Προκαλούν οι Τούρκοι και διαμηνύουν ότι δεν κάνουν πίσω - «Αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε...»

Προκαλούν οι Τούρκοι και διαμηνύουν ότι δεν κάνουν πίσω - «Αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε...»

Ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν τρεις ώρες συνεδρίας το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας υπό τον «Σουλτάνο» Ερντογάν, με τις ανακοινώσεις να είναι για άλλη μια φορά προκλητικές.

Την ξεκάθαρη αποφασιστικότητα της για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της στην Ανατολική Μεσόγειο, «όπως προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο», εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Τουρκία, μετά τη λήξη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας υπό τον Τούρκο πρόεδρο, Ερντογάν.   

Παράλληλα, όσον αφορά στην Ελλάδα και την Κύπρο, στο άρθρο 4, η Τουρκία δηλώνει αποφασισμένη να μην επιτρέψει σε χώρες που αγνοούν την ύπαρξη της τουρκικής κοινότητας και τα δικαιώματά της να πλήξουν το περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας. 

Αναμένεται πλέον και η επόμενη κίνηση της Τουρκίας επι χάρτου, αν δηλαδή τα πολεμικά της πλοία, συνοδεύοντας το 'Oruc Reis' κινηθούν νότια του Καστελορίζου για έρευνες. Πάντως όπως σημειώσαμε και σε προηγούμενο δημοσίευμα στον Τουρκικό στόλο που βγήκε στο Αιγαίο περιλαμβάνεται και πετρελαιοφόρο, κάτι που δείχνει ότι ο στόλος θα παραμείνει για μέρες στη θάλασσα θα γίνεται ανεφοδιασμός των πλοίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE