Στέλνουν και τρίτο γεωτρύπανο στη Μεσόγειο οι Τούρκοι

Στέλνουν και τρίτο γεωτρύπανο στη Μεσόγειο οι Τούρκοι

Το τρίτο τουρκικό γεωτρύπανο Κανουνί θα αρχίσει σύντομα νέες θαλάσσιες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, γράφει η Σαμπάχ. 

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας,  το τρίτο γεωτρύπανο της Τουρκίας με το όνομα Κανουνί, που αγοράστηκε για να ενισχύσει τις δραστηριότητες των Φατίζ και Γιαβούζ, βρίσκεται στο λιμάνι ΝΑΤΟ στο Ίντζεκου, της περιοχής Σιλιφκέ στην Μερσίνα για συντήρηση και αναβάθμιση.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η εφημερίδα σημειώνει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει την αποφασιστική στάση και τις έρευνες της στην Ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι το γεωτρύπανο Κανουνί θα πλεύσει επίσης στην Μεσόγειο.

Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φατίχ Ντομέζ ανακοίνωσε ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της νόσου Covid-19 για το προσωπικό του πλοίου Κανουνί, άρχισαν οι εργασίες συντήρησης, ανανέωσης και αναβάθμισης του γεωτρύπανου.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ντομέζ ανακοίνωσε ότι το τρίτο γεωτρύπανο, που παραλήφθηκε στις 31η Ιανουαρίου και έχει καταγραφεί πια στο στόλο της Τουρκικής Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαίου (TPAO) για να ενδυναμώσει τις δραστηριότητες έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, θα αρχίσει σύντομα νέες υπέρ βαθιές θαλάσσιες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Κλείδωσε» η κοινή συνάντηση Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν με Ολγκίν

«Κλείδωσε» η κοινή συνάντηση Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν με Ολγκίν

Στις 11 Δεκεμβρίου θα επισκεφθούν από κοινού οι δύο ηγέτες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τ/κ ηγέτης Τουφάν Έρχιουρμαν, τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους και ακολούθως θα έχουν κοινή συνάντηση υπό την καθοδήγηση της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εκπροσώπου  των ΗΕ στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ.

BEST OF TOTHEMAONLINE