ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Τα δημόσια νοσηλευτήρια πρέπει να αντιμετωπιστούν με πολλή προσοχή από το κράτος

Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Τα δημόσια νοσηλευτήρια πρέπει να αντιμετωπιστούν με πολλή προσοχή από το κράτος

Τα δημόσια νοσηλευτήρια πρέπει να αντιμετωπιστούν με πολλή προσοχή από την πλευρά του κράτους δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος περιοδεύει την Τετάρτη (24/6) στην επαρχία Πάφου.     

Ξεκίνησε την περιοδεία του από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, σημειώνοντας πως η επίσκεψη του αποτελεί υποχρέωση του.

Σε δηλώσεις του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου ο κ. Κυπριανού που συνοδεύονταν από τον βουλευτή του κόμματος Ανδρέα Φακοντή και άλλα στελέχη του ΑΚΕΛ,  ανέφερε πως το κρατικό νοσηλευτήριο της πόλης αποτελεί ένα από τα νοσοκομεία τα οποία βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid- 19 . 

Δέχτηκε, είπε, σοβαρά πλήγματα, γιατί οι επαγγελματίες υγείας υπερέβαλαν εαυτόν και εξέφρασε με την παρουσία του σήμερα στο Νοσοκομείο Πάφου τις ευχαριστίες τους, τόσο στο ιατρικό, στο παραϊατρικό όσο και στο νοσηλευτικό προσωπικό. 

Είχαν, συνέχισε, “υπερβάλει εαυτόν όλο εκείνο το διάστημα που χρειαζόταν για να αντιμετωπιστεί η πανδημία”, προσθέτοντας πως το ΑΚΕΛ συνεχίζει να εκτιμά τη μεγάλη προσφορά την οποία είχαν.

Εξέφρασε την ελπίδα να συνεχίσει και η ίδια η κυβέρνηση να εκτιμά την προσφορά τους γιατί, όπως είπε, αξίζει να δούμε τα δημόσια νοσηλευτήρια με περισσότερο ενδιαφέρον και με διάθεση να τα στηρίξουμε για μπορούν να αντιμετωπίσουν τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν αυτή την στιγμή στον δημόσιο τομέα της υγείας.

Ενδεικτικά ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου αλλά και των υπόλοιπων πόλεων, σημειώνοντας πως χρειάζεται πολύ περισσότερη στήριξη.

Εδώ, είπε, χρειάζεται να δημιουργηθούν μονάδες για τους νεφροπαθείς, μονάδες εντατικής θεραπείας, κατάλληλη στελέχωση , και με το απαραίτητο εξοπλιστικό υλικό το οποίο χρειάζεται για να λειτουργεί το νοσοκομείο. 

Επιπρόσθετα ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως τα δημόσια νοσηλευτήρια πρέπει να αντιμετωπιστούν με μεγάλη προσοχή από τον ΟΚΥπΥ έτσι ώστε να τους παρασχεθεί η δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τον μεγάλο αριθμό των ασθενών που ακόμα εξακολουθούν να περιποιούνται. 

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Εκτελεστικός Διευθυντής των Νοσοκομείων Πάφου και Λεμεσού Χρίστος Νικολάου  ευχαρίστησε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ που ξεκίνησε την περιοδεία του από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, σημειώνοντας πως υπήρξε μια περίοδος κατά την οποία το Νοσοκομείο Πάφου είχε πληγεί και πήρε κάποιο χρονικό διάστημα για να επανέλθει στην πλήρη λειτουργία του.

Αυτή την στιγμή, συνέχισε ο κ. Νικολάου, το νοσοκομείο πραγματικά έχει επαναλειτουργήσει με τον τρόπο που είναι γνωστός, δηλαδή με τα εξωτερικά ιατρεία , το επισκεπτήριο έχει επιτραπεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες με ελεγχόμενη πρόσβαση , τα χειρουργεία έχουν πάει πίσω στον κανονικό τους ρυθμό, και εφαρμόζεται το διάταγμα που μιλά για το 80% πληρότητας για να είναι, όπως είπε, πάντα έτοιμοι για οτιδήποτε χρειαστεί. 

Ευχαρίστησε τέλος όλο το προσωπικό του κρατικού νοσηλευτηρίου της πόλης για την δουλειά που έχει επιτελέσει.

Σημειώνεται πως ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επισκέφθηκε τον Διεθνή Αερολιμένα Πάφου και στη 13:00 θα επισκεφθεί τον Δήμο Πέγειας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top