ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Πολιτικές αντιδράσεις για το 'άνοιγμα' της 1ης Ιουλίου

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Πολιτικές αντιδράσεις για το 'άνοιγμα' της 1ης Ιουλίου

Να φοράνε τις μάσκες τους και μετά την 1η Ιουλίου και να τηρούν την κοινωνική απόσταση, καλεί τους Τ/κ ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν κάνοντας λόγο για μια νέα κανονικότητα μετά την 1η Ιουλίου και επικρίνοντας την «κυβέρνηση» γιατί ανοίγει τις εισόδους του ψευδοκράτους χωρίς καραντίνα, όπως είπε, εννοώντας τις αφίξεις από αέρος και θάλασσα.

«Ας μην συμπεριφερόμαστε τόσο άνετα όσο σήμερα, διότι απέναντί μας δεν έχουμε μια κυβέρνηση που εμπιστευόμαστε και πιστεύουμε στη σοβαρότητά της» ανέφερε ο κ. Ερχιουρμάν μιλώντας σε επίσκεψή του στο κατεχόμενο Δίκωμο, όπου – όπως είπε – είδε ότι και οι κάτοικοι εκεί ανησυχούν για το τι θα γίνει από την 1η Ιουλίου και μετά.

Λόγω της πανδημίας, συνέχισε, έμειναν κλειστοί για τρεις μήνες οι χώροι εργασίας, όμως επειδή δεν έχουν ξεπεραστεί οι ελλείψεις στον τομέα της υγείας και κυρίως το θέμα του νοσοκομείου της πανδημίας και του προσωπικού, οι καταστηματάρχες ανησυχούν για το άνοιγμα προς το εξωτερικό.
 
Αναφερόμενος στο θέμα του ιδιωτικού τζετ, ο κ. Έρχουρμαν είπε ότι κάποιοι εισήλθαν στα κατεχόμενα χωρίς άδεια «υπουργικού», χωρίς "τελωνειακό" έλεγχο, ενώ παραβιάστηκαν και οι όροι της καραντίνας.

«Επιπλέον, δεν λήφθηκε κανένα μέτρο σε σχέση τους ανθρώπους μας που ήρθαν σε επαφή με τα άτομα που παραβίασαν τους όρους της καραντίνας. Τα όσα συνέβησαν είναι αντίθετα με τον νόμο», είπε.
 
Παρά το γεγονός ότι είναι πρόβλημα του «υπουργικού συμβουλίου», νομίζουν ότι το έλυσαν απομακρύνοντας μόνο έναν «υπουργό, πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι «κυβερνώντες» αφήνουν ελεύθερες τις εισόδους την 1η Ιουλίου χωρίς την εφαρμογή καραντίνας.
 
Στο μεταξύ, ο γγ του ΚΕΚ, Σαλίζ Σονουστούν ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το γεγονός ότι η μια πλευρά ανοίγει ένα οδόφραγμα και η άλλη όχι.  Εξαιτίας των όσων συμβαίνουν, είπε, αυτοί που χάνουν είναι πρώτα οι εργαζόμενοι και στις δύο πλευρές και μετά ο κόσμος στις δύο κοινότητες.
 
Για τις αφίξεις από την Τουρκία, σημείωσε ότι ενόσω τα κρούσματα στη χώρα αυξάνονται το να επιτραπούν οι πτήσεις χωρίς την προϋπόθεση της καραντίνας, θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία του κόσμου, λέγοντας ότι στο όνομα του τουρισμού ο πραγματικός στόχος είναι να μπουν στα ταμεία της «κυβέρνησης» ψίχουλα από την επιστροφή θαμώνων στα καζίνο, τις ρουλέτες και τον τζόγο.
 
Ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας, πρόσθεσε ο κ. Σονουστούν, θα είναι καταστροφή για τους Τ/κ και θα προκαλέσει προβλήματα στην προσέγγιση και τις επαφές με τους Ε/κ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top