ΔΙΕΘΝΗ

Σοκαρισμένος δηλώνει ο Τραμπ από εκκλήσεις για μείωση χρηματοδότηση Αστυνομίας

Σοκαρισμένος δηλώνει ο Τραμπ από εκκλήσεις για μείωση χρηματοδότηση Αστυνομίας

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι "σοκαρισμένος" από τις εκκλήσεις να μειωθεί η χρηματοδότηση των αστυνομικών δυνάμεων και εξετάζει ορισμένες προτάσεις ως απάντηση για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια αστυνομικών στη Μινεάπολη, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι είπε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι ο Πρόεδρος "εξετάζει διάφορες" προτάσεις, χωρίς όμως να διευκρινίσει τι ακριβώς αφορούν τα μέτρα αυτά. Το αίτημα ορισμένων διαδηλωτών για περικοπή του προϋπολογισμού της αστυνομίας, με αφορμή τον θάνατο του Φλόιντ βρίσκει αντίθετους ορισμένους Δημοκρατικούς. Μάλιστα, ο δήμαρχος της Μινεάπολης Τζέικομπ Φρέι αποδοκιμάστηκε έντονα το Σαββατοκύριακο από το συγκεντρωμένο πλήθος, όταν είπε ότι διαφωνεί. Ο Τραμπ επικρίθηκε έντονα τις τελευταίες ημέρες, όταν ζήτησε από τους κυβερνήτες των Πολιτειών να καταστείλουν τις διαδηλώσεις και απείλησε να κατεβάσει στον δρόμο εν ενεργεία στρατιώτες, μολονότι αυτοχαρακτηρίστηκε "σύμμαχος" των ειρηνικών διαδηλωτών. Η Μακενάνι είπε σήμερα ότι ο Τραμπ πιστεύει ότι υπάρχουν κάποια "περιστατικά" ρατσισμού στην αστυνομία, προσθέτοντας όμως ότι ο Πρόεδρος θεωρεί γενικά τους αστυνομικούς καλούς ανθρώπους.

Παραιτήθηκε η αρχηγός αστυνομίας στο Πόρτλαντ

Στο μεταξύ, η Τζέιμι Ρες, η αρχηγός της αστυνομίας στο Πόρτλαντ, στην πολιτεία Ορεγκον, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα την παραίτησή της από τη θέση και ζήτησε να τη διαδεχθεί ο Τσακ Λοβέλ, αφροαμερικανός αξιωματικός της. "Ακουσα, και η κοινότητα μας, εσείς, είπατε δείξτε μας ότι αλλάζετε", εξήγησε η Ρες μέσω Twitter. "Ολα αρχίζουν με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Προχωράω σε αυτή την αλλαγή ηγεσίας με όλη μου την καρδιά". Η Ρες επικρίθηκε για το πώς χειρίστηκε τις διαδηλώσεις και τα επεισόδια στη μεγαλύτερη πόλη της Ορεγκον, εν μέσω των κινητοποιήσεων που πυροδότησε ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη απ' άκρου σ' άκρο των ΗΠΑ. Η Ρες ήταν μόλις έξι μήνες στο αξίωμα όταν έκανε την απροσδόκητη ανακοίνωση.

Ο Λοβέλ είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως ευελπιστεί ο διορισμός του να αποτελέσει την "αρχή της επούλωσης των πληγών" της κοινότητας και πρόσθεσε πως θεωρεί "καθήκον" του να συμβάλλει σε αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα The Oregonian.

Η αστυνομία πολλών μεγάλων πόλεων βρέθηκε αντιμέτωπη με σωρεία επικρίσεων στις ΗΠΑ, καθώς ο θάνατος του 46χρονου Αφροαμερικανού Φλόιντ κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από τέσσερις λευκούς αστυνομικούς - αποτάχθηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση έκτοτε - έθεσε στο επίκεντρο της προσοχής τα ζητήματα του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας εναντίον μελών της αφροαμερικανικής κοινότητας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top