LIKE ONLINE

Ο μη διορισμός του Ιωνά Νικολάου και η συνάντηση-μυστήριο του Κυπριανού με τον Αναστασιάδη - VIDEO

Ο μη διορισμός του Ιωνά Νικολάου και η συνάντηση-μυστήριο του Κυπριανού με τον Αναστασιάδη - VIDEO

Η εκτίμηση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε πιέσεις και από το ΑΚΕΛ για να μην διορίσει τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα, έχει διατυπωθεί ευρέως σε πολιτικούς κύκλους και όχι μόνο.

Αυτή η θέση σχολιάστηκε την Τετάρτη (24/06) στην εκπομπή Themaτοφύλακας, που μεταδίδεται καθημερινά χάρη στη συνεργασία του ThemaOnline και του Vouli.TV.

Έγινε μάλιστα αναφορά στην επίσκεψη-μυστήριο του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού στο Προεδρικό, την οποία είχε αποκαλύψει η ιστοσελίδα μας στις 3 Ιουνίου.

Σημειώναμε τότε: «Συνεπώς, πρόκειται για μυστική και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας συνάντηση του κυρίου Κυπριανού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο κύριος Κυπριανού εθεάθη στο Προεδρικό Μέγαρο το πρωί της Τρίτης (2/6) λίγο πριν από την συνεδρίαση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της επιδημιολογικής ομάδας.

Τώρα ποιος ο λόγος της παρουσίας του κυρίου Κυπριανού στο Προεδρικό και γιατί αυτό κρατήθηκε μυστικό ας μας το πουν οι ίδιοι...».


Εδώ να σημειώσουμε ότι ο Πρόεδρος σε συνέντευξή του στην «Σημερινή» στις 07 Ιουνίου, είχε προκαλέσει αμφιβολίες για τον -τότε-προδιαγραφόμενο διορισμό του Ιωνά Νικολάου.

Γράφαμε, συγκεκριμένα, ότι «... με τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξη του στη «Σημερινή», τα πράγματα είναι διαφορετικά.

‘Δεν αποφάσισα ακόμα ποιος θα είναι ο νέος Γενικός Εισαγγελέας. Αλλά οπωσδήποτε θα υπάρξει και Γενικός Εισαγγελέας και Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας» είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, φαβορί για τη θέση θεωρείται ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος είχε παραιτηθεί μετά το θέμα των ελλειπουσών γυναικών, αναλαμβάνοντας το δικό του μερίδιο ευθύνης ως πολιτικός προϊστάμενος.

Σε άλλο σημείο των τοποθετήσεών του, ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε με νόημα: ‘Δεν ζούμε στην εποχή του Μεσαίωνα, που ο αυτοκράτορας αποφάσιζε πού να δοθεί το δαχτυλίδι. Συνεπώς, όσοι αναμένουν δαχτυλίδι θα μείνουν τα δάχτυλά τους κενά’».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top