ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ξήλωσαν εγκληματική ομάδα με φόντο την Κύπρο και πολυτελή οχήματα που μετέφεραν στα κατεχόμενα- «Επικίνδυνοι εγκληματίες»

 Ξήλωσαν εγκληματική ομάδα με φόντο την Κύπρο και πολυτελή οχήματα που μετέφεραν στα κατεχόμενα- «Επικίνδυνοι εγκληματίες»

Έξι μέλη συμμορίας καταδικάστηκαν στη Βρετανία για κλοπή δεκάδων πολυτελών αυτοκινήτων τα οποία μετέφεραν σε όλη την Ευρώπη για να τα πουλήσουν στη μαύρη αγορά των κατεχομένων.

Η συμμορία που είχε στήσει «πλοκάμια» σε αρκετές χώρες χρησιμοποιούσε ψεύτικες ταυτότητες για να αποκτήσει τα αυτοκίνητα από εταιρείες, πριν αφαιρέσει τις συσκευές παρακολούθησης και τις επανεγγραφεί για να κρύψει από πού προέρχονται.

Στη συνέχεια οδηγούσαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας στη κατεχόμενη Κύπρο όπου και τα πωλούσαν. Η Βρετανική Αστυνομία πιστεύει ότι ήταν η εγκληματική ομάδα ήταν υπεύθυνη για την κλοπή τουλάχιστον 120 αυτοκινήτων, αξίας περίπου 5,5 εκατομμυρίων ευρώ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, περισσότερο από ένα χρόνο, αξιωματικοί στο Λονδίνο εντόπισαν αυτοκίνητα που επρόκειτο να πουληθούν από τη συμμορία, συμπεριλαμβανομένων δύο Audi Q7, το καθένα αξίας 80.000 λιρών και δύο Range Rover Velars αξίας 60.000 λιρών το καθένα.

Δύο άνδρες φυλακίστηκαν για έξι χρόνια, μεταξύ των οποίων ο Ντέρβις Τσάγκλαρ, 48 ετών, ένας τουρκοκύπριος που χρησιμοποίησε την εταιρεία του με έδρα το Λονδίνο για να κρύψει τις εγκληματικές ενέργειες της συμμορίας.

«Ξεσκεπάσαμε μια διεθνή εγκληματική αγορά από επικίνδυνους εγκληματίες», δήλωσε ο ντετέκτιβ Barry Butle από την Αστυνομία του Λονδίνου προσθέτοντας: «Το σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για την εθνική και διεθνή ασφάλεια»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top