ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΟΣ: Ψήφισε 15 νομοσχέδια η Ολομέλεια της Βουλής- 'Κόκκινο' στην πρόταση για υποχρεωτική μείωση ενοικίων

ΚΥΠΡΟΣ: Ψήφισε 15 νομοσχέδια η Ολομέλεια της Βουλής- 'Κόκκινο'  στην πρόταση για υποχρεωτική μείωση ενοικίων

Η Ολομέλεια της Βουλής, που συνήλθε στην πρώτη της κανονική συνεδρία, υπερψήφισε τα 15 από τα 17 νομοθετήματα που είχε ενώπιον της τα πλείστα ομόφωνα.

Δύο νομοσχέδια που κατατέθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας για να ψηφιστούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και άπτονται των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, επίσης υπερψηφίστηκαν. Η Ολομέλεια καταψήφισε την πρόταση Λιλλήκα για υποχρεωτική μείωση ενοικίων και ανέβαλε την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για την εγγραφή αισθητικών.
 
Η συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22/5 στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία και η ψηφοφορία έγινε δια ανατάσεως χειρός.
 
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ψηφίστηκαν σε νόμους τα δύο νομοσχέδια του Υπουργείου Εργασίας που άπτονται των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας. Ο ένας νόμος ρυθμίζει την επέκταση της περιόδου ισχύος του ισχύοντος νόμου για τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνει το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 και αφορούν το επίδομα ασθενείας, την παροχή ειδικής άδειας σε εργαζόμενους γονείς και για το ανεργιακό επίδομα, τα οποία αποσκοπούν στη καλύτερη διαχείριση της πανδημίας, μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2020.
 
Με τον δεύτερο νόμο αναστέλλεται η καταβολή των δόσεων για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2020 και  η περίοδος αποπληρωμής επεκτείνεται κατά δύο επιπρόσθετους μήνες, για τους οφειλέτες που είναι ενταγμένοι σε ρύθμιση αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων κοινωνικών εισφορών με δόσεις.
 
Εξάλλου, η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε σε νόμο το νομοσχέδιο που αφορά την κατάταξη νεοσυλλέκτων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top