ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσάμπιονς-Γιουρόπα και Ομόνοια: Με Λεμονή-Ρενχίφο και Κάρβερ-Ρουσιά τα… τελευταία!

Τσάμπιονς-Γιουρόπα και Ομόνοια: Με Λεμονή-Ρενχίφο και Κάρβερ-Ρουσιά τα… τελευταία!

Ο Ερνάν Ρενχίφο το 2010 και ο Ονησίφορος Ρουσιάς το 2016 ήταν οι δύο τελευταίοι σκόρερ της Ομόνοιας σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ.

Οι πράσινοι επιστρέφουν στην Ευρώπη μετά από 4 χρόνια και μάλιστα στο Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου έχουν να αγωνιστούν από τον καλοκαίρι του 2010.

Εκείνη την σεζόν το τριφύλλι του Μιλτιάδη Νεοφύτου και του Τάκη Λεμονή αποκλείστηκε στον Γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ από την Αυστριακή Σαλτσμπουργκ. Στο πρώτο ματς στο ΓΣΠ το σκορ ήταν στο 1-1 όμως στον επαναληπτικό ένα τρίλεπτο κατέστρεψε τα όνειρα της Ομόνοιας.

Στο 21ο λεπτό ο Σβέντο έκανε το 1-0 και στη συνέχεια στο 37′ και το 40′ η Σάλτσμπουργκ σκόραρε άλλες δύο φορές καθαρίζοντας την πρόκριση ουσιαστικά. Ο Μπογκοσιάν έκανε το 4-0 στο 58′ και ο Ρενχίφο στο 90′ διαμόρφωσε το τελικό 4-1, όντας ο τελευταίος παίκτης της Ομόνοιας που σκόραρε στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ενδεκάδα της Ομόνοιας: Γιωργαλλίδης, Μοράις, Καρυπίδης, Μακρίδης, Κασέκε, Κωνσταντίνου, Μπουθόν, Λούα Λούα, Η. Χαραλάμπους, Λεάντρο, Αλωνεύτης (Αλλαγές: Εφραίμ, Αβραάμ, Ρενχίφο)

Ο Ρουσιάς το… τελευταίο

Στις 21 Ιουλίου του 2016 το ευρωπαϊκό ταξίδι της Ομόνοιας έμελλε να τελειώσει νωρίς και άδοξα εκείνη την σεζόν. Στον Β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ το τριφύλλι με τον Κάρβερ στον πάγκο και Νταμπίζω τεχνικό διευθυντή κληρώθηκε με την Μπεϊτάρ.

Στο πρώτο ματς οι Ισραηλινοί νίκησαν στην έδρα τους με 1-0 και στον επαναληπτικό μετά από ένα δραματικό ματς πήραν την πρόκριση με… ήττα.

Η Ομόνοια νίκησε με 3-2 με τους Αγκάγιεφ, Σέρινταν και Ρουσιά σκόρερ όμως έχασε την πρόκριση λόγω των εκτός έδρας γκολ με την ανεπανάληπτη ευκαιρία του Φλορέσκου στο 84′ να μένει… αξέχαστη. Εκείνο το γκολ του Ρουσιά έμελλε να είναι και το τελευταίο του τριφυλλιού στην Ευρώπη αφού έκτοτε η Ομόνοια δεν εξασφάλισε ευρωπαικό εισιτήριο μέχρι φέτος.

Το τελευταίο μέχρι το… επόμενο λένε οι Ομονοιάτες που ετοιμάζονται να δουν (από μακριά) την ευρωπαϊκή επιστροφή της Ομόνοια την 19η Αυγούστου 2020 στην Αρμενία κόντρα στην Αραράτ.

Δείτε τα γκολ και τις φάσεις από το Ομόνοια-Μπεϊτάρ:

The post Τσάμπιονς-Γιουρόπα και Ομόνοια: Με Λεμονή-Ρενχίφο και Κάρβερ-Ρουσιά τα… τελευταία! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top