ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ ΕΥΡΩΠΗΣ: 'Σας τα έλεγα' τους είπε ο Χριστοδουλίδης - 'Δεν δουλεύει η πολιτική κατευνασμού'

ΥΠΕΞ ΕΥΡΩΠΗΣ: 'Σας τα έλεγα' τους είπε ο Χριστοδουλίδης - 'Δεν δουλεύει η πολιτική κατευνασμού'

Την θέση ότι η πολιτική κατευνασμού που ακολουθεί η ΕΕ ενθαρρύνει την Τουρκία, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης χθες Παρασκευή (14/08) των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, εκφράζοντας εκ νέου την ετοιμότητα της Κύπρο να διαπραγματευτεί καλόπιστα με την Τουρκία. 

Σε μια σειρά από αναρτήσεις χθες στο Twitter, το Υπουργείο Εξωτερικών γράφει στην αγγλική γλώσσα ότι ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των ΥΠΕΞ της ΕΕ ότι «δεν με χαροποιεί να μπορώ να πω «σας το είπα», ούτε και να επαναλάβω ότι η #Κύπρος υπογραμμίζει από τον Ιούλιο 2019 ότι η πολιτική του κατευνασμού δεν θα δουλέψει με την #Τουρκία»
 
«Μάλλον, ο κατευνασμός και η χλιαρή αντίδραση από την #ΕυρωπαϊκήΈνωση, ενεργεί ως μια μορφή ενθάρρυνσης & εκλαμβάνεται ως αδυναμία, για μια χώρα η οποία λειτουργεί με τον #εκφοβισμό, την #επιθετικότητα και τον #εκβιασμό», είπε, σύμφωνα με δεύτερη ανάρτηση.
 
«Η #Κύπρος είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί καλόπιστα με την #Τουρκία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των σχετικών ακτογραμμών τους, υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση και έχει χαιρετιστεί επανειλημμένα από το Συμβούλιο. Αυτή είναι μια κοινή θέση της #ΕΕ από την οποία δεσμευόμαστε όλοι», σημείωσε, σύμφωνα με τρίτη ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών ο κ. Χριστοδουλίδης.
 
Υπενθύμισε επίσης τους Ευρωπαίους ομολόγους του ότι «καλέσαμε επίσης την #Τουρκία να υποβάλει το ζήτημα της οριοθέτησης των αντίστοιχων θαλάσσιων ζωνών μας βορείως & δυτικά της νήσου στο @CIJ_ICJ (σσ Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης). Αν η Τουρκία νοιώθει σίγουρη για τις νομικές της θέσεις, ισχυριζόμενη ότι βασίζονται στο #διεθνές δίκαιο γιατί να μην τις δοκιμάσει;», αναφέρεται σε τέταρτη ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο κοινωνικό δίκτυο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top