ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Δύσκολη η επιχείρηση διάσωσης σε ίδρυμα - Είχε άδεια πυρασφάλειας

ΛΑΡΝΑΚΑ: Δύσκολη η επιχείρηση διάσωσης σε ίδρυμα - Είχε άδεια πυρασφάλειας

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Τρίτης (9/6) στο Ίδρυμα «Άγιος Γεώργιος – Χριστάκη Χασάπη» στη Λάρνακα χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί στα άτομα που φιλοξενούνταν σ’ αυτό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 21.32 το βράδυ της Τρίτης, λήφθηκε κλήση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά στο Ίδρυμα ατόμων με ειδικές ικανότητες "Άγιος Γεώργιος - Χριστάκη Χασάπη".

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας και δύο οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας που βρίσκεται πολύ κοντά στο Ίδρυμα και κατάφεραν να το εκκενώσουν. Σύμφωνα με την πυροσβεστική και αστυνομία η επιχείρηση έγινε κάτω απο δύσκολες συνθήκες, καθώς οι πυροβέστες δεν μπορούσαν να δουν απο τους καπνούς που υπήρχαν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πυροβέστες αναγκάστηκαν να εισέλθουν σε κάθε δωμάτιο απο την εξωτερική πλευρά καθώς δεν μπορούσαν απο τους καπνούς να εισέλθουν απο την εσωτερική.

Δημιουργήθηκε κλίμα πανικού, καθώς τα περισσότερα άτομα δεν ήταν σε θέση να μπορούν να προστατέψουν τον εαυτό τους.

Στο Ίδρυμα φιλοξενούνταν έντεκα τρόφιμοι και δύο άτομα προσωπικό, ενώ τα πέντε από αυτά βγήκαν από το κτίριο με ασφάλεια με τη βοήθεια του προσωπικού.

Έξι άτομα διασώθηκαν από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και διακομίστηκαν στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας με τρία ασθενοφόρα.

Τα έξι άτομα παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα από εισπνοή καπνών και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στη συνέχεια πήραν εξιτήριο.

Όλοι οι τρόφιμοι μεταφέρθηκαν σε άλλες Στέγες ενώ από τις πρώτες εξετάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας φαίνεται ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από αποθήκη του Ιδρύματος στο οποίο υπήρχαν καταψύκτες.

Η σκηνή αποκλείστηκε και αργότερα την Τετάρτη (10/6) μέλη της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας θα αρχίσουν έρευνες προς εντοπισμό των αιτίων της πυρκαγιάς.

Τέλος, σύμφωνα με την πυροβεστικη το ίδρυμα είχε άδεια πυρασφάλειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top