ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στην… κόντρα ο Παπαδάκης – Η καταγγελία στην Αστυνομία σε βάρος Σιζόπουλου και Μορφάκη για καταστροφή τεκμηρίων -ΕΓΓΡΑΦΟ

Στην… κόντρα ο Παπαδάκης – Η καταγγελία στην Αστυνομία σε βάρος Σιζόπουλου και Μορφάκη για καταστροφή τεκμηρίων -ΕΓΓΡΑΦΟ

Συμπληρώνεται εντός των ημερών ο φάκελος της διερεύνησης της υπόθεσης που αφορά τις καταγγελίες του Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη σε βάρος υψηλόβαθμων κομματικών στελεχών της ΕΔΕΚ, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του κινήματος Μαρίνος Σιζόπουλος.

Αυτό ανέφερε στο ThemaOnline αρμόδια αστυνομική πηγή, κατόπιν ερωτήματος σε σχέση με τις νεότερες πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αφορούν νεότερη καταγγελία του Ευρωβουλευτή (06/05/2020) για καταστροφή τεκμηρίων από πλευράς του γενικού διευθυντή της ΕΔΕΚ.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι σύντομα ο φάκελος της υπόθεσης θα βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία μαζί με την εισήγηση του επικεφαλής εξεταστή της υπόθεσης.

Το ιστορικό
Υπενθυμίζουμε ότι το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αρχηγείου, από τον περασμένο Φεβρουάριο διερευνά υπόθεση που αφορά τις καταγγελίες του Ευρωβουλευτή και οι οποίες κάνουν λόγο για υπόνοιες σύστασης «εγκληματικής οργάνωσης». Συγκεκριμένα, μιλώντας δημοσίως ο Ευρωβουλευτής για την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ να τον διαγράψει, είχε αναφέρει στις 14 Φεβρουαρίου ότι «υπάρχουν εύλογες υποψίες πως για την κατάθεση κάποιων εκ των στοιχείων που παρουσιάστηκαν στην Πειθαρχική Επιτροπή, λειτούργησε εγκληματική οργάνωση». Ο ευρωβουλευτής είχε εξηγήσει ότι από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, «διαφαίνεται παραβίαση προσωπικών δεδομένων, παραβίαση ιδιωτικότητας. Όπως για παράδειγμα εκεί που γίνεται αναφορά στον μετρητή ηλεκτρισμού».

Τότε είχε κάνει λόγο και για το περιβόητο video που κυκλοφορούσε, με τον Παπαδάκη να υποστηρίζει ότι το οπτικό υλικό παρουσιάζει «προσπάθεια εγκλωβισμού συνεργάτιδάς μου στην περιβόητη σε ‘ιδιωτική επιχείρηση’».

«Όλα είναι συκοφαντίες και κατασκευάσματα του κ. Σιζόπουλου. Δεν τα αποδεικνύει. Να τα δώσει στην Αστυνομία, διαφορετικά θα είναι όλα συκοφαντίες» είχε προσθέσει μιλώντας στον Active.

Στις 15 Φεβρουαρίου είχε δώσει πολύωρη κατάθεση στο ΤΑΕ Αρχηγείου υπό την παρουσία του δικηγόρου του Φάνου Ανδρέου και στη βάση των καταγγελιών του για «εγκληματική οργάνωση που συλλέγει στοιχεία με δόλιο τρόπο» (βλ. δήλωση που έκανε στις 14/02). Εξάλλου, η συνεργάτιδά του Ευρωβουλευτή έκανε καταγγελία στην Αστυνομία από την περασμένη Πέμπτη (13/02) για το video που την παρουσίαζε να χειρίζεται θέματα αντικαπνιστικής εταιρείας, σε μια προσπάθεια των δημιουργών του εν λόγω οπτικού υλικού να τεκμηριώσουν κατηγορίες εναντίον του Ευρωβουλευτή.

Μέλη της δύναμης που εξετάζουν τις υποθέσεις που προέκυψαν μετά και από τις πιο πάνω καταγγελίες, είχαν λάβει μαρτυρία που τους οδήγησε σε συνάδελφό τους, ο οποίος υπηρετεί στη φρουρά του πρόεδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου. Από τον εν λόγω αστυνομικό είχε ζητηθεί να αναφέρει κατά πόσον είναι το πρόσωπο που παρουσιάζεται στο VIDEO με αλλοιωμένη φωνή να επιχειρεί να παγιδεύσει την κοινοβουλευτική συνεργάτιδα του κ. Παπαδάκη. Ωστόσο, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη.

Η νεότερη καταγγελία και η επιστολή
Η νεότερη καταγγελία από τον Δημήτρη Παπαδάκη έγινε από τον περασμένο Απρίλιο και όπως σημειώσαμε αφορά την καταστροφή των τεκμηρίων που παρουσιάστηκαν στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΔΕΚ και στην βάση των οποίων αποφασίστηκε η διαγραφή του Ευρωβουλευτή από το κίνημα.

Ο κ. Παπαδάκης, στις 6 του τρέχοντος μήνα κλήθηκε από την Αστυνομία να καταγγείλει γραπτώς το περιστατικό, αλλά και τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, όπως και τον γενικό διευθυντή του κινήματος Μορφάκη Σολομωνίδη. Στο απόσπασμα επιστολής ημερομηνίας 08/05/2020, που στάλθηκε και στο Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη αλλά και στον Αρχηγό Αστυνομίας, Κύπρο Μιχαηλίδη, καταγράφεται το ιστορικό ενώ αποδίδεται και η πλήρης εικόνα:

«3. Στις 23 Απριλίου 2020 ο υπεύθυνος ανακριτής της καταγγελίας του πελάτη μας, Υπαστυνόμος κ. …, ενημέρωσε επίσημα τον πελάτη μας ότι στα πλαίσια της διερεύνησης των καταγγελιών του, απευθύνθηκε στα γραφεία του Κ.Σ. ΕΔΕΚ και ζήτησε το φάκελο της υπόθεσης του Πειθαρχικού Συμβουλίου Κ.Σ. ΕΔΕΚ καθώς και τα στοιχεία και τεκμήρια που κατατέθηκαν. Ο Γενικός Διευθυντής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ και Γραμματέας του Πειθαρχικού κ. Μορφάκης Σολομωνίδης κατέθεσε στον Υπαστυνόμο ότι όλα τα στοιχεία και τεκμήρια καταστράφηκαν. Ο κ. Μορφάκης προέβαλε (σύμφωνα πάντοτε με τον Υπαστυνόμο / ανακριτή) ως δικαιολογία για την καταστροφή των στοιχείων / τεκμηρίων, τον ισχυρισμό ότι δεν ασκήθηκε έφεση από τον κ. Παπαδάκη εντός 30 ημερών και ότι τους δόθηκε γνωμάτευση από δικηγόρο ότι μπορούν να τα καταστρέψουν. 4. Γεγονός αποτελεί ότι η επίδικη απόφαση του Πειθαρχικού εκδόθηκε στις 10/02/2020 και αυτή προσβλήθηκε με την αγωγή 524/2020 του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας η οποία καταχωρήθηκε στις 27/02/2020 καθώς και με αίτηση by summons για έκδοση ενδιάμεσων διαταγμάτων ημερ. 28/02/2020. Η αγωγή και η αίτηση επιδόθηκαν δεόντως στις 03/03/2020. Επισυνάπτονται η Αγωγή, η Αίτηση καθώς και απόδειξη επίδοσής τους ως Παράρτημα 2, προς απόδειξη των γεγονότων. 5. Γεγονός επίσης αποτελεί ότι στις 26/02/2020 καταχωρήθηκε αγωγή εναντίον του κ. Σιζόπουλου και συγκεκριμένα η αγωγή 519/2020 του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας η οποία επιδόθηκε δεόντως στις 03/03/2020. Επισυνάπτονται η Αγωγή καθώς και απόδειξη επίδοσής της ως Παράρτημα 3, προς απόδειξη των γεγονότων.
Β. Αναπόφευκτα συμπεράσματα επί των γεγονότων:
1. Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ διά του Γενικού Διευθυντή του προβαίνουν επίσημα σε παραδοχή συνειδητής καταστροφής στοιχείων και τεκμηρίων τα οποία προφανώς ήταν ουσιαστικής σημασίας στην διερεύνηση της υπόθεσης και των καταγγελιών του κ. Παπαδάκη και προφανώς το γνώριζαν.
2. Ο ισχυρισμός που προέβαλε ο κ. Μορφάκης για να αιτιολογήσει την καταστροφή τους δεν ευσταθεί. Η αγωγή 524/2020 που προσβάλλει την απόφαση του Πειθαρχικού καταχωρήθηκε και επιδόθηκε μάλιστα, λαμβάνοντας και επίσημα γνώση, πριν τις 30 ημέρες από την απόφαση του Πειθαρχικού. Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση του Πειθαρχικού εκδόθηκε 10/02/2020 και η αγωγή επιδόθηκε στις 03/03/2020.
3. Τα εν λόγω στοιχεία και τεκμήρια που κατατέθηκαν στο Πειθαρχικό, εκτός των άλλων, αποτελούν προφανώς αποδεικτικά στοιχεία στις δικαστικές διαδικασίες των αναφερόμενων αγωγών με αρ. 524/2020 και 519/2020 που καταχωρήθηκαν με ενάγοντα τον κ. Παπαδάκη, ως επίσης και στις καταγγελίες που είχαν γίνει από τον Ευρωβουλευτή και οι οποίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας, και ως εκ τούτου, τόσο ο Γενικός Διευθυντής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, όσο και όλα τα υπόλοιπα υπεύθυνα πρόσωπα, γνώριζαν την ύπαρξη και των εν λόγω καταγγελιών.
4. Επιβεβαιώθηκαν οι εύλογες ανησυχίες του πελάτη μας για προσπάθεια καταστροφής των στοιχείων και τεκμηρίων που κατατέθηκαν στο Πειθαρχικό, το οποίο και σας επισημάναμε επίσημα με την επιστολή μας από τις 14/02/2020».

Σε δελτίο Τύπου (26/05) του Δημήτρη Παπαδάκη, σημειώνονται τα ακόλουθα: "Η καταστροφή των στοιχείων και τεκμηρίων τα οποία κατατέθηκαν από τον Μ. Σιζόπουλο, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΔΕΚ και στη βάση των οποίων το τελευταίο έλαβε την απόφαση της διαγραφής μου, αποδεικνύει περίτρανα ότι η διαδικασία ήταν στημένη και προαποφασισμένη από αυτούς που με ήθελαν εκτός ΕΔΕΚ για τους δικούς τους λόγους.

Ο Μ. Σιζόπουλος, σε όλες τις δηλώσεις και τοποθετήσεις του, έκανε λόγο για στοιχεία και τεκμήρια, τα οποία θα έδινε ακόμη και στη δημοσιότητα, επικαλούμενος την καθαρότητα και τη διαφάνεια, τις οποίες όφειλε να διαφυλάξει. Ωστόσο, κανένα στοιχείο δεν δόθηκε ποτέ.

Μάλιστα, όταν ζήτησα δημόσια, να κατατεθούν όλα τα στοιχεία στην Αστυνομία, ώστε να εξεταστούν οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί εναντίον μου, που είχαν μοναδικό στόχο να με βλάψουν και να σπιλώσουν το όνομά μου, ο Μ. Σιζόπουλος, για άλλη μια φορά, αρνήθηκε να παραδώσει το ο,τιδήποτε.

Η τωρινή ξεκάθαρη παραδοχή του Γραμματέα του Πειθαρχικού Συμβουλίου, Μ. Σολομωνίδη, στην κατάθεσή του προς τις αρμόδιες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, ότι τα τεκμήρια και τα στοιχεία έχουν καταστραφεί (ενώ διενεργείται έρευνα από την Αστυνομία και εκκρεμούν δικαστικές διαδικασίες) αφήνει εκτεθειμένους, ενώπιον των Αρχών, της κοινής γνώμης και της Δικαιοσύνης, όσους αποδέκτηκαν τα όποια τεκμήρια και την κατ΄ισχυρισμό νομιμότητά τους, και βεβαίως αυτούς που έλαβαν την απόφαση για να τα καταστρέψουν.

Από την πρώτη στιγμή, μιλήσαμε για πλαστά και παράνομα στοιχεία, τα οποία ήταν προϊόντα εγκληματικών ενεργειών. Η καταστροφή τους, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη, τόσο η έρευνα από την Αστυνομία όσο και οι δικαστικές διαδικασίες, μας επιβεβαιώνει.

Αναμένουμε από την Αστυνομία και τη Γενική Εισαγγελία να επιτελέσουν το έργο τους, ερευνώντας τις καταγγελίες, στις οποίες έχω επίσημα προβεί, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, φτάνοντας μέχρι τέλους και οδηγώντας ενώπιον της Δικαιοσύνης, όσους, αποδειχτεί ότι έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top