Δρ. Βωνιάτης: 'Στην Κύπρο τα πράγματα έχουν ξεφύγει - Ο κόσμος ξέχασε τα μέτρα προστασίας'

Δρ. Βωνιάτης: 'Στην Κύπρο τα πράγματα έχουν ξεφύγει - Ο κόσμος ξέχασε τα μέτρα προστασίας'

Εντονη ανησυχία εξέφρασε ο επιδημιολόγος Μιχάλης Βωνιάτης για την Κύπρο, μετά το φαινόμενο της έξαρσης του κορωνοίου στην Ελλάδα.

Το άνοιγμα των αεροδρομίων στη Ελλάδα έφερε αύξηση των κρουσμάτων αλλά και οι τοπικές εστίες.

Ο Δρ.Βωνιάτης, μίλησε για τον τρόπο που οι Κύπριοι λειτουργούν πλεόν ξεχνώντας τον ιό και μη λαμβάνοντας τις οδηγίες για την υγεία ( αποσταση, πλύσιμο χεριών κτλ), εκφράζοντας την ανησυχία του για έξαρση και πως υπάρχει πιθανότητα να έχουμε την ίδια εικόνα με την Ελλαδα αν συνεχίσουν οι Κύπριοι να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.

"Αν εχουμε αυξημενα κρούσματα, τότε θα έχουμε αρνητικές εικόνες και προς τους τουρίστες που θέλουν να έρθουν στην Κύπρο" αναφέρει ο επιδημιολόγος.

Οταν κατα την διάρκεια συζήτησης στο Τρίτο του ΡΙΚ ρωτήθηκε για τον τρόπο αντιμετώπισης απάντησε "Η λύση είναι απλή, να ακουμε και να εφαρμόζουμε τα μέτρα και τα διατάγματα όπως πρέπει και τηρούμε τα μέτρα πρόληψης"

"Ο κορωνοϊος δεν έχει φύγει, φοβάμαι να μην έχουμε έξαρση ενδογενή κρουσμάτων. Το περιστατικό με τον Πρωταρά που δεν κρατούσαν απόσταση στο νυχτερινό κέντρο...ή στις υπεραγορές ο ένας πάνω στον άλλο" , μπορεί να προκαλέσει έξαρση σχολίασε ο Δρ.Βωνιάτης.

"Δε θέλουμε να υπάρξει έξαρση και να πάμε βήματα πίσω" , και εκανε έκκληση στον κόσμο....να είναι προσεχτικός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Η πενταμερής που προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου, δεν προοιωνίζεται θετική προοπτική με ουσία., αντιθέτως ως ένα ακόμη επεισόδιο στη μακρά σειρά των προσπαθειών που εκφυλίζονται, πριν καν ξεκινήσουν. Και η ευθύνη για αυτό, δεν βαραίνει «αμφότερες τις πλευρές», όπως συχνά ακούγεται από ξένους διπλωμάτες. Βαραίνει συγκεκριμένα την τουρκική πλευρά και τον κατοχικό ηγέτη, ως το φερέφωνο της Άγκυρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE