ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Το Nava, ο τερματικός υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βασιλικό, οι υπηκοότητες και οι Δημόσιες Συγκοινωνίες στα Πρωτοσέλιδα

Το Nava, ο τερματικός υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βασιλικό, οι υπηκοότητες και οι Δημόσιες Συγκοινωνίες στα Πρωτοσέλιδα

Οι αναταράξεις από τις παραβιάσεις των προστατευτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού σε κέντρο διασκέδασης στον Πρωταρά, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) να εγκρίνει χρηματοδότηση €150 εκατομμυρίων για τα έργα υποδομής του τερματικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βασιλικό, το νομοσχέδιο που προνοεί ανάκληση υπηκοοτήτων που παραχωρήθηκαν μέσω του κυπριακού επενδυτικού προγράμματος, οι επισημάνσεις του Γενικού Ελεγκτή για κίνδυνο διαφθοράς στα νέα συμβόλαια δημοσίων μεταφορών, είναι μεταξύ των κύριων θεμάτων του κυπριακού Τύπου.

Στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων γίνεται επίσης λόγος για «εμφυλιακό κλίμα» στον ΔΗΣΥ για το χρίσμα του υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές και στις επισημάνσεις της επιτροπής MONEYVAL για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Άνω κάτω λόγω Nava» γράφει άνω κάτω έγινε η κοινωνία μας μετά τα γνωστά γεγονότα στο νυκτερινό κέντρο στον Πρωταρά. Ο Υπουργός Εσωτερικών ζητά να ισχύει η αυτόφωρη νομοθεσία, ενώ ο Υπουργός Δικαιοσύνης καλεί τα Δικαστήρια να αλλάξουν τακτική, ώστε να καταχωρούνται υποθέσεις και Κυριακές και αργίες. Η επιτροπή Νομικών συζητά εκτάκτως νομοσχέδια για εξοντωτικές ποινές σε όσους παραβιάζουν τα διατάγματα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι επιμένει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, Ζαχαρίας Κουλίας, να αρνείται να ζητήσει η επιτροπή από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να αποστείλει τη «λίστα Γιωρκάζτη» με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολιτικών.

Ο «Πολίτης» υπό το τίτλο «Έμειναν μόνο οι άδειες» γράφει στο κύριο του θέμα ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ενέκρινε χθες το απόγευμα την αίτηση της ΔΕΦΑ για δάνειο €150 εκατομμυρίων σχετικά με τη χρηματοδότηση των κατασκευών για το κρατικό τερματικό υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βασιλικό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξουσιοδότησε τον ΥΠΕΞ να αποστείλει επιστολή στην Ειρηνευτική Δύναμη για τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, με κοινοποίηση στο γραφείο του ΓΓ του ΟΗΕ, στην οποία αναφέρεται στη «δυσανάλογη» και «απογοητευτική» στάση της δύναμης στο ζήτημα των οδοφραγμάτων. Αλλού γράφει ότι αν και με υψηλότερη βαθμολογία, η Κύπρος βρίσκεται στην 24η θέση από 27 χώρες στο Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κονωνίας (DESI).

Κάτω από τον τίτλο «Παίρνουν πίσω τα διαβατήρια», «Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα ότι τις διαδικασίες ανάκλησης της κυπριακής υπηκοότητας από επενδυτές ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει η κυβέρνηση αμέσως μετά την ψήφιση από τη Βουλή του τροποποιημένου νομοσχεδίου το οποίο ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη. Αλλού αναφέρεται στα νέα επεισόδια που ξέσπασαν χθες στο κέντρο υποδοχής μεταναστών «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά μεταξύ των ατόμων που διαμένουν εκεί και της Αστυνομίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η ΑΗΚ προχωρά στην προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή και λειτουργία της 6ης Μονάδας στο Βασιλικό , ένα έργο που θα είναι τα τάξης των €200 εκατ. και θα συμβάλει στην επάρκεια ηλεκτρισμού για την επόμενη 20ετία.

Η «Χαραυγή», στο κύριο της θέμα με τίτλο «NAVA: Εκκρεμούν καταγγελίες από το 2018!», γράφει ότι το καφεστιατόριο Nava στον Πρωταρά δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις Αρχές για παρανομίες, αφού εναντίον των υπευθύνων έγιναν και καταγγελίες από το 2018 για παράνομες επεμβάσεις στην παραλία. Αλλού αναφέρεται στην συνάντηση του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο και στην κατάθεση προτάσεων για στήριξη του τουρισμού και των παρεμφερών τομέων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται ο διάλογος του ΟΚΥπΥ και των ιατρών και των νοσηλευτών.

Η αγγλόφωνη “Cyprus Mail” στεγάζει το κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Κίνδυνος διαφθοράς τα συμβόλαια λεωφορείων» και γράφει ότι ενώ πλησιάζει το χρονοδιάγραμμα της 5ης Ιουλίου, ο Γενικός Ελεγκτής επέκρινε την κυβέρνηση για το θέμα των νέων συμβολαίων δημοσίων μεταφορών, αρκετά από τα οποία εμπλέκονται σε νομικές διαμάχες και προειδοποίησε ότι η αποτυχία γρήγορης επίλυσής τους θα αποβεί επιζήμια για το κράτος. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην αεροδιακομιδή ενός βρέφους δέκα μόλις ημερών για μια κρίσιμη εγχείρηση καρδιάς στο νοσοκομείο Σίμπα στο Ισραήλ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ένας 75χρονος άνδρας στην Πάφο κατηγορήθηκε για κακοποίηση ζώου, αφού θεάθηκε σε βίντεο να μεταφέρει τον σκύλο του πάνω στο καπό του αυτοκινήτου του.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σε δύο στρατόπεδα χωρίστηκε ο ΔΗΣΥ!» κάνει λόγω για «εμφυλιακό κλίμα» στον ΔΗΣΥ με σύγκρουση μεταξύ του Προέδρου κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου και του ΥΠΕΞ Νίκου Χριστοδουλίδη για το χρίσμα του υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές. Αλλού γράφει ότι κάποιοι «επιχειρούν με κινήσεις αντιπερισπασμού να δημιουργήσουν πρόωρα προεκλογικό κλίμα για να πλήξουν δυνητικές συμμαχίες του ΑΚΕΛ». Σε άλλο θέμα γράφει ότι ενώ δίνουν εκατομμύρια ευρώ στους μεγαλοεπιχειρηματίες, η κυβέρνηση κινδυνολογεί και επισείουν τον μπαπούλα των περιβόητων οίκων αξιολόγησης για να ανακόψουν αιτήματα εργαζομένων και κομμάτων για κοινωνικές παροχές.

Η επίσης εβδομαδιαία «Το κυπριακό Ποντίκι» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Προσοχή στους ΜΚΟ» ότι σημαντικό κομμάτι στην τελευταία έκθεση της για την Κύπρο, αφιερώνει στους μη κυβερνητικούς οργανισμούς, στους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και σε συναφείς συνδέσμους και οργανώσεις, η μόνιμη επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, γνωστή ως MONEYVAL. Αλλού γράφει ότι το πλαίσιο κυρώσεων κατά της Τουρκίας για τις παράνομες ενέργειες της στην κυπριακή ΑΟΖ μπορεί να εφαρμοστεί για την επιθετικότητα κατά της Ελλάδας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει λάβει αίτηση για έγκριση υπό όρους για την άδεια κυκλοφορίας του αντιϊκού φαρμάκου remdesivir για θεραπεία του ιού Covid-19.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top