ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπόθεση κακοποίησης βρέφους: Αφέθηκε ελεύθερος ο πατέρας - Θεάθηκε να κτυπά το σώμα της πάνω σε σταθμευμένα οχήματα κρατώντας το παιδί η μητέρα

Υπόθεση κακοποίησης βρέφους: Αφέθηκε ελεύθερος ο πατέρας - Θεάθηκε να κτυπά το σώμα της πάνω σε σταθμευμένα οχήματα κρατώντας το παιδί η μητέρα

Εμφανή σημάδια κακοποίησης και παραμέλησης που αφορούν περίοδο τουλάχιστον 20 ημερών,  φέρει το 19μηνο αγοράκι που νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπως αναφέρθηκε την Τετάρτη (8/7) στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού όπου οδηγήθηκε η 24χρονη αλλοδαπή μητέρα του.

Η ύποπτη τέθηκε υπό διήμερη κράτηση, ενώ ο 26χρονος Ε/κ πατέρας, που συνελήφθη χθες, αν και οδηγήθηκε στο δικαστήριο, τελικά αφέθηκε ελεύθερος, καθώς παρήλθε ο χρόνος της 24ωρης κράτησής του, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να μην μπορεί να επιληφθεί του αιτήματος κράτησής του.

Ωστόσο και οι δυο αναμένεται να βρίσκονται στο κατηγορητήριο της υπόθεσης, που αναμένεται να καταχωρηθεί μεθαύριο Παρασκευή και η οποία αφορά στα αδικήματα της επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης και της έκθεσης παιδιού σε κίνδυνο.
 
Η 24χρονη εμφανίστηκε και σήμερα στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο. Ανακρινόμενη, όπως αναφέρθηκε, δίνει κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες βρέθηκε το παιδάκι.
 
Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, από τις εξετάσεις δυο ιατροδικαστών και παιδοχειρούργου διαπιστώθηκε πως το αγοράκι έφερε εκχυμώσεις, μικροεκδορές, κτυπήματα και δερματικές αλλοιώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος του λόγω της παραμέλησης. Ανέφερε δε ότι τα τραύματα του έγιναν σε διαφορετικές ημερομηνίες, σε περίοδο περίπου 20 ημερών.
 
Επιπρόσθετα, συνέχισε, υπάρχει μαρτυρία ότι η μητέρα εξέθετε το παιδί σε κίνδυνο και ήταν επιθετική, ενώ σε μια περίπτωση θεάθηκε να κτυπά το σώμα της πάνω σε σταθμευμένα οχήματα καθώς κρατούσε στην αγκαλιά της το αγοράκι. Μαρτυρία επίσης τη φέρει να τραυματίζει το παιδιά στα χείλι και στα χέρια.
 
Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί εννέα καταθέσεις και αναμένεται να ληφθούν ακόμη 16 για την υπόθεση, η οποία ήρθε στο φως προχθές, όταν λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας διαπίστωσε τα τραύματα του αγοριού την ώρα που η 24χρονη είχε μεταφερθεί στην Αστυνομία για άλλη υπόθεση, έπειτα από καταγγελία συγγενικού προσώπου του 26χρονου για βία στην οικογένεια και κακόβουλη ζημιά.

Από ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top