ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: Ο Τζόνσον υπερασπίζεται τον σύμβουλό του που κατηγορείται για παραβίαση της καραντίνας

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: Ο Τζόνσον υπερασπίζεται τον σύμβουλό του που κατηγορείται για παραβίαση της καραντίνας

Η Ντάουνινγκ Στριτ υπερασπίστηκε με επίσημη δήλωση τη μετάβαση του επικεφαλής των πολιτικών συμβούλων του Πρωθυπουργού Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς στο σπίτι των γονιών του 250 μίλια μακριά από το Λονδίνο εν μέσω απαγόρευσης μετακινήσεων και ενώ η σύζυγός του είχε συμπτώματα του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη των εφημερίδων Daily Mirror και Guardian, ο κ. Κάμινγκς έσπασε την απαγόρευση κυκλοφορίας οδηγώντας έως το σπίτι των γονέων του στο Ντάραμ, όπου και πιστεύεται ότι πέρασε τουλάχιστον δέκα ημέρες έχοντας και ο ίδιος, πέρα από τη σύζυγό του, αρκετά έντονα συμπτώματα του κορωνοϊού.

Μάλιστα τα δημοσιεύματα σημειώνουν πως η τοπική αστυνομία επισκέφθηκε το σπίτι των γονιών του κ. Κάμινγκς μετά από καταγγελία κατοίκου για παραβίαση των όρων της καραντίνας και έκανε συστάσεις.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου αναφέρει πως το ταξίδι έγινε διότι ήταν «αναγκαίο» για τον κ. Κάμινγκς να διασφαλίσει ότι με τη σύζυγό του ασθενή και τον ίδιο πιθανώς επίσης να έχει ασθενήσει ο τετράχρονος γιος του θα είχε σωστή φροντίδα.

«Η αδερφή του και οι ανιψιές του είχαν προσφερθεί να βοηθήσουν, έτσι πήγε σε ένα σπίτι κοντά αλλά χωριστά από το σόι του σε περίπτωση που χρειαζόταν η βοήθειά τους. Η αδερφή του ψώνιζε για την οικογένεια και άφηνε τα πάντα απ’ έξω. Σε καμία φάση εκείνος ή η οικογένειά του δε μίλησαν με την αστυνομία για αυτό το θέμα, όπως έχει αναφερθεί. Οι ενέργειές του ήταν εντός των οδηγιών για τον κορωνοϊό. Ο κ. Κάμινγκς πιστεύει ότι συμπεριφέρθηκε λελογισμένα και νομίμως», προσθέτει η δήλωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

Παρόλα αυτά, ο αμφιλεγόμενος σύμβουλος του Πρωθυπουργού έχει κληθεί από πολιτικούς της αντιπολίτευσης και πολλούς χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να παραιτηθεί. Έντονη είναι και η πίεση προς τον Μπόρις Τζόνσον να καθαιρέσει τον σύμβουλό του.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top