ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπό διερεύνηση τα δύο θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα - 'Θα δούμε ελλείψεις και παραλείψεις που προηγήθηκαν από τους εργοδότες'

Υπό διερεύνηση τα δύο θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα - 'Θα δούμε ελλείψεις και παραλείψεις που προηγήθηκαν από τους εργοδότες'

Υπό διερεύνηση βρίσκονται τα δύο θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα που έγιναν την Δευτέρα (13/07) και Τρίτη (14/07), σύμφωνα με την Ευαγγελίτσα Τσουλόφτα, Ανώτερη Λειτουργό Επιθεώρησης Εργασίας, χωρίς να αποκλείονται και ποινικές διώξεις.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο Κρατικό Ραδιόφωνο, «από την στιγμή που συνέβη κάτι στον χώρο εργασίας, τότε μιλάμε για εργατικό ατύχημα».

Για ό,τι αφορά το δυστυχές συμβάν με τον οδηγό λεωφορείου, η κ. Τσουλόφτα πρόσθεσε ότι «όταν χρησιμοποιείται νέος εξοπλισμός πρέπει τα άτομα να είναι εκπαιδευμένα, να γνωρίζουν τα συστήματα που χειρίζονται». Όπως πρόσθεσε, «είναι υποχρέωση του εργοδότη να εκπαιδεύσει τον εργαζόμενο, ούτως ώστε να γνωρίζει τους κινδύνους που εκτίθεται κατά την διάρκεια της εργασίας του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με δηλώσεις του (Τρίτη 14/07) ο Βοηθός Υπεύθυνος Τροχαίας Χάρης Ευριπίδου, τόνισε ότι το εν λόγω λεωφορείο "είναι από τα νέα λεωφορεία", όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε γίνει εκπαίδευση στον χειρισμό τους. «Ενδεχομένως κάποιοι να μην έχουν συνηθίσει», πρόσθεσε. «Το λεωφορείο κινήθηκε προς τα εμπρός και βρέθηκε εκεί ο οδηγός. Η μηχανή ήταν αναμμένη».

Παράλληλα, με χθεσινές της δηλώσεις στο κανάλι Alpha σε σχέση με τον θάνατο του εργαζόμενου σε αποθήκη υλικών βιομηχανίας, η κ. Τσουλόφτα επισήμανε ότι πρέπει να δούμε «τι παραλείψεις ή ελλείψεις προηγήθηκαν για να συμβεί το ατύχημα. Η εμπειρία μας λέει ότι είναι μια αλυσίδα ελλείψεων ή παραλείψεων που προκαλούν ένα ατύχημα. Από εκεί και πέρα, θα δούμε ποιοι είχαν νομική υποχρέωση, ποιοι ευθύνονται γι’ αυτά».

Συνεχίζοντας, δήλωσε ότι αναλόγως θα προωθηθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται από την νομοθεσία, μη αποκλειομένης και της ποινικής δίωξης αυτών που ευθύνονται.

Επεσήμανε δε ότι «υπάρχουν πολλές καταδίκες στο παρελθόν, οι οποίες είναι αναρτημένες και στην ιστοσελίδα της Επιθεώρησης Εργασίας».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top