ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ: Παράθυρο συνεργασίας μεταξύ Συμμαχίας και Οικολόγων, λόγω Θεοπέμπτου -'Τίποτα δεν τελείωσε'

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ: Παράθυρο συνεργασίας μεταξύ Συμμαχίας και  Οικολόγων, λόγω Θεοπέμπτου -'Τίποτα δεν τελείωσε'

Παρά την επίσημη και ομόφωνη απόφαση της Συμμαχίας Πολιτών για αυτόνομη κάθοδο στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, εντούτοις, φαίνεται ότι 'τίποτα δεν έχει τελειώσει'. Τουλάχιστον για την ώρα.

Γιώργος Τάττης

Όπως, εξάλλου, ειπώθηκε και στην ανακοίνωση, η Συμμαχία Πολιτών «δεν κλείνει την πόρτα σ’ ενδεχόμενη συνεργασία».

Αυτό επιβεβαιώνουν και οι πληροφορίες μας, καθώς φαίνεται ότι τίποτα δεν γράφτηκε τυπικά και το Κίνημα επιδιώκει πυρετωδώς αναζωπύρωση των διαβουλεύσεων.

Μάλιστα, η ελπίδα διαφάνηκε όταν και ξεκαθάρισε το σκηνικό για αποχώρηση του Γιώργου Περδίκη από την προεδρία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και τον συνεπακόλουθο ερχομό του Χαράλαμπου Θεοπέμπτου στα ηνία του Κινήματος, έστω και ως μεταβατικού Προέδρου που θα ηγηθεί των εκλογών.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αυτή η τροπή έφερε κάποια ελπίδα, αλλά και χαμόγελα αισιοδοξίας στην Συμμαχία Πολιτών, καθώς ο εν λόγω πολιτικός θεωρείται πιο διαλλακτικός και αυξάνει τις πιθανότητες για ένα νέο κύκλο διαλόγου. Υπενθυμίζουμε εδώ πώς οι σχέσεις του Γιώργου Λιλλήκα με τον Γιώργο Περδίκη, μετά και την αποτυχημένη συνεργασία τους στην Ευρωβουλευτικές εκλογές, δεν είναι και οι καλύτερες.

Αυτή η εξέλιξη, σύμφωνα με τις καλά πληροφορημένες πηγές μας, φέρνει νέα δεδομένα εντός των γραφείων της Συμμαχίας Πολιτών, που είναι πρόθυμη να κάνει το συναινετικό βήμα, λόγω και των δυσκολιών που αναμένεται να αντιμετωπίσει στις εκλογές. Κάτι το οποίο γνωρίζουν πολύ καλά.

Και όλα αυτά, μετά και τις αποτυχημένες προσπάθειες για διαβουλεύσεις, τόσο με την ΕΔΕΚ, όσο και με την Αλληλεγγύη.

Ένας διάλογος, ο οποίος, ήταν μάλλον προδιαγεγραμμένος να αποτύχει.

Οψόμεθα…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top