ΚΥΠΡΟΣ

Νικολάου σήκωσέ το… Η ΑΕΛ στον τελικό!

Νικολάου σήκωσέ το… Η ΑΕΛ στον τελικό!

Ματσάρα… Σε ένα παιχνίδι που έπιασε υψηλά στάνταρ αγωνίας η ΑΕΛ πήρε το εισιτήριο για τον τελικό κυπέλλου!

Μπορεί να μην ήταν καλύτερη της ΑΕΚ εντούτοις το ισόπαλο 1-1 σε συνδυασμό με το 2-2 που απέσπασε στο ΓΣΖ τσέκαρε αυτή το εισιτήριο για τον τελικό. Η ΑΕΚ που είχε συντριπτικά την κατοχή με το μέρος της προηγήθηκε με τον Τομάς στο 33' όμως ο Σαρντινέρο στο 40'  ισοφάρισε για την ΑΕΛ. 

Κάπως έτσι η ανατολική φώναξε μετά από αρκετό καιρό Νικολάου σήκωσέ το…

Δείτε την «Live» κάλυψη του αγώνα…

ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ: 3(2) – 7(3)
ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ: 2-1
ΚΑΤΟΧΗ: 33%-67%
ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΦΑΟΥΛ: 17-21 

Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ: Η τύχη παίζει πολλές φορές περίεργα παιχνίδια. Ο Μουρίγιο παρότι πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, δυστυχώς γι΄αυτόν, το λάθος διώξιμο του επάνω στον Μπεμπέ έμελλε να στοιχίσει την τζάμπα ισοφάριση για την ΑΕΚ. Μια ισοφάριση που εν προκείμενο την οδήγησε να χάσει και το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. 

Η ΕΞΈΔΡΑ: Δεν ξέρουμε πόσοι από εσάς πιστεύεται ότι ο κόσμος με την παρουσία και την στήριξή του δίνει επιτυχίες ή μεγάλες προκρίσεις αλλά σήμερα έγινε! Ανεπανάληπτος, συγκινητικός, απολαυστικός, παθιασμένος ήταν ο κόσμος της ΑΕΛ στην ανατολική. 

Η ΦΑΣΗ - 23’: Φωνάζουν για πέναλτι οι της ΑΕΛ σε πτώση του Σέμα σε άτσαλο μαρκάρισμα του Χαραλάμπους. Τη φάση πήρε επάνω του ο διαιτητής και έδειξε το παιχνίδι να συνεχιστεί. Δύσκολη φάση ωστόσο θα μπορούσε  βάσει του γράμματος του νόμου να υποδειχθεί παράβαση. 

Η ΣΦΥΡΙΧΤΡΑ: Πέρα από κάποια λάθη  στον πειθαρχικό έλεγχο η διαιτησία ήταν απαρατήρητη. Μόνο στην φάση του 23’ ελέγχεται. 

Α’ ΜΕΡΟΣ: Σε γενικές γραμμές γρήγορο ματς με έντονη κινητικότητα μπροστά στις δυο εστίες ήταν το α’ μέρος. Η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση στο έχοντας καλή κυκλοφορία και τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά, ενώ από την άλλη η ΑΕΛ έδωσε χώρο ώστε να κτυπήσει στην κόντρα επίθεση.  

Οι φιλοξενούμενοι που είχαν να επιδείξουν καλές ευκαιρίες με τους Κάντε και Μοντέρο ευτύχησαν σε ένα καίριο χρονικό σημείο (33’) να ανοίξουν το σκορ με τον Τομάς. 

Η φάση ξεκίνησε με τον Τομάς να δίνει στο δεξί άκρο στον Βάντερ, αυτός πέρασε τον Καρλίτος και στον σωστό χρόνο γύρισε στον κενό χώρο πίσω στον Ισπανό που με σουτ άνοιξε το σκορ. 

…Ενώ όλα έδειχναν ότι το γκολ θα επηρέαζε την εξέλιξη της αναμέτρησης  δέχθηκε στο 40’ ένα τσάμπα γκολ. Συγκεκριμένα, σε ανύποπτο χρόνο η ΑΕΛ ισοφάρισε με προβολή του Σαρτινέρο. Σε πρώτο χρόνο ο Μουρίγιο προσπάθησε να διώξει ωστόσο έκανε σουτ επάνω στον Μπεμπέ και η μπάλα πήρε τροχιά προς τα δίκτυα και ο Ισπανός από κοντά σημείωσε μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς το 1-1 που έδινε σκορ πρόκρισης στην ομάδα του.  

Β’ ΜΕΡΟΣ:  Τρελός ρυθμός με την έναρξη του β΄μέρους. Πάνω κάτω η μπάλα ωστόσο με λιγοστές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. 

Ίδιο πάνω κάτω σκηνικό με την ΑΕΚ να έχει κατοχή και την ΑΕΛ να κτυπά στην κόντρα.  Ο κύριος χρόνος του αγώνα πέρασε χωρίς κάτι το αξιόλογο και αυτό έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους με την συμπαράσταση του κόσμου τους να  διαφυλάξουν το υπερπολύτιμο σκορ πρόκρισης. Όπως και έγινε αφού  παρά τις διορθωτικές κινήσεις του κ.Κρίστιανσεν  δεν δημιουργήθηκαν ουσιαστικές ευκαιρίες. Η ΑΕΛ αντίθετα βρήκε χώρους για να κάνει το 2-1 και καθαρίσει αλλά τίποτα δεν άλλαξε. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χρίστος Νικολαϊδης
ΒΟΗΘΟΙ: Μιχάλης Σωτηρίου, Χαράλαμπος Χαραλάμπους
Επιπρόσθετοι διαιτητές: Χαράλαμπος Σκαπούλλης, Γεώργιος Νικολάου

ΑΕΛ: Φεγκρούς, Μεντί, Σαμπού, Καρλίτος, Ελευθερίου, Σακέτι, Ντιαλό, Μπεμπέ (57' Νικολάου), Σαρντινέρο (87' Τακπατζούμι), Καλό (82' Σιέλης), Σέμα

ΑΕΚ: Τόνιο, Ορτίθ, Καταλά, Μουρίγιο, Χαραλάμπους (78' Μυτίδης), Σκοπελίτης, Λαρένα (69' Μπόλιεβιτς), Τομάς, Βάντερ (65' Εγγλέζου), Μοντέιρο, Κάντε

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καρλίτος, Μεντί, Ελευθερίου, Φεγκρούς / Λαρένα, Κάντε, Μουρίγιο, Εγγλέζου, Καταλά

#  Από τις σκληρές μονομαχίες και το πάθος ο Βάντερ πόνεσε στο ήδη μπαταρισμένο του χέρι με συνεπακόλουθο να γίνει αναγκαστική αλλαγή. Ο Κρίστιανσεν έριξε μεμιάς στο ματς τον Εγγλέζου και παράλληλα προχώρησε σε εσωτερική κίνηση μετατοπίζοντας τον Μοντέιρο δεξιά της επίθεσης. 

# Στα επίσημα του Τσιρείου θεάθηκαν αρκετοί ποδοσφαιρικοί παράγοντες, προπονητές και επώνυμοι.

# Το παιχνίδι διεκόπη προσωρινά στις καθυστερήσεις λόγω ρήψης αντικειμένων, καπνογόνων και φωτοβολίδων από πλευράς οπαδών της ΑΕΚ.

# Χάνει τον τελικό ο Μεντί λόγω συμπλήρωσης απαγορευτικού αριθμού καρτών. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top