ΔΙΕΘΝΗ

Covid-19: Νέο ρεκόρ λοιμώξεων στις ΗΠΑ - Εστίες αναζωπυρώσεων σε διάφορες περιοχές

Covid-19: Νέο ρεκόρ λοιμώξεων στις ΗΠΑ - Εστίες αναζωπυρώσεων σε διάφορες περιοχές

Στις ΗΠΑ καταγράφηκε την Τετάρτη (15/7) νέο θλιβερό ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-C0V-2 μέσα σε μια ημέρα, με πάνω από 67.600 να καταμετρώνται σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως τις 20:30 (τοπική ώρα 03:30 σήμερα Πέμπτη (16/7) ώρα Κύπρου).

Στη χώρα καταγράφεται από τα τέλη του Ιουνίου ραγδαία αναζωπύρωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ειδικά στις νότιες και στις δυτικές πολιτείες. Εδώ και δέκα ημέρες, ο αριθμός των μολύνσεων που επιβεβαιώνονται σε ημερήσια βάση κυμαίνεται από τις 55.000 ως τις 65.000. Αυτοί οι τρομακτικοί αριθμοί είναι σχεδόν διπλάσιοι από το επίπεδο των κρουσμάτων μόλυνσης τον Απρίλιο, όταν η χώρα τελούσε κατά μεγάλο μέρος της υπό περιορισμό. Το προηγούμενο θλιβερό ρεκόρ μολύνσεων, σύμφωνα με τη στοιχεία της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης, είχε καταγραφεί το Σάββατο, όταν είχαν επιβεβαιωθεί πάνω από 66.500 κρούσματα.

3,5 εκατ κρούσματα στην Λατινική Αμερική
 
Στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ξεπεράστηκε χθες Τετάρτη το όριο των 150.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19, με τη Βραζιλία να θρηνεί περίπου τα μισά θύματα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου η οποία βασίζεται σε επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις.
 
Η περιφέρεια, όπου έχουν καταγραφεί 3.540.060 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-C0V-2, υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο χτύπημα στον κόσμο από την πανδημία, με 151.022 νεκρούς, πίσω μόνο από την Ευρώπη (203.793).
 
Εξάλλου, στη Βραζιλία, την μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, το Υπουργείο Υγείας της χώρας που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 1.233 νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 39.924 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-C0V-2. Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας ως εδώ έφθασε έτσι τους 75.366 νεκρούς επί συνόλου 1.996.748 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό. Μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας στη Βραζιλία θεωρεί τα δεδομένα που ανακοινώνει η κυβέρνηση υποτιμημένα σε σημαντικό βαθμό σε σχέση με την πραγματικότητα.
 
Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Βραζιλιάνος Πρόεδρος Ζαίχ Μπολσονάρου εξετάστηκε και διαγνώστηκε ξανά θετικός στον κορωνοϊό, μετέδωσε την Τετάρτη το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Brasil, τονίζοντας πως ο ακροδεξιός ηγέτης δεν έχει ακόμη αναρρώσει μετά την αρχική διάγνωση της νόσου σε αυτόν που είχε ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα.
 
Στο Μεξικό, το Υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 579 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 6.149 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-C0V-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού ως εδώ να φθάνει τους 36.906 νεκρούς επί συνόλου 317.635 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί. Ο Μεξικανός Υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ έχει τονίσει επανειλημμένα ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος στην πραγματικότητα από τα κρούσματα που έχουν διαγνωστεί.
 
Αυξητικά και η Νότιος Αφρική
 
Η Νότιος Αφρική καταγράφει πλέον πάνω από 300.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-C0V-2, ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη οι υγειονομικές αρχές. Η χώρα που πλήττεται περισσότερο στην αφρικανική χώρα έφθασε "συνολικά τα 311.049 επιβεβαιωμένα κρούσματα" μόλυνσης από τον κορωνοϊό, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας Ζουέλι Εμκίζε. Τις προηγούμενες 24 ώρες, άλλοι 107 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν χαθεί αφότου η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στη Νότια Αφρική να φθάνει πλέον τους 4.453.
 
Ο νοτιοαφρικανός πρόεδρός Σίριλ Ραμαφόσα αποφάσισε την Κυριακή να επιβληθεί ξανά η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και να επανέλθουν σε ισχύ άλλοι περιορισμοί που είχαν εφαρμοστεί τον Μάρτιο, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για να επιβραδυνθεί η διασπορά του ιού. Η χώρα βρίσκεται πλέον "μπροστά σε αληθινή αύξηση (του αριθμού) των μολύνσεων", τόνισε χθες ο αρχηγός του κράτους, εκφράζοντας ανησυχία για την αυξανόμενη πίεση στο σύστημα υγείας.
 
Το Ισραήλ, κατέγραψε χθες 1.828 νέα κρούσματα, τον δεύτερο ψηλό αριθμό μολύνσεων κορωνοϊού μέσα σε μια ημέρα από τον περασμένο Φεβρουάριο, με τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό να φθάνουν έτσι τους 44.188. Το θλιβερό ρεκόρ (1.962) μολύνσεων σε 24 ώρες σημειώθηκε μόλις δύο ημέρες νωρίτερα. Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 αυξήθηκε σε 376 από 371, ενώ ο αριθμός των ασθενών οι οποίοι νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση αυξήθηκε σε 204 από 183 επί συνόλου των 556 ανθρώπων που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία και κλινικές.
 
Τέλος, στη Γερμανία τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν επτά νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 534 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-C0V-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα να φθάνει έτσι τους 9.078 νεκρούς επί συνόλου 200.260 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top