ΚΟΣΜΟΣ

Τρίπτυχο του Μπάνκσι πωλήθηκε €2,4 εκατ. για καλό σκοπό

Τρίπτυχο του Μπάνκσι πωλήθηκε €2,4 εκατ. για καλό σκοπό

Ένα τρίπτυχο του καλλιτέχνη του δρόμου Banksy για τη μεταναστευτική κρίση πωλήθηκε αντί 2,2 εκατομμυρίων στερλινών (2,4 εκατομμύρια ευρώ απόψε) από τον οίκο Sotheby`s στο Λονδίνο, και όλα τα έσοδα θα δοθούν σε νοσοκομείο παίδων της Βηθλεέμ στη Δυτική Όχθη.


Το αποτέλεσμα ξεπέρασε σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις που κυμαίνονταν μεταξύ 800.000 και 1,2 εκατομμύρια στερλινών (883.000 και 1,3 εκατομμύρια ευρώ).

Οι τρεις ελαιογραφίες που συνθέτουν το έργο "Mediterranean Sea View 2017" (Θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα, 2017) αποτελούν απάντηση του καλλιτέχνη στη μεταναστευτική κρίση που πλήττει την Ευρώπη από τη δεκαετία του 2010.

Ο καλλιτέχνης "πήρε τρεις ρομαντικούς καμβάδες που απεικόνιζαν θαλάσσια τοπία του 19ου αιώνα", στα οποία στη συνέχεια σκόρπισε "γιλέκα διάσωσης και εγκαταλειμμένους σημαντήρες", εξηγεί ο οίκος Σόθμπις σε ανακοίνωση.

Με αυτούς τους πίνακες, ο Μπάνκσι "αντιπαραβάλλει στο απαράμιλλο στιλ του ένα ιστορικό καλλιτεχνικό είδος με ένα σύγχρονο πολιτικό θέμα -- τον τραγικό θάνατο χιλιάδων μεταναστών που επιχείρησαν τον διάπλου της Μεσογείου για να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση", σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

Περισσότεροι από 100.000 μετανάστες επιχείρησαν τον διάπλου της Μεσογείου το 2019 και περισσότεροι από 1.200 χάθηκαν στη θάλασσα, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Μετά τη δημιουργία του έργου το 2017, το τρίπτυχο είχε εκτεθεί στη Βηθλεέμ, στο ξενοδοχείο "The Walled Off" που άνοιξε ο ίδιος ο καλλιτέχνης, όπου όλα τα δωμάτια έχουν θέα στο τείχος που έχει υψώσει το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη.

Ο Μπάνκσι ανακοίνωσε ότι θα δώσει το σύνολο των εσόδων στο παλαιστινιακό νοσοκομείο BASR της Βηθλεέμ, προκειμένου να χρηματοδοτήσει μια νέα μονάδα για την αντιμετώπιση των εγκεφαλικών επεισοδίων και την αγορά εξοπλισμού παιδιατρικής αποκατάστασης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top