ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης στο ThemaOnline: Απαντά για τον Δεκαπενταύγουστο και αναφέρεται στον Κωστρίκκη: «Χθες μιλούσαμε μαζί»

Δρ. Καραγιάννης στο ThemaOnline: Απαντά για τον Δεκαπενταύγουστο και αναφέρεται στον Κωστρίκκη: «Χθες μιλούσαμε μαζί»

Για τα αποτελέσματα των περιστατικών που εντοπίζονται τις τελευταίες μέρες, για όσα ακούγονται για την μέρα του δεκαπενταυγούστου, αλλά και για την διαφωνία που είχε με τον Δρ.Λεωόντιο Κωστρίκκη μίλησε στο ThemaOnline ο καθηγητής Δρ.Πέτρος Καραγιάννης επισημαίνοντας πως είναι φυσιολογικό να υπάρχει διαφωνία μεταξύ των μελών της επιστημονικής ομάδας.     

Του Κωνσταντίνου Νεοφύτου 

Σε ερώτημα που έγινε προς τον Δρ.Καραγιάννη για την διαφωνία που υπήρξε μεταξύ με τον Δρ.Λεώντιο Κωστρίκκη σχετικά με τα κρούσματα στην Λεμεσό, είπε χαρακτηριστικά: «Χθες μιλούσαμε στο Υπουργείο και πριν δυο μέρες μιλήσαμε στο τηλέφωνο».

Όπως ανέφερε ο Δρ.Καραγιάννης είναι φυσιολογικό να υπάρχει διαφωνία μεταξύ των μελών της επιστημονικής ομάδας, όπως συμβαίνει συχνά σε όλους τους χώρους.

Επιπλέον δήλωσε πως πρέπει να βγει η επιστημονική μελέτη για να υπάρχει συμπέρασμα για το όσα ειπώθηκαν. 

Όσον αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα μέχρι στιγμής ο Δρ.Καραγιάννης σημείωσε πως οι αριθμοί που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες δυο μέρες (10 και 13 κρούσματα) σαφώς και είναι λίγο ανησυχητικοί καθώς είναι διψήφιοι, αλλά είναι πολύ καλύτερα από τα 25αριά που εμφανίστηκαν λίγες μέρες πριν.

Για ενδεχόμενα νέα μέτρα τον Δεκαπενταύγουστο ο Δρ.Καραγιάννης ανέφερε πως δεν υπάρχει θέμα συζήτησης να παρθούν νέα μέτρα την συγκεκριμένη περίοδο.

Με δική του εκτίμηση ο Δρ.Καραγιάννης θεωρεί πως ο κόσμος μαζεύτηκε τις τελευταίες μέρες καθώς ανησύχησε με τα τελευταία νέα που ακούει.

Για τα επιπλέον μέτρα που πάρθηκαν στην Επαρχία της Λεμεσού ο Δρ.Καραγιάννης ανέφερε πως αν παρουσιαστούν πολλά περιστατικά σε άλλες επαρχίες τότε θα υπάρξουν και εκεί επιπρόσθετα μέτρα. Την ίδια ώρα σημείωσε πως αυτό δεν έγινε στις Επαρχίες Πάφου και Αραδίππου τον Απρίλιο που παρουσιάστηκε μεγάλη έξαρση στις συγκεκριμένες περιοχές, καθώς όλη η Κύπρος βρισκόταν σε lockdown και δεν χωρούσαν περισσότερα μέτρα, ενώ αναφέρθηκε και στο ότι η Λεμεσός είναι η πόλη της διασκέδασης.

Μεγάλο κομμάτι του παζλ που θα λυθεί θα είναι τα αποτελέσματα των τυχαίων ελέγχων που θα γίνουν, πιστεύει ο Δρ.Καραγιάννης, καθώς το γεγονός ότι στους προηγούμενος ελέγχους πήγαν άτομα να εξεταστούν που ήρθαν σε επαφή με κρούσματα αλλά και άτομα που έκαναν το τεστ για δεύτερη φορά με αποτέλεσμα να μην εκτιμηθεί η κατάσταση όπως θα ήθελαν: «Τώρα που ο κόσμος δεν θα γνωρίζει τα σημεία που θα γίνονται οι έλεγχοι, θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα», είπε ο Δρ.Καραγιάννης στο ThemaOnline

Τέλος ο Δρ.Καραγιάννης μίλησε για το γεγονός πως στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή (31/07), σχολιάστηκε αρνητικά από τον κόσμο στα κοινωνικά δίκτυα πως ο Υπουργός Υγείας και τα μέλη της επιστημονικής ομάδας δεν φορούσαν μάσκα, απάντησε πως το διάταγμα ξεκίνησε να ισχύει από τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



LIVE Μετάδοση από το Προεδρικό: Η Κύπρος γιορτάζει 20 χρόνια από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση

LIVE Μετάδοση από το Προεδρικό: Η Κύπρος γιορτάζει 20 χρόνια από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Συμπληρώνονται σήμερα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top