ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Αποκαλύφθηκε μυστικό σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα - ΕΓΓΡΑΦΑ&VIDEO

ΤΟΥΡΚΙΑ: Αποκαλύφθηκε μυστικό σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα - ΕΓΓΡΑΦΑ&VIDEO

Ένα τουρκικό σχέδιο εισβολής έναντι της Ελλάδας, αποκάλυψε η γνωστή ιστοσελίδα Nordic Monitor, στην οποία παρουσιάζονται συχνά έγγραφα από μυστικές υπηρεσίες.

Το έγγραφο έχει ημερομηνία 13 Ιουνίου 2014 και σχετίζεται με έγγραφα που προήλθαν από μια παρουσίαση Power Point για μια «επανεξέταση εσωτερικού σχεδιασμού».

Την αποκάλυψη έκανε ο Abdullah Bozkurt, Tούρκος αντικαθεστωτικός, διευθυντής της ερευνητικής ιστοσελίδας και συγγραφέας βιβλίου σε σχέση με την διακυβέρνηση Ερντογάν και την διαφθορά.

Παράλληλα, η ίδια ιστοσελίδα αποκάλυψε και παρόμοιο σχέδιο έναντι της Αρμενίας, πράγμα που επιβεβαιώνεται και από τις νέες αποκαλύψεις εγγράφων.

 

Το κωδικό όνομα της επιχείρησης είναι ενός Τούρκου στρατιωτικού διοικητή που έδρασε κατά τον 11ο αιώνα, την Βυζαντινή εποχή. Πρόκειται για τον Caka Bay, ο οποίος, σύμφωνα με την Nordic Monitor, κυβέρνησε ένα ανεξάρτητο κράτος κατά τη Βυζαντινή εποχή.


Μάλιστα, όπως ενημερώνει η ίδια πηγή, το τουρκικό κράτος και ο Ερντογάν κάνει προσπάθειες να επαναφέρει την ιστορική μνήμη για τον εν λόγω ναυτικό, θεωρώντας ότι είναι ένας από τους πρώτους Τούρκους ναυτικούς με αξιόλογες επιτυχίες στην περιοχή του Αιγαίου.

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο, απόκαλύφθηκε μετά από λάθος του Τούρκου Εισαγγελέα Serdar Coşkun, πιστού του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το εν λόγω άτομο φαίνεται να ξέχασε να αφαιρέσει τα διαβαθμισμένα έγγραφα πριν τα υποβάλει στο δικαστήριο. Τα συγκεκριμένα έγγραφα συλλέχθηκαν από τα κεντρικά γραφεία του Γενικού Επιτελείου κατά τη διάρκεια έρευνας για το αποτυχημένο πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου 2016. Τα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου εισβολής για την Ελλάδα, φαίνεται να ανταλλάχθηκαν μεταξύ κορυφαίων διοικητών του Γενικού Επιτελείου, οι οποίοι χρησιμοποιούν ένα ασφαλές εσωτερικό σύστημα ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Ο Coşkun, διέταξε τον στρατό να προωθήσει αντίγραφα όλων των μηνυμάτων email για τους δύο προηγούμενους μήνες, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτογραφημένων, την 1η Αυγούστου 2016.

Σημειώνεται επίσης πώς δεν βρέθηκε καμία επικοινωνία στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που να δείχνουν κάποια υπόδειξη του αποτυχημένου πραξικοπήματος, το οποίο πολλοί πιστεύουν ότι ήταν μια επιχείρηση false flag που οργανώθηκε από τον Ερντογάν και τους αρχηγούς των μυστικών υπηρεσιών και των στρατιωτικών του, για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για διώξεις και μαζική εκκαθάριση της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με αυτά τα έγγραφα, τα οποία όπως ειπώθηκε ήδη προήλθαν από μια παρουσίαση του Power Point που εκπονήθηκε από το Γενικό Επιτελείο του Τουρκικού Στρατού για επανεξέταση εσωτερικού σχεδιασμού, η Τουρκία συνέταξε το σχέδιο μυστικής στρατιωτικής επιχείρησης με την ονομασία «TSK Çakabey Harekât Planlama Direktifi» (TSK [Turkish Armed Forces] Çakabey Operation Planning Directive).

Το έγγραφο έχει ημερομηνία 13 Ιουνίου 2014, γεγονός που υποδηλώνει ότι πιθανότατα εκπονήθηκε και οριστικοποιήθηκε εκείνη την ημερομηνία μετά από έλεγχο μιας παλαιότερης έκδοσης «και πιθανότατα εξακολουθεί να είναι ενεργό», αναφέρει η ιστοσελίδα.

 Δείτε τις δηλώσεις του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top