ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜ. ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ: Συνέντευξη Ανδρέα Κωνσταντίνου - 'Η Αγλαντζιά δε θα υποβαθμιστεί με την ένταξη της σε μητροπολιτικό Δήμο'

ΔΗΜ. ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ: Συνέντευξη Ανδρέα Κωνσταντίνου - 'Η Αγλαντζιά δε θα υποβαθμιστεί με την ένταξη της σε μητροπολιτικό Δήμο'

Ο υποψήφιος για την Δημαρχία της Αγλαντζιάς Ανδρέας Κωνσταντίνου, με την στήριξη του Δημοκρατικού Συναγερμού, δηλώνει σε συνέντευξή του στο ThemaOnline «γέννημα θρέμμα» της πόλης και «περήφανος που οι συμπολίτες του τον αναγνωρίζουν ως τον άνθρωπο που θα δώσει τις κατάλληλες λύσεις».

Του Γιώργου Τάττη

Δημοτικός Σύμβουλος από το 2016, συνοψίζει το όραμά του για την Αγλαντζιά στο τρίπτυχο «σύγχρονη, πράσινη, ασφαλής», τονίζοντας ότι θα μιλήσουν οι πράξεις του.

Βελτιώνοντας το Pay as you Throw, ενισχύοντας την ψηφιακή πολιτική και δίνοντας έμφαση στην κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων με αναπηρίες, αλλά και στην καθαριότητα.

Επιδιώκει επίσης ανάπτυξη στο «Σκαλί» με συγκεκριμένο σχεδιασμό και Ευρωπαϊκά κονδύλια, θεωρώντας παράλληλα τον σχεδιαζόμενο μητροπολιτικό δήμο προνόμιο για την Αγλαντζιά, καθιστώντας τον εαυτό του τον μοναδικό υποψήφιο που δεν θέτει επιφυλάξεις ως προς την γενικότερη φιλοσοφία της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Ποια η σταδιοδρομία του Ανδρέα Κωνσταντίνου στην τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι τώρα;
Πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος το 2016. Τέσσερα χρόνια κάθε μέρα από την πρώτη γραμμή, καθώς με συναίσθηση του καθήκοντος και της ευθύνης, προσπάθησα από την πρώτη στιγμή να τιμήσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου. Όχι στα λόγια αλλά μέσα από πράξεις και προτάσεις, με ορισμένες εξ αυτών να έχουν υιοθετηθεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό μετράει για εμένα προσωπικά.
Γέννημα θρέμμα της πόλης, ξέρω την Αγλαντζιά και τα προβλήματα της πόλης μας όσο ελάχιστοι. Έχω γυρίσει κάθε δρόμο, κάθε πεζοδρόμιο, κάθε μαγαζί, κάθε γωνιά των πάρκων μας.

Είμαι υπερήφανος που οι συμπολίτες μου με αναγνωρίζουν ως τον άνθρωπο που θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να βρει τις κατάλληλες λύσεις.

Εάν μπορούσες να γράψεις το όραμά σου για τον Δήμο σε 3 γραμμές…
Χρειάζομαι τρεις λέξεις: σύγχρονος, πράσινος, ασφαλής. Αν και το όραμα είναι μια ακόμη λέξη αν δεν συνοδεύεται με πράξεις. Κρατώ τα μεγάλα κι εύκολα λόγια μακριά και συνεχίζω με πράξεις να στέκω δίπλα στους συμπολίτες μου. Για να γίνει ακόμη καλύτερη η Αγλαντζιά χρειάζεται δουλειά σου δρόμο, ουσία και έργο.

Πού θα προσανατολιστούν οι κύριες παρεμβάσεις σας;
Έργα μικρά και μεγάλα, καθαριότητα, περιβάλλον και πράσινο, υπηρεσίες. Οι κύριες παρεμβάσεις μου για κάθε μια από αυτές τις ενότητες είναι οι εξής:

Να βελτιώσουμε το Pay as you Throw. Είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που πρέπει να κάνουμε πιο αποτελεσματικό και πιο δίκαιο για την οικογένεια.

Να δημιουργήσουμε κλιμάκια σε επίπεδο Δήμου, αποτελούμενα από λειτουργούς καθαριότητας με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου που κάθε άδειο οικόπεδο μετατρέπεται σε χώρο απόρριψης υλικών και σκουπιδιών. Αυτό πρέπει να πάρει άμεσα τέλος.

Να κάνουμε την Αγλαντζιά μια πλήρως προσβάσιμη πόλη στους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα και αναπηρίες. Εδώ και τρία χρόνια έχει τεθεί σε εφαρμογή η πρόταση μου, η οποία έγινε κοινά αποδεχτή από το δημοτικό συμβούλιο, για χορηγία σε οργανώσεις ΑΜΕΑ, του συνόλου των ποσών από εξώδικα πρόστιμα για παράνομη στάθμευση σε χώρους στάθμευσης ΑΜΕΑ.

Ξεκινώντας από τις υποδομές του Δημαρχείου και φτάνοντας σε κάθε δρόμο, η Αγλαντζιά θα γίνει μια πόλη προσβάσιμη, την οποία το σύνολο των συμπολιτών μας θα χαίρονται να τη ζουν.

Υπήρξε προσφάτως μια συζήτηση σε σχέση με το Σκαλί Αγλαντζιάς και την αναπτυξιακή του πολιτική. Πώς τοποθετείστε; Πώς αξιοποιείται ο χώρος τώρα; Είναι στη σωστή κατεύθυνση;
Η προοπτική ανάπτυξης στο Σκαλί της Αγλαντζιάς είναι δεδομένη. Την ίδια ώρα πρέπει να δείξουμε όλοι την ανάλογη βούληση. Και η πολιτεία σε κεντρικό επίπεδο και εμείς ως τοπική αυτοδιοίκηση.
Πρέπει να βάλουμε κάτω έναν συγκεκριμένο σχεδιασμό, να διεκδικήσουμε και να πάρουμε κονδύλια και από την ΕΕ και να ξεκινήσει η συγκροτημένη και συνολική αναδόμηση μιας περιοχής-ορόσημο για την Αγλαντζιά.

Πώς βλέπετε την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Ποια η θέση σας για την δημιουργία ενός μητροπολιτικού Δήμου με συμμετοχή της Αγλαντζιάς; Πολλοί κάνουν λόγο για μετατροπή της Αγλαντζιάς σε φτωχό συγγενή.
Σήμερα, όπως έχουν τα δεδομένα στην τοπική αυτοδιοίκηση, κάθε δήμος είναι φτωχός συγγενής και ζητιάνος του κράτους. Οι περισσότεροι Δήμοι αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα.
Εγώ θέλω μια Αγλαντζιά πλούσια και ισχυρή, που να σέβεται και να επενδύει στις προσδοκίες των κατοίκων της.

Η μόνη λύση για να πάμε εκεί, λύνοντας οριστικά το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης είναι η δημιουργία ενός ισχυρού μητροπολιτικού Δήμου στη Λευκωσία με σοβαρούς πόρους και αρμοδιότητες. Έτσι θα περιφρουρηθεί η ποιότητα ζωής του Αγλαντζιώτη. Έτσι θα δώσουμε τη δυνατότητα να λειτουργήσουν οικονομίες κλίμακας, λιγότερες σπατάλες, λιγότερη γραφειοκρατία για να ασχοληθούμε βρίσκοντας λύσεις στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες μας στην καθημερινότητά τους.

Η Αγλαντζιά ούτε θα υποβαθμιστεί ούτε θα εξαφανιστεί. Αντίθετα, θα ανοίξει μια πόρτα προς το μέλλον μέσα από τη συνένωση πόρων και δυνάμεων, με θετικά αποτελέσματα για τις περιοχές μας.

Ποια η θέση σας για το φλέγον ζήτημα της επέκτασης του δρόμου από την Οδό Ομήρου προς την οδό Φυτωρίου και την ενδεχόμενη επέμβαση στο δάσος του πάρκου της Παιδαγωγικής Ακαδημίας;

Ο διαρκής διάλογος με τους πολίτες είναι στην πρώτη γραμμή της φιλοσοφίας μου σε όλα τα ζητήματα.
Ως Δήμος Αγλαντζιάς βρισκόμαστε σε διαβούλευση με τους δημότες μας για να ακούσουμε όλες τις πλευρές και να αντιμετωπίσουμε κάθε ανησυχία.
Προσωπική μου θέση είναι ότι η Αγλαντζιά, ως κατεξοχήν πράσινος Δήμος της Κύπρου, πρέπει να φροντίζει ώστε να μην αλλοιωθεί η φυσική ομορφιά του και πάντα να ελαχιστοποιεί τις παρεμβάσεις του στο φυσικό περιβάλλον. Οπότε, εάν κάτι τέτοιο συμβεί στη συγκεκριμένη οδό, οφείλουμε να αναζητήσουμε και εναλλακτικές λύσεις.

Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αγλαντζιάς και πώς προτίθεστε να τα αξιοποιήσετε;

Η Αγλαντζιά σήμερα δεν έχει σχέση με την Αγλαντζιά του 2016. Όσα κερδίσαμε με κόπο τα τελευταία τέσσερα χρόνια και αναγνωρίζονται από όλους, ακόμα και από τους συνυποψηφίους μου, δεν πρέπει να τα χάσουμε. Δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω.
Η δουλειά όμως δεν σταματά ποτέ. Μια πόλη εξελίσσεται και οι ανάγκες της είναι διαρκείς για να πάει ακόμη πιο μπροστά
Αναφέρω μόνο ενδεικτικά ζητήματα που ήδη οι βάσεις για την πραγματοποίησή τους έχουν μπει.
• Να ανοιχτούν νέοι ορίζοντες συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, μέσα από τη δημιουργία Κέντρων Έρευνας στην Αγλαντζιά.
• Να επεκταθεί το δίκτυο ποδηλατοδρόμων και να συνδεθεί με υφιστάμενα πάρκα και χώρους αναψυχής.
• Να εκπονηθούν προγράμματα απασχόλησης με άξονα τα παιδιά αλλά και τους ηλικιωμένους μας.
• Να μπει η Αγλαντζιά στην ψηφιακή εποχή, με διάχυση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που προσφέρει ο Δήμος προς τους δημότες, αλλά και δωρεάν wifi σε όλη την Αγλαντζιά.

Πώς διαφοροποιείται ο Ανδρέας Κωνσταντίνου από τους ανθυποψήφιούς/ες της;
Είμαι ο άνθρωπος των πράξεων και το έχω αποδείξει. Δεν πιστεύω σε έναν δήμαρχο που διοικεί την πόλη από την καρέκλα του γραφείου του: όποιος εκλεγεί οφείλει να βρίσκεται μαζί με τους συνδημότες του έξω στο δρόμο, εκεί που η οικογένεια οργανώνει την εβδομάδα της και ο επαγγελματίας μοχθεί για το μέλλον του, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Αγλαντζιάς μας.

Ζητώ λοιπόν από τους συμπολίτες μου να εμπιστευτούν τη δύναμη της δικής τους νέας γενιάς και να υποστηρίξουν την πρότασή μας για ένα Δήμο που θα συνεχίσει να αποδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητές του.

Γιώργος Τάττης

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top