ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΑΛΙΩΤΟΥ: Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν υποκαθιστά πλήρως τη φυσική φοίτηση

ΤΑΛΙΩΤΟΥ: Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν υποκαθιστά πλήρως τη φυσική φοίτηση

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν υποκαθιστά πλήρως τη φυσική φοίτηση, λέει η Ομοσπονδία Γονέων Δημοτικών Πάφου.


Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν υποκαθιστά́ πλήρως τη φυσική φοίτηση, δήλωσε η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου, Αννίτα Ταλιώτου, σημειώνοντας πως για αυτό το λόγο, έγινε επιτρεπτό στους μαθητές να επιστρέψουν στο σχολείο με τις απαραίτητες προφυλάξεις, και με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου, αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, σημειώνοντας, πως η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αποτελεί πλέον μια κατάκτηση την οποία θα κρατήσουμε στην εκπαίδευση και να την αναπτύξουμε με τη νέα σχολική χρονιά.

Πρόσθεσε πως επιβάλλεται πλέον το σχολείο να αξιοποιεί την ψηφιακή τεχνολογία, προσθέτοντας πως αποτελεί ένα αίτημα που έχει ζητηθεί από την Παγκύπρια Συνομοσπονδία στις τελευταίες τους συναντήσεις με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Πρόδρομο Προδρόμου.

Η αγωνία για τους γονείς και τους μαθητές των σχολείων, πρόσθεσε, ήταν εμφανής με την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, αλλά ευτυχώς, συνέχισε, όλα κύλησαν και κυλούν ομαλά τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας και με βάση το πρόγραμμα και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας στην βάση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Είπε πως καθημερινά ο αριθμός προσέλευσης των μαθητών αυξάνεται γιατί κάποιοι γονείς, ήθελαν να δουν πως θα κυλήσει το όλο εγχείρημα της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Στα σχολεία παράλληλα οι μαθητές και μαθήτριες καλούνται , όπως είπε, να δώσουν το αίσθημα της ατομικής ευθύνης και της υπεύθυνης κοινωνικής συνεύρεσης μέσα στον σχολικό χώρο το οποίο μέχρι στιγμής το έχουν πετύχει, στο μέγιστον βαθμό, συμπλήρωσε.

Επεσήμανε πως υπήρξε μια άψογη συνεργασία και αλληλοκατανόηση μεταξύ των Συνδέσμων Γονέων και των Διευθύνσεων των σχολείων, και οι Διευθύνσεις των σχολείων φρόντισαν ώστε να είναι έτοιμα τα σχολεία για την ασφαλή επανέναρξη της λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Η κ. Ταλιώτου σημείωσε πως η φοίτηση γίνεται με σχεδιασμό νέων τμημάτων, με νέες ομάδες διδασκαλίας, με μέγιστο αριθμό 12 παιδιών και στη βάση υγειονομικού πρωτοκόλλου .

Ακόμη, σημείωσε, ενημερώθηκαν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες από τις πρώτες δύο μέρες για τους καινούργιους κανόνες που θα πρέπει να τηρούν στον σχολικό χώρο. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στους κανόνες αποστάσεων, αλλά και στην ώρα των διαλειμμάτων, ούτως ώστε να μην βρίσκονται όλα τα παιδιά μαζί στους εξωτερικούς χώρους.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, προστέθηκαν αντισηπτικά σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας. Τα θρανία ανέφερε τοποθετήθηκαν με αποστάσεις με ένα μόνο μαθητή στο καθένα, ενώ, σημείωσε, ειδική σήμανση τοποθετήθηκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου, με στόχο τον διαχωρισμό της κάθε τάξης.

Ακολούθως, η κ. Ταλιώτου ευχαρίστησε όλους τους Συνδέσμους Γονέων στην Πάφο που απολύμαναν με δική τους πρωτοβουλία τα σχολεία, σημειώνοντας πως είχε προηγηθεί η απολύμανση των εκπαιδευτηρίων προ της επαναλειτουργίας τους.

Πρόσθεσε πως σε όλο αυτό το εγχείρημα συνέβαλε η Ομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου. Παράλληλα συνέχισε, κλήθηκαν μαθητές της πέμπτης και της έκτης τάξης του Δημοτικού να κάνουν τις εξετάσεις για COVID-19 πάντοτε με τη συγκατάθεση των γονέων.

Ταυτόχρονα, συμπλήρωσε, σε επικοινωνία με τον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου, λήφθηκαν όλα τα μέτρα προφύλαξης που προνοούνται για τη μεταφορά παιδιών στα σχολεία με τα λεωφορεία καθώς και για σωστό προγραμματισμό για την μεταφορά τους.

Η κ. Ταλιώτου επεσήμανε πως ως οργανωμένοι γονείς προτίθενται να συμβάλουν μαζί με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, και μέσα σε πνεύμα συνεργασίας, σην επίλυση των όποιων προβλημάτων προκύψουν σ΄αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top