ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΒΕΛ: Όχι στη μετακίνηση της έδρας της Βουλής από το κέντρο της Λευκωσίας

ΕΒΕΛ: Όχι στη μετακίνηση της έδρας της Βουλής από το κέντρο της Λευκωσίας

Την έντονη αντίθεσή του για τη φημολογούμενη οριστική μετακίνηση του Κοινοβουλίου από το κέντρο της Λευκωσίας και μεταφορά της έδρας του στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου, εκφράζει το ΕΒΕ Λευκωσίας, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα είναι μεγάλο πλήγμα για την πρωτεύουσα.

Για το θέμα αυτό, αναφέρεται σε ανακοίνωση, το ΕΒΕ Λευκωσίας έχει ήδη προβεί στα απαραίτητα διαβήματα και έχει ήδη κοινοποιήσει τις απόψεις του προς τους αρμόδιους φορείς.
 
Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λευκωσίας Στέλιος Αναστασιάδης, τόνισε με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, η οποία κοινοποιήθηκε και προς τους Βουλευτές Λευκωσίας, ότι η σκέψη για πιθανή μεταφορά του κτηρίου της Βουλής στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου θα πλήξει τον συνεδριακό τουρισμό, στον οποίο επενδύει η Λευκωσία.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ, το Συνεδριακό Κέντρο αποτελεί τον μοναδικό χώρο που έχει τις υποδομές για τη διεξαγωγή συνεδρίων και άλλων επαγγελματικών εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας. Κατ’ επέκταση, η μόνιμη μεταφορά της έδρας της Βουλής στον συγκεκριμένο χώρο δημιουργεί προβλήματα σε αυτό τον τομέα.
 
Θέση του ΕΒΕΛ είναι ότι μια απόφαση για μετακίνηση της Βουλής από το κέντρο της Λευκωσίας, θα έρθει σε αντίθεση με το Τοπικό Σχέδιο και το Σχέδιο Περιοχής του κέντρου της Λευκωσίας, που προβλέπουν ρητά ότι  θα πρέπει να υπάρχει χωροθέτηση διοικητικών χρήσεων, όπως κυβερνητικών υπηρεσιών, στο αστικό κέντρο της πρωτεύουσας. Παράλληλα, η τυχόν μετακίνηση της Βουλής υποβαθμίζει σε σημαντικό βαθμό τον ρόλο της Λευκωσίας ως αστικό κέντρο και αποστερεί στρατηγικής σημασίας πλεονεκτήματα για την πρωτεύουσα.
 
Το ΕΒΕΛ προσδοκεί ότι θα ληφθεί τελικώς η σωστή απόφαση με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και την αποφυγή του επιχειρησιακού αλλά και τουριστικού πλήγματος που θα επιφέρει η μόνιμη μεταφορά της έδρας της Βουλής στο Συνεδριακό Κέντρο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top