ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΣΟΚ. ΛΕΜΕΣΟΥ: Ασθενείς περίμεναν μέρες για το αποτέλεσμα του τεστ κορωνοϊού - Δεν μπορούσαν να προχωρήσουν με θεραπείες - VIDEO

ΝΟΣΟΚ. ΛΕΜΕΣΟΥ: Ασθενείς περίμεναν μέρες για το αποτέλεσμα του τεστ κορωνοϊού - Δεν μπορούσαν να προχωρήσουν με θεραπείες - VIDEO

Με ένα βίντεο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ασθενής στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού κατήγγειλε "ανεπάρκεια του συστήματος", καθώς περίμενε από το Σάββατο (01/08) να βγουν τα αποτελέσματα του τεστ που είχε κάνει για τον κορωνοϊό, για να μπορέσουν οι γιατροί να προχωρήσουν με την διερεύνηση του προβλήματος υγείας του.

Το βίντεο κυκλοφρόησε χθες Πέμπτη (06/08) και έκτοτε, έχουν γίνει πολλές κοινοποιήσεις. 

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, ο ασθενής Πάρης Ανδρέου παρουσίασε εσωτερική αιμορραγία λόγω υψηλής πίεσης.

Όπως πρόσθεσε, "οι γιάτροι έκαναν προσπάθειες και σταμάτησαν την εσωτερική αιμορραγία, όμως, για να ανευρεθεί η πηγή της αιμορραγίας χρειάζεται να γίνουν πειραιτέω εξετάσεις. Το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι μέχρι σήμερα (4 μέρες μετά), αφού έκανα το τεστ κορωνοϊού από το Σάββατο, το αποτέλεσμα δεν έχει βγει και οι γιατροί δεν μπορούν να συνεχίσουν τις περαιτέρω εξετάσεις που απαιτούνται".

Μάλιστα, τονίζει ότι δεν του επετράπη να πάει σε ιδιωτική κλινική να κάνει το τεστ. Επίσης, επισήμανε ότι όπως του ανέφεραν γιατροί του Νοσοκομείου, υπήρχαν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, μιλώντας στο ThemaOnline εξήγησε ότι "πράγματι υπήρξε πρόβλημα, λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων. Τα δείγματα στέλνονταν κεντρικά, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και υπάρχει πράγματι μια καθυστέρηση. Λήφθηκε όμως απόφαση για να σταλούν αντιδραστήρια σε όλα τα νοσοκομεία για να γίνονται τα τεστ από το κάθε νοσοκομείο ξεχωριστά".

Σε ερώτησή μας γιατί δεν επιτράπηκε στον ασθενή να κάνει το τεστ ιδιωτικά, ο κ. Χαριλάου εξήγησε ότι μέχρι να βγει το αποτέλεσμα, ο ασθενής πρέπει να παραμένει σε απομόνωση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σταματά η οποιαδήποτε θεραπεία.

Αίσιο τέλος

Eυτυχώς, το θέμα έληξε αισίως, καθώς ο ασθενής, με δημοσίευσή του στο Facebook, ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα έχει λυθεί, καθώς μετά και από διάφορες παρεμβάσεις επισπεύθηκε η διαδικασία. 

Η δημοσίευση:

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
Θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω όλους προσωπικά, που υποστηρίξετε την προσπάθεια που κατέβαλα τις τελευταίες μέρες, αλλά και για τις ευχές και το ενδιαφέρον που μου στείλατε, όσο αφορά την υγεία μου.

Η όλη προσπάθεια που καταβλήθηκε, πετύχαμε συλλογικά να κερδίσουμε την απαραίτητη προσοχή, ώστε να σταλούν τα απαραίτητα αναλώσιμα στο νοσοκομείο της Λεμεσού και να ξαναρχίσουν τα τεστ του κορονοιου για όλους τους ασθενείς. Μου λήφθηκε ένα νέο δείγμα του τεστ του κορονοιου και το απόγευμα βγήκε και το αποτέλεσμα το οποίο ειναι αρνητικό, και έτσι συνεχίζω αυριο τις επιπλέον εξετάσεις που απαιτούνται.

Μεγάλο ρόλο στην προσπάθεια αυτή, συντέλεσε και το γραφείο της επίτροπου για ανθρωπιστικά θέματα το οποίο και υπέρ ευχαριστώ, αλλά και ο διευθυντής του νοσοκομείου της Λεμεσού που έπαιξε και τον καθοριστικό ρόλο στο να γίνουν η απαραίτητες αλλαγές και να απαλλαγεί ένα μεγάλο μέρος της γραφειοκρατίας . Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω και αυτούς που εργάστηκαν αισθανόμενοί την ευθύνη στο παρασκήνιο, όπως ο ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλά, οι βουλευτές Μάριος Μαυρίδης Δυση , Γιώργος Γεωργίου, και Κώστας Κώστα του Ακελ.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλω να δώσω στον συνάδελφο Σάκης Στυλιανού, της εφημερίδας Λεμεσός, αλλά και στο ενδιαφέρον της συναδέλφου Ιωάννα Μαντζιπα, από το Cyprus Times, για τη δημοσίευση και προβολή του γεγονότος.
Ευχαριστίες Θέλω να στείλω και στους φίλους που με πήραν τηλέφωνο για να μάθουν νέα για την υγεία μου.

Τέλος, η οικογένεια μου που βρίσκετε από την πρώτη στιγμή δίπλα μου οπού ρόλος τους είναι ανεκτίμητος.

Σας ευχαριστώ όλους.

Δείτε το βίντεο: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top