ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Εντοπίστηκε το λάθος που οδήγησε στον θάνατο του 51χρονου οδηγού λεωφορείου

ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Εντοπίστηκε το λάθος που οδήγησε στον θάνατο του 51χρονου οδηγού λεωφορείου

Σύμφωνα με τον Βοηθό Υπεύθυνο Τροχαίας Χάρη Ευριπίδου, «επιβεβαιώνονται σιγά σιγά οι αρχικές ενδείξεις για τις δύο συγκρούσεις της Δευτέρας" (13/07), όπως έγραψε και αρχικά το ThemaOnline, ενώ απέδωσε την περίπτωση με τον οδηγό του λεωφορείου σε "στιγμιαίο λάθος".

Μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο, είπε ότι στο 2ο ατύχημα είχε κληθεί στο σημείο και το Τμήμα Επιθεώρησης εργασίας γιατί υπάρχουν και αρκετά στοιχεία που έχουν να κάνουν με εργατικό ατύχημα.

Ο οδηγός λεωφορείου, εκείνη την στιγμή βρισκόταν σε διάλειμμα. Το λάθος, το οποίο έχει εντοπιστεί, είναι «ο λανθασμένος χειρισμός των συστημάτων του λεωφορείου, ούτως ώστε να μην κινηθεί ενόσω ήταν ακινητοποιημένο. Το ανθρώπινο λάθος έπαιξε καθοριστικό ρόλο», συμπλήρωσε ο κ. Ευριπίδου.

Όπως πρόσθεσε, το εν λόγω λεωφορείο "είναι από τα νέα λεωφορεία", όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε γίνει εκπαίδευση στον χειρισμό τους. «Ενδεχομένως κάποιοι να μην έχουν συνηθίσει», πρόσθεσε. «Το λεωφορείο κινήθηκε προς τα εμπρός και βρέθηκε εκεί ο οδηγός. Η μηχανή ήταν αναμμένη».

Όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε σε χθεσινό μας ρεπορτάζ, επαγγελματίας οδηγός μιλώντας στο ThemaOnline εξήγησε ότι «αρκετά λεωφορεία τελευταίας τεχνολογίας έχουν ένα σύστημα που αφορά τις θύρες εισόδου και εξόδου. Όταν η πόρτα είναι ανοιχτή, το λεωφορείο με βάση το σύστημα λειτουργίας του, μένει ακινητοποιημένο. Με ανοικτή πόρτα μπλοκάρεται η κίνηση και μένει σταματημένο. Όταν η πόρτα κλείσει, τότε αυτόματα το λεωφορείο κινείται προς τα εμπρός. Φαίνεται πως ο άτυχος συνάδελφος κατέβηκε από το λεωφορείο έχοντας μέσα ταχύτητα και μόλις έκλεισε η πόρτα αυτό κινήθηκε μπροστά και κατά πάνω του, με αποτέλεσμα να τον παρασύρει».

Ήταν ένας λάθος χειρισμός που έγινε στιγμιαία, γι’ αυτό και πρέπει πάντοτε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, επισήμανε ο κ. Ευριπίδου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top