ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχία κοινοταρχών και κατοίκων Τηλλυρίας σε σχέση με την επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων

Ανησυχία κοινοταρχών και κατοίκων Τηλλυρίας σε σχέση με την επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων

Ανησυχία κοινοταρχών και κατοίκων Τηλλυρίας σε σχέση με την επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι κοινοτάρχες της ακριτικής περιοχής Τηλλυρίας οι κάτοικοι της περιοχής σε ό,τι αφορά τη ανακοίνωση της Πέμπτης (21/5)  για την επαναλειτουργία των Οδοφραγμάτων στις 08/06/2020.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα δοθούν διευκολύνσεις σε συγκεκριμένες ομάδες Τουρκοκυπρίων και εγκλωβισμένων χωρίς καμία αναφορά στα οδοφράγματα που εξυπηρετούν τους κατοίκους της Τηλλυρίας που έχουν αποκοπεί ξανά από την υπόλοιπη ελεύθερη Κύπρο με όλες τις δυσμενείς συνέπειες.

Συγκεκριμένα, προστίθεται στην ανακοίνωση, “δίνονται διευκολύνσεις προς τους Τουρκοκύπριους για μετάβαση στα Ιατρικά κέντρα της ελεύθερης Κύπρου την στιγμή που εμείς ακυρώνουμε τα ραντεβού μας για εξετάσεις και θεραπείες καθημερινά λόγω της ταλαιπωρίας που έχει δημιουργηθεί με τις αποστάσεις και το οδικό δίκτυο”.

Aκόμη, δίδονται διευκολύνσεις προς τους Τουρκοκυπρίους για μετάβαση στην ελεύθερη Κύπρο για εργασία ενώ οι κάτοικοι της περιοχής υποχρεώθηκαν, όπως αναφέρουν να παραιτηθούν από τις εργασίες τους στην περιοχή Λευκωσίας λόγω κλεισίματος των οδοφραγμάτων.

Επιπρόσθετα, τα γεωργικά και άλλα προϊόντα της περιοχής παραμένουν αδιάθετα διότι η μεταφορά τους προς τις αγορές της ελεύθερης Κύπρου έχει καταστεί ασύμφορη και τα δρομολόγια αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα. Το ίδιο έχουν παρουσιαστεί δυσκολίες ως προς τον εφοδιασμό των καταστημάτων της περιοχής με προμήθειες από τους προμηθευτές τους.

Επίσης, δίνονται διευκολύνσεις προς τους Τουρκοκυπρίους για μετάβαση στις ελεύθερες περιοχές για σκοπούς εκπαίδευσης την στιγμή που τα παιδιά μας, συνεχίζει η ανακοίνωση, από τον Μάρτιο έχουν σταματήσει την μετάβασή τους για σκοπούς επιμόρφωσης και φροντιστηρίων.

Οι Κοινοτάρχες της Ακριτικής περιοχής Τηλλυρίας όσο και του συνόλου των κατοίκων της περιοχής αναφέρουν πως σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνεχίζεται, η διέλευση για ανθρωπιστικά θέματα την στιγμή που μέχρι και ψες οι κατοχικές δυνάμεις δημιουργούν εντάσεις και αχρείαστες καθυστερήσεις όσον αφορά την απρόσκοπτη μεταφορά ασθενών με ασθενοφόρο από τον Πύργο προς το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Επισημαίνουν επίσης ότι η ακριτική Τηλλυρία ταλαιπωρείται λόγω αυτής της κατάστασης εδώ και εξήντα χρόνια.

Ίσως σημειώνουν, να είμαστε οι μοναδικοί που χρησιμοποιούμε τα οδοφράγματα μόνο ως σημεία διέλευσης προς τις υπόλοιπες ελεύθερες περιοχές προς ικανοποίηση των καθημερινών μας αναγκών. Προσθέτουν δε, πως επιβάλλεται η άμεση και απρόσκοπτη επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων που τους εξυπηρετούν Λιμνίτη, Ζώδιας και Λεύκας, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν, όπως αναφέρουν.

Καλούν δε, την Κυβέρνηση να θέσει άμεσα τα αιτήματα τους στις συζητήσεις που θα έχει και την ικανοποίησή τους. Σε διαφορετική περίπτωση σημειώνουν, “θα εξετάσουμε μέτρα αντίδρασης για τον αποκλεισμό που μας έχει επιβληθεί ξανά”.

Θεωρούμε επίσης, προσθέτουν, πως είναι η κατάλληλη στιγμή η Κυβέρνηση να απαιτήσει και το άνοιγμα του περάσματος Κοκκίνων προς διευκόλυνση όλων των κατοίκων της Κύπρου Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Νίκος Κλεάνθους ως εκπρόσωπος των Κοινοτικών Συμβουλίων Κάτω και Πάνω Πύργου, Πηγαινειών και Μοσφιλίου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top