος. Αφού δεν μπόρεσε να του κάνει καλό το φροντιστήριο στο «Καμπ Νόου», δεν πρόκειται να περάσει το μάθημα ποτέ. 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Γκρινιάζει λίγο όταν δεν παίζει ή όταν βγαίνει πρόωρα σαν αλλαγή, παίζει με τον ίδιο τρόπο είτε βρίσκεται με ξυπόλυτος στο παρκέ του σαλονιού του, είτε έχοντας απέναντι τον πιο σκληρό αντίπαλο και πριν φύγει ο Απρίλιος διάγει την πιο παραγωγική του σεζόν στην Μπαρτσελόνα με 28 γκολ. Ο Νεϊμάρ έχει σκοράρει και στις τρεις φορές που βρήκε φέτος απέναντι του την Παρί Σεν Ζερμέν και αποδεικνύεται κομβικό γρανάζι στην μηχανή του Λουίς Ενρίκε.

ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ

Ο ένας είναι θρύλος. Μύθος. Μα σιγά - σιγά βαδίζει στην λάθος πλευρά των -άντα. Ακούγεται απίστευτο, μα Αντρές Ινιέστα σε 26 επίσημα φετινά ματς σε πρωτάθλημα και Ευρώπη δεν έχει καταφέρει να σκοράρει ούτε μισή φορά, σε μία προβληματική σεζόν με αρκετούς τραυματισμούς. Στην ζώνη των χαφ θα βρει απέναντι του ένα ισοϋψή του, τον Ιταλό Μάρκο Βεράτι που θα μπορούσε να αποτελέσει διάδοχη λύση του Καταλανού στην Μπαρτσελόνα: «Είναι ένας πολύ καλός παίκτης που έχει προσόντα, αλλά μην βάζετε λόγια στο στόμα μου», η οργισμένη απάντηση του Λουίς Ενρίκε στην σχετική ερώτηση. Ο λόγος; Πριν από λίγες ημέρες ο πατέρας του Μπόγιαν Κρκιτς δήλωσε ότι επί των ημερών του Καταλανού τεχνικού στην Ρόμα, είχε προσπαθήσει να πάρει τον Βεράτι στους «τζιαλορόσι», κάτι που φούντωσε αναίτια τις φήμες για ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα τις τελευταίες ημέρες.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ

7 συνεχόμενες νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ μετρά η Μπαρτσελόνα, που θέλει ακόμα δύο για να ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ της στην διοργάνωση. Από την άλλη, η Παρί Σεν Ζερμέν είναι η μοναδική από τις 8 ομάδες των προημιτελικών που αγνοεί φέτος την νίκη σε νοκ-άουτ παιχνίδι.

ΤΟ ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ

Όσο κι αν έτρεξε για να προλάβει την ρεβάνς, η θλάση του Τιάγκο Σίλβα δεν του επέτρεψε να είναι έτοιμος, με τον Βραζιλιάνο αρχηγό της Παρί Σεν Ζερμέν να μένει στην πόλη του φωτός παρέα με τον Τιάγκο Μότα και τον τιμωρημένο δεξιό μπακ Οριέρ. Σε σχέση πάντως με το πρώτο ματς επιστρέφει ο Ιταλός… ροοστάτης Μάρκο Βεράτι, όπως και η αυτού υψηλότης Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Σε ότι αφορά την Μπαρτσελόνα, ο Αντρές Ινιέστα που έφυγε με φορείο στο πρώτο ματς, θα αγωνιστεί κανονικά, κάτι που ισχύει και με τον Ματιέ, ενώ εξέτισε και ο Βραζιλιάνος μπακ Ντάνι Άλβες, επομένως πλήρης αποστολή για τους Καταλανούς.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Μόνο φέτος έχουν βαρεθεί να παίζουν αντιμέτωποι, αφού αυτή είναι η τέταρτη φορά που οι δύο ομάδες παίζουν αντιμέτωπες την φετινή περίοδο! Το περίεργο είναι πως στις 5 πρώτες φορές που οι δύο ομάδες έπαιξαν στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι Παριζιάνοι ήταν αήττητοι (2 νίκες, 3 ισοπαλίες), όμως η Μπαρτσελόνα έχει πάρει τα δύο τελευταία ματς. Στο αντίστοιχο ματς του «Καμπ Νόου» στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, οι Καταλανοί είχαν πάρει μία μάλλον εύκολη νίκη με 3-1.

Η ΔΗΛΩΣΗ

Την έκανε κάποιος δεν έχει σχέση με τις δύο ομάδες, μα αρκούσε για να ξεσηκώσει λιγάκι τους Καταλανούς: «Θα είναι πολύ δύσκολη για αυτήν να σκοράρει τρεις φορές στην Βαρκελώνη, μα η Παρί Σεν Ζερμέν έχει τους κατάλληλους παίκτες για να το κάνει και ελπίζω ότι μπορεί να πάρει την πρόκριση», είπε ο Γάλλος (μα και Μαδριλένος) Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος ποτέ δεν χάνει την ευκαιρία να προκαλεί τους Καταλανούς.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ 

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (4-3-3): Τερ Στένγκεν - Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μασκεράνο, Τζόρντι Άλμπα - Μπούσκετς, Ινιέστα, Ράκιτιτς - Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες, Μέσι. 

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (4-2-3-1): Σίριγκου - Φαν ντερ Βίελ, Μαρκίνιος, Νταβίντ Λουίζ, Μάξγουελ - Ματουϊντί, Βεράτι - Λούκας Μόουρα, Παστόρε, Καβάνι - Ιμπραΐμοβιτς.

Πηγή: www.sdna.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top