ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 1 εκ. λίτρα αλκοολούχων ποτών κατασχέθηκαν στην ΕΕ με τη συνδρομή του OLAF

Πάνω από 1 εκ. λίτρα αλκοολούχων ποτών κατασχέθηκαν στην ΕΕ με τη συνδρομή του OLAF

Οι τελωνειακές και αστυνομικές αρχές στην ΕΕ έχουν κατασχεθεί πάνω από 1 εκατομμύριο λίτρα κλεψίτυπων και νοθευμένων κρασιών και αλκοολούχων ποτών σε μια στοχευμένη δράση υπό  την καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) στο πλαίσιο μιας κοινής επιχείρησης της Ευρωπόλ και Ιντερπόλ με την ονομασία OPSON IX.

Η OLAF κλήθηκε από την Ευρωπόλ να αναλάβει ηγετικό ρόλο σε μία από τις συγκεκριμένες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης OPSON, με στόχο τη διακίνηση πλαστών κρασιών και αλκοολούχων ποτών. Η OLAF συντονίζει τις δραστηριότητες 17 χωρών της ΕΕ και δύο χωρών εκτός ΕΕ που έλαβαν μέρος: Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχική Δημοκρατία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Κάτω Χώρες, Πορτογαλία, Ισπανία, Νορβηγία και Ηνωμένο Βασίλειο. Ως αποτέλεσμα της επιχείρησης, οι τελωνειακές και αστυνομικές αρχές στις χώρες που συμμετείχαν κατέλαβαν 1,2 εκατομμύρια λίτρα αλκοολούχων ποτών, με τη μεγαλύτερη ποσότητα να είναι κρασί.

Ο Γενικός Διευθυντής της OLAF Ville Itälä δήλωσε σχετικά ότι «οι πωλήσεις παράνομου, παραποιημένου και νοθευμένου αλκοόλ όχι μόνο υπονομεύουν τα νόμιμα επιχειρηματικά συμφέροντα των ευρωπαϊκών εταιρειών, αλλά θέτουν επίσης σε κίνδυνο θέσεις εργασίας, οδηγούν σε σημαντικές απώλειες στα δημόσια έσοδα από φόρους και δασμούς, εξαπατούν τους καταναλωτές και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους».

«Η προστασία των πολιτών από τις ζημιές που μπορούν να προκαλέσουν αυτά τα παράνομα προϊόντα αποτελεί βασικό μέρος της δουλειάς της OLAF. Η επιτυχία του OPSON δείχνει ξεκάθαρα τα οφέλη της OLAF σε συνεργασία με την Europol, τις εθνικές τελωνειακές και αστυνομικές αρχές», ανέφερε.

Μαζί, πρόσθεσε, «κάνουμε μια πραγματική διαφορά στο να διατηρούμε τους ανθρώπους ασφαλείς, προστατεύοντας ζωτικές πηγές δημόσιων εσόδων και διασφαλίζοντας ότι οι νόμιμες επιχειρήσεις μπορούν να συνεχίσουν τις συναλλαγές με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα»

Από ΚΥΠΕ    

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top