ΔΙΕΘΝΗ

H Koμισιόν χρηματοδοτεί με 70 εκ. Ευρώ τη Υεμένη για την αντιμετώπιση κορωνοϊού και ασιτίας

H Koμισιόν χρηματοδοτεί με 70 εκ. Ευρώ τη Υεμένη για την αντιμετώπιση κορωνοϊού και ασιτίας

Νέα χρηματοδότηση ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ στην Υεμένη, θα παράσχει, όπως ανακοίνωσε, η Κομισιόν, καθώς ο κορωνοϊός απειλεί να επιδεινώσει μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις στον κόσμο, όπου υπάρχει ήδη λιμός.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ αυτού του πακέτου θα βοηθήσουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας κορωνοϊού στη χώρα.

Για την προστασία από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, οι οργανώσεις εταίροι της ΕΕ εφαρμόζουν σχέδια έκτακτης ανάγκης και μέτρα ελέγχου, για να μειώσουν την εξάπλωση του ιού. Η βοήθεια της ΕΕ υποστηρίζει επίσης τη θεραπεία παιδιών με υποσιτισμό.

Όπως αναφέρει η Κομισιόν, η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη προκαλείται από τη συνεχιζόμενη σύγκρουση  και είναι επείγον να βρεθεί μια πολιτική λύση για τον τερματισμό της. Από την άποψη αυτή, η ΕΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών και επίτευξη βιώσιμης ειρήνης στη χώρα. "Είναι θεμελιώδες όλα τα μέρη της σύγκρουσης να απαντήσουν στην έκκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς όσους αγωνίζονται να τερματίσουν τις εχθροπραξίες", αναφέρει η Κομισιόν.

Από την αρχή της σύγκρουσης το 2015, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διαθέσει 822 εκατομμύρια ευρώ για να αντιμετωπίσει την κρίση τόσο στην ανθρωπιστική βοήθεια όσο και στην αναπτυξιακή συνεργασία.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top