ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: 17 πυρκαγιές σε 24 ώρες - Άγρια βλάστηση, σιτηρά και... αυτοκίνητα πήραν φωτιά

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: 17 πυρκαγιές σε 24 ώρες - Άγρια βλάστηση, σιτηρά και... αυτοκίνητα πήραν φωτιά

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 24ης Ιουνίου 2020 μέχρι και τις 06.30 της 25ης Ιουνίου 2020 ανταποκρίθηκεσε 24 κλήσεις για βοήθεια,17 πυρκαγιές, πέντε ειδικές εξυπηρετήσεις και δύο ψευδείς κλήσεις.

Στις 15.13 ξέσπασε πυρκαγιά έκτασης τριών εκταρίων περίπου, μεταξύ των χωριών Πυταρκού, Λεμώνα και Αμαργέτη σε τρείς διαφορετικές εστίες (απόστασης 800 μέτρων μεταξύ τους – δύο εκτάρια καμένη έκταση στην περιοχή Τριακόσια, του Χωριού Πιταρκού και ένα εκτάριο στην περιοχή Ματσικορούθκια και ένα δεκάριο στην τρίτη εστία του Χωρίου Λεμώνα) σε ξηρά χόρτα και χαμηλή άγρια βλάστηση και σιτηρά σε δύσβατη περιοχή. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Πυροσβεστικούς Σταθμούς Υπαίθρου Πάφου με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους. Βοήθεια προσφέρθηκε από την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας και από το Κοινοτικό Συμβούλιο Αμαργέτης με τρεις Φορητές Πυροσβεστηκές Μονάδες  με τα πληρώματα τους. Επίσης, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς λόγω της δυσβατότητας στην περιοχή επιστρατεύθηκαν ένας προωθητής γαιών και τα δύο ελικόπτερα πυρόσβεσης. Κατά τη διάρκεια της νύκτας παρέμειναν στο χώρο της πυρκαγιάς και σε επιφυλακή δυνάμεις πυρόσβεσης. Τα αίτια διερευνώνται από την Αστυνομία.

Στις 00.05 η Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε πυρκαγιά σε δύο οχήματα μάρκας Mercedes CLK 200  και Mazda Demio, τα οποία ήταν σταθμευμένα στον ισόγειο ανοικτό χώρο στάθμευσης εξαώροφης πολυκατοικίας στην οδό Νάξου στην περιοχή Λυκαβητού Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας με τρία πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 00.19. Από την πυρκαγιά τα προαναφερθέντα οχήματα έπαθαν εκτεταμένες ζημιές. Επίσης, επηρεάστηκαν και δύο οχήματα μάρκας Saab και Honda HRV με πιο ελαφρές ζημιές. Εξωτερικά ζημιές έπαθε η πρόσοψη υποσταθμού της Α.Η.Κ. Τα αίτια θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top