ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι YΠΕΞ χαιρέτισαν την κινητοποίηση 36 δισ. ευρώ αναπτυξιακής βοήθειας σε εταίρους της Ένωσης λόγω COVID

Οι YΠΕΞ χαιρέτισαν την κινητοποίηση 36 δισ. ευρώ αναπτυξιακής βοήθειας σε εταίρους της Ένωσης λόγω COVID

Οι YΠΕΞ χαιρέτισαν την κινητοποίηση 36 δισ. ευρώ αναπτυξιακής βοήθειας σε εταίρους της Ένωσης λόγω COVID.

Οι Yπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, αρμόδιοι για την αναπτυξιακή βοήθεια πραγματοποίησαν μια άτυπη συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης για να συζητήσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή του πακέτου "Team Europe", το οποίο ανακοινώθηκε στις 8 Απριλίου 2020 για τη στήριξη των χωρών εταίρων της ΕΕ στην καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19 και των κοινωνικοοικονομικών συνεπειών της .

Οι Yπουργοί χαιρέτισαν την ανακοίνωση ότι το ποσό που κινητοποιήθηκε από το πακέτο "Team Europe" φτάνει τώρα σχεδόν τα 36 δισεκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των συνεισφορών της Κομισιόν, των κρατών μελών της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Αυτοί οι πόροι θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή στήριξης στις χώρες εταίρους της ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με ιδιαίτερη έμφαση στα εξής: Ενίσχυση των συστημάτων υγείας, διευκόλυνση της κοινωνικοοικονομικής ανάκαμψης, διασφάλιση της ροής αγαθών και επενδύσεις στην έρευνα για θεραπείες και εμβόλια.

Η συζήτηση επιβεβαίωσε επίσης την έγκριση από το Συμβούλιο συμπερασμάτων σχετικά με την ομαδική ανταπόκριση της "Team Europe" στο COVID-19.

Πριν από τη συζήτηση, ο Γενικός Διευθυντής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus ενημέρωσε τους Yπουργούς για το ρόλο που έπαιξε ο ΠΟΥ κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 στην εξασφάλιση παγκόσμιου συντονισμού και βοήθειας στις πιο ευάλωτες χώρες. Ακολούθως οι υπουργοί ενημερώθηκαν σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για μια νέα εταιρική σχέση ΕΕ-ΑΚΕ μετά το 2020. Ενημερώθηκαν επίσης για τη μελλοντική χρηματοοικονομική αρχιτεκτονική για αειφόρο ανάπτυξη και γειτονιά, η οποία προτάθηκε από την Κομισιόν στο πλαίσιο του επόμενου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top