ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ‘Φαίνεται να υπάρχουν εστίες μετάδοσης‘ - ‘Μπορεί να εξελιχθεί σε ανησυχητικό ή πολύ ανησυχητικό’

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ‘Φαίνεται να υπάρχουν εστίες μετάδοσης‘ - ‘Μπορεί να εξελιχθεί σε ανησυχητικό ή πολύ ανησυχητικό’

Μίνι αναβρασμός που αποτυπώνεται και στις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τη μικρή αύξηση των θετικών κρουσμάτων αλλά και τις πιθανές εγχώριες μετάδοσης επικρατεί το τελευταίο διήμερο. 

Του Ανδρέα Κόκκινου

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον Δρα Πέτρο Καραγιάννη, καθηγητή Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αλλά και μέλος της επιστημονικής ομάδας για να εξετάσει κατά πόσο οι ανησυχίες είναι -στο παρόν στάδιο- εύλογες ή υπερβολικές. 

Ο κύριος Καραγιάννης μας ανέφερε πως το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται κάποια ‘απροσδιορίστου προέλευσης‘ κρούσματα στην κοινότητα -γνωστά ως ορφανά- και σκοπός είναι να εξευρεθεί μέχρι ποιο σημείο έχει φτάσει τυχόν εξάπλωση του ιού και να σπάσει φυσικά η αλυσίδα μετάδοσης. 

Τα πρώτα κρούσματα (1 σε Λεμεσό και 1 σε Πάφο) έδειξαν στη συνέχεια υπήρξε μετάδοση σε άλλα 2 άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος αντίστοιχα με αποκορύφωμα τα 3 νέα περιστατικά που εντοπίστηκαν την Πέμπτη 23/7.

Η διαδικασία της ιχνηλάτησης συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς όμως λόγω των ελεύθερων μετακινήσεων αλλά και της σωρείας ασυμπτωματικών δε μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί μέχρι ποιο σημείο έχει φτάσει η μετάδοση. Διευκρινίζεται πως η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο όμως είναι λεπτή η γραμμή από το να φτάσουμε σε μια κατάσταση που να είναι ανησυχητική εώς πολύ ανησυχητική.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top