ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση βουλευτή Κ. Ευσταθίου σε Επιτροπή Συμβουλίου της Ευρώπης για αποφάσεις ΕΔΑΔ και Τουρκία

Παρέμβαση βουλευτή Κ. Ευσταθίου σε Επιτροπή  Συμβουλίου της Ευρώπης για αποφάσεις ΕΔΑΔ και Τουρκία

Oι καταδικαστικές αποφάσεις του ΕΔΑΔ όσον αφορά στην απομάκρυνση, φίμωση και φυλάκιση μελών της αντιπολίτευσης στην Τουρκία και ιδιαίτερα του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, πρέπει να γίνουν σεβαστές, ανέφερε ο βουλευτής, Κωστής Ευσταθίου, σε συνεδρία της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).

Σε ανακοίνωσή της, η Βουλή αναφέρει ότι ο κ. Ευσταθίου, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπείας της ΚΣΣΕ, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρία ως εισηγητής για το θέμα της εκτέλεσης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), ανέφερε ακόμα ότι «η επίκληση της δήθεν καταπολέμησης της ρητορικής μίσους, όπως οι τουρκικές αρχές την αντιλαμβάνονται, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις μαζικές συλλήψεις και τις καταχρηστικές ενέργειες τους, που έχουν σιγήσει τις φωνές χιλιάδων αντιφρονούντων».

Κατά τη συνεδρία συζητήθηκε το θέμα της Γνωμοδότησης της Επιτροπής Βενετίας για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς επίσης το θέμα της ποινικής δίωξης πολιτικών προσώπων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, με αναφορές στην Ισπανία και την Τουρκία.

Την Επιτροπή απασχόλησαν επίσης τα θέματα της καταπολέμησης της διαφθοράς και οι συνέπειες της πανδημίας COVID – 19 για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Σε ναυάγιο οδηγείται η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και της Kition Ocean Holdings, η οποία ανέλαβε τα έργα στο λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας, μετά την καθυστέρηση που παρατηρείται από πλευράς της εταιρείας για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής, όπως είχε δεσμευτεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top