Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: 'Πρέπει από την 1η Σεπτεμβρίου να μην υπάρχουν μέτρα αφού στην Κύπρο δεν υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού'

ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: 'Πρέπει από την 1η Σεπτεμβρίου να μην υπάρχουν μέτρα αφού στην Κύπρο δεν υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού'

Να ακούσει τις απόψεις των εμπειρογνωμόνων και να στρέψει την προσοχή της στις πύλες εισόδου της Δημοκρατία, επιτρέποντας τη λειτουργία όλων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, κάλεσε το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους του  Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής.

Ανακοίνωσε πως με την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στην Κύπρο θα επιχειρήσει να συζητήσει το θέμα των μέτρων για τον κορωνοϊό μαζί του, λέγοντας πως θα πρέπει να επικρατήσουν οι απόψεις των επιστημόνων καθώς και της λογικής.
 
Στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση, ο κ. Κυπριανού είπε πως συζητήθηκε με τον ΠΑΣΙΚΑ το θέμα των κέντρων αναψυχής, των γάμων αλλά και των συναυλιών και των φεστιβάλ, σημειώνοντας πως υπάρχουν δύο ειδών προβλήματα, το ένα αφορά τα ενοίκια και το άλλο τα πρωτόκολλα που εξαγγέλλονται για τις διάφορες εκδηλώσεις.
 
Όσον αφορά τα ενοίκια, η Κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει ότι η πρόταση που κατέθεσε και ενέκρινε η Βουλή είναι επιεικώς ανεπαρκέστατη και δεν αντιμετωπίζει το θέμα, και σημείωσε πως η Κυβέρνηση θα πρέπει να φροντίσει έτσι ώστε τα ενοίκια να επιμεριστούν στο κράτος, στους ιδιοκτήτες και στους ενοικιαστές. Διαφορετικά, πρόσθεσε, τα περισσότερα κέντρα αναψυχής δεν θα μπορέσουν να ξανανοίξουν.
 
Σε σχέση με τα Πρωτόκολλα, ο κ. Κυπριανού είπε πως προβληματίζεται για το γεγονός ότι το Υπουργείο Υγείας πλέον δεν λαμβάνει υπόψη τις απόψεις των εμπειρογνωμόνων, σημειώνοντας πως η αποτελεσματική αντιμετώπιση του κορωνοϊού μέχρι σήμερα οφειλόταν στις συμβουλές των ειδικών.
 
Όπως είπε, οι εμπειρογνώμονες εδώ και μέρες λένε πως θα πρέπει να προσέξουμε τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τα οδοφράγματα  καθώς στην κοινότητα δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον κορωνοϊό και συνεπώς μπορούν να ανοίξουν όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες. Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, το Υπουργείο Υγείας κινείται σε μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση αναιρώντας τις εξαγγελίες που είχε κάνει στο παρελθόν, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στους ιδιοκτήτες χώρων αναψυχής.
 
«Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να κάνει ξανά μια σύσκεψη με τους εμπειρογνώμονες, να ακούσεις τις απόψεις τους, και στη βάση των απόψεων τους να προχωρήσει στη λήψη των αποφάσεων», είπε και σημείωσε πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μπορεί να προβαίνει σε προειδοποιήσεις όμως η κάθε χώρα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, «και εμείς θα πρέπει να αποφασίζουμε με βάση τα δικά μας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και στη βάση των απόψεων των εμπειρογνωμόνων».
 
Ο κ. Κυπριανού έκανε λόγο στη συνέχεια για αποφάσεων εκτός πραγματικότητας, αναφερόμενος στην πρόνοια για 250 άτομα σε κοκτέιλ πάρτι ανά ώρα, και διερωτώμενος ποιος θα απομακρύνει στην ώρα τα άτομα αυτά και να επιτρέπει την είσοδο άλλων 250.
 
«Πρέπει αυτά τα ζητήματα να τα δούμε με περισσότερη προσοχή, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις απόψεις των εμπειρογνωμόνων και στο πόσο εφικτά στην εφαρμογή τους είναι αυτά τα οποία λένε», είπε και πρόσθεσε πως θα μιλήσει για αυτό το εξαιρετικά σημαντικό θέμα για την οικονομία και την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη όταν θα επιστρέψει από τις Βρυξέλλες.
 
Ο Άντρος Κυπριανού αναφέρθηκε στη συνέχεια σε μια καταγγελία που έφτασε κοντά του. Όπως είπε, μια ομάδα επαγγελματιών που διοργανώνουν συναυλίες και οι οποίοι επηρεάζονται από τις τελευταίες αποφάσεις της Κυβέρνησης, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποίηση έξω από το Προεδρικό και το Υπουργείο Υγείας τους το έχει απαγορεύσει. «Αν είναι δυνατόν, να απαγορεύεις σε ανθρώπους να διεκδικήσουν τα αιτήματα τους», είπε και σημείωσε πως αν το Υπουργείο Υγείας θέλει να ακολουθηθεί κάποιο πρωτόκολλο θα πρέπει να τους το ανακοινώσει και όχι να τους απαγορεύει την εκδήλωση διαμαρτυρίας.
 
«Είναι απαράδεκτη αυτή η συμπεριφορά, να μην επιτρέπεται να ακουστεί το όποιο παράπονο υπάρχει για τις αποφάσεις που λαμβάνονται», είπε ο κ. Κυπριανού, και σημείωσε πως αν οι επιστήμονες δήλωναν πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην κοινότητα και δεν επιτρέπονταν τέτοιες εκδηλώσεις, εμείς θα πειθαρχούσαμε απόλυτα.
 
Από την πλευρά του ο ΓΓ του ΠΑΣΙΚΑ Φάνος Λεβέντης είπε πως με το ΑΚΕΛ ταυτίζονται οι απόψεις στο θέμα των ενοικίων και στο θέμα των πρωτοκόλλων. Όπως είπε, δημιουργήθηκε μεγάλο θέμα όταν το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε προηγουμένως ότι από 1η Σεπτεμβρίου ελευθερώνονται όλα κάτι που οδήγησε πολλούς, πολίτες και επιχειρηματίες, να προετοιμάζονται για τους γάμους. Το ίδιο πρόβλημα δημιουργήθηκε, όπως είπε ο κ. Λεβέντης, με τη διοργάνωση των φεστιβάλ και των συναυλιών.
 
Σημείωσε πως υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με τα Κέντρα Αναψυχής, τα οποία δεν έχουν λειτουργήσει ακόμα, και κανείς δεν απαντά στους ιδιοκτήτες πότε θα ανοίξουν και πώς θα αντιμετωπίσουν τα χρέη που συσσωρεύονται και αυξάνονται κάθε μέρα. «Αυτό που ζητούν δεν είναι καμιά αποζημίωση, ούτε και υπάρχει κανένα επαρκές ποσό αποζημίωσης που μπορεί να τους φέρει σε μια θέση που να είναι βιώσιμοι και να είναι και ζωντανοί τους επόμενους μήνες. Αυτό που ζητούν όλοι είναι να τους επιτραπεί να λειτουργήσουν, ομαλά και χωρίς περιοριστικά μέτρα», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Λεβέντης συμφώνησε με τα λεγόμενα του κ. Κυπριανού ότι ο λαός ανταποκρίθηκε στην αντιμετώπιση της πανδημίας φέροντας στην ιδεατή κατάσταση την χώρα. Η ανησυχία ήταν πώς θα γινόταν η διαχείριση του εισαγόμενου τουρισμού και των επαναπατρισθέντων και εκεί θα πρέπει να επικεντρωθεί η προσπάθεια του κράτους, όπως είναι ξεκάθαρη και η θέση των εμπειρογνωμόνων.
 
«Ζητούμε να επανέλθουμε στην ομαλότητα, να λαμβάνουμε μέτρα τα οποία θα προστατεύουν τη δημόσια υγεία, για τα οποία ουδέποτε συμφωνήσαμε, αλλά οι περιορισμοί οι οποίοι καταστρέφουν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της οικονομίας θα πρέπει να αρθούν για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε όλοι με βάση τη λογική και τα πραγματικά δεδομένα της χώρας μας», είπε.
 
Ο Νίκος Μιχαηλίδης, μέλος του Συμβουλίου του ΠΑΣΙΚΑ, στις δικές του δηλώσεις αναφέρθηκε στο θέμα των γάμων λέγοντας πως οι γάμοι στην Κύπρο έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες καθώς πρέπει να οργανωθούν πολλούς μήνες. Η Κυβέρνηση, πρόσθεσε, είχε ανακοινώσει πως από 1η Σεπτεμβρίου θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν όλοι οι γάμοι κανονικά και με βάση αυτά τα δεδομένα ξεκίνησαν τις διοργανώσεις των εκδηλώσεων. Πλέον με τις νέες ανακοινώσεις για 350 άτομα μόνο δημιουργεί νέα προβλήματα στους διοργανωτές και στους νεόνυμφους.
 
«Πρέπει από την 1η Σεπτεμβρίου να μην υπάρχουν μέτρα αφού στην Κύπρο δεν υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού», είπε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Φεύγει απο την Μητρόπολη ο τέως Κιτιου - Που θα πάει τελικά

Ανώτατο: Απέρριψε Αναφορά ΠτΔ κατά τροποποιητικού νόμου για τ/κ περιουσίες

Κεντρικές: Χειροπέδες σε δύο κατάδικους για ναρκωτικά - Βρήκαν κινητά και ακουστικά στο κελί του ενός

Ανατροπή για την υπόθεση απόπειρας φόνου στην Ορόκλινη - Άλλαξε απάντηση και παραδέχθηκε ενοχή ο 31χρονος

Αργίες Οκτωβρίου: Έτσι θα λειτουργήσουν καταστήματα, φούρνοι και υπεραγορές

Ήθελαν γήπεδο γκολφ σε κρατική γη στη Βορόκληνη, αλλά τελικά θα επεκταθεί λατομείο - Σε δημόσια διαβούλευση το αίτημα

Βρέθηκε λύση για τον Μάριο: Σύντομα θα έχει δίπλα του σχολικό συνοδό - Αναμένει ημερομηνία η οικογένειαΟ Γιάννης Αντωνίου είναι ο νέος Aναπληρωτής Kυβερνητικός Eκπρόσωπος - Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων

Ο Γιάννης Αντωνίου είναι ο νέος Aναπληρωτής Kυβερνητικός Eκπρόσωπος - Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων

Άμεση ήταν η πλήρωση της θέσης του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά την παραίτηση της Δόξας Κομωδρόμου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top