ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Όταν ο Αλέφαντος έκανε προετοιμασία με τον Απόλλωνα, αλλά… μετάνιωσε και δεν εμφανίστηκε στην εκδήλωση παρουσίασης του!

Όταν ο Αλέφαντος έκανε προετοιμασία με τον Απόλλωνα, αλλά… μετάνιωσε και δεν εμφανίστηκε στην εκδήλωση παρουσίασης του!

Με αφορμή τον σημερινό (23/06) θάνατο – δυστυχώς – του Ελλαδίτη παλαίμαχου προπονητή, Νίκου Αλέφαντου, θυμηθήκαμε μία ακόμα ιστορία (από τις πολλές) από το παρελθόν.

Αυτή αφορά τον Απόλλωνα Λεμεσού…

Πολλοί, κυρίως οι νεότεροι, ενδεχομένως να μη γνωρίζουν (αν δεν το διάβασαν κάπου), ότι το καλοκαίρι του 1986, ο “Αλέ” δέχθηκε πρόταση από τη Λεμεσιανή ομάδα, για να αναλάβει τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας, διαδεχόμενος τον Τσέχο, Γιόσεφ Ζάτινα!

Βοηθός προπονητής του Απόλλωνα τότε, ήταν ο Δήμος Καβάζης και πρόεδρος της ομάδας ο Γλαύκος Ψιλλάκης.

Οι “κυανόλευκοι” βρισκόταν στην τότε Γιουγκοσλαβία, στο προπονητικό κέντρο «Πάντζεβο», όπου έκαναν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους για τη σεζόν 1986-1987 και ο Νίκος Αλέφαντος έφθασε εκεί και είχε την πρώτη του επαφή με τη Λεμεσιανή ομάδα.

Έμεινε 15 μέρες στο προπονητικό κέντρο και η παρουσία του, ειδικά στις προπονήσεις, μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε και όλοι οι παλαίμαχοι πλέον ποδοσφαιριστές που τον έζησαν από κοντά, έχουν να πουν και από μία ιστορία για τον “Αλέ”!

Τελικά, ενώ η διοίκηση του Απόλλωνα, μετά την επιστροφή της στην Κύπρο, ήταν έτοιμη για να παρουσιάσει με κάθε επισημότητα στον κόσμο της τον ιδιόρρυθμο Ελλαδίτη τεχνικό, ο ίδιος δεν πήρε το αεροπλάνο για την Κύπρο και δεν παρουσιάστηκε ποτέ στη συγκεκριμένη εκδήλωση…

Έστειλε όμως ηχογραφημένο φωνητικό μήνυμα σε κασέτα ραδιοφώνου, το οποίο απευθυνόταν σε διοίκηση, παίκτες και οπαδούς του Απόλλωνα.

Κανείς δεν κατάλαβε τους πραγματικούς λόγους που τελικά ο Νίκος Αλέφαντος μετάνιωσε και δεν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Λεμεσιανής ομάδας. Έδωσε βέβαια διάφορες και διαφορετικές εξηγήσεις και εκδοχές σε διοικούντες, αλλά και σε ποδοσφαιριστές για την απόφαση του, αλλά το τοπίο… παρέμεινε “θολό”!

Η ουσία είναι ότι το deal μεταξύ Απόλλωνα και Αλέφαντου δεν ολοκληρώθηκε ποτέ κι έτσι, πήρε… παράταση μερικών ετών η παρουσία του Ελλαδίτη τεχνικού στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Ως γνωστό, το 1993 δούλεψε για ένα διάστημα στην Ανόρθωση και τη σεζόν 1996-1997 στον ΑΠΟΕΛ, όπου και κατέκτησε το κύπελλο, που ήταν και ο μοναδικός τίτλος στην καριέρα του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ:

«Έφυγε» ο Νίκος Αλέφαντος

Πένθος και στον ΑΠΟΕΛ – Το ΑΝΤΙΟ στον Αλέφαντο με… φωτογραφία-τίτλου

Νίκος Αλέφαντος: Μια γεμάτη προπονητική καριέρα και πιστός «ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ» του Ολυμπιακού (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλέφαντος: Ήταν ένας και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ! Η περιβόητη ατάκα του που έμεινε στην ιστορία (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκος Αλέφαντος: Η πιο αγαπημένη καλτ φιγούρα του ελληνικού ποδοσφαίρου – Τρομερές ιστορίες και ατάκες (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκος Αλέφαντος: Το τραγούδι που έγινε μεγάλο σουξέ και τον έκανε αθάνατο (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκος Αλέφαντος: Οι ατάκες που έγραψαν ιστορία (ΒΙΝΤΕΟ)

Το «αντίο» της Ανόρθωσης στον πρώην προπονητή της, Νίκο Αλέφαντο

Νίκος Αλέφαντος: Όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε πάει στην παρουσίαση του βιβλίου του (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ)

The post Όταν ο Αλέφαντος έκανε προετοιμασία με τον Απόλλωνα, αλλά… μετάνιωσε και δεν εμφανίστηκε στην εκδήλωση παρουσίασης του! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top