ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΛΗΣΤΕΙΑ: Το 'ψέμα' κατά την έρευνα της Αστυνομίας για τις 45,5 χιλιάδες - Ισχυρίστηκε ότι υπέκυψε σε εκβιασμό ο 17χρονος

ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΛΗΣΤΕΙΑ: Το 'ψέμα' κατά την έρευνα της Αστυνομίας για τις 45,5 χιλιάδες - Ισχυρίστηκε ότι υπέκυψε σε εκβιασμό ο 17χρονος

Μέχρι και σχέδιο για παραπλάνηση της Αστυνομίας φέρονται να είχαν καταρτίσει οι δράστες της ληστείας που διεπράχθη το μεσημέρι της Παρασκευής (14/08) στον Στρόβολο, σε υποκατάστημα της τράπεζας Astro Bank.

Του Φάνη Μακρίδη

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα όσα ανέφερε την Πέμπτη (20/08) μέλος του ΤΑΕ Λευκωσίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, στο πλαίσιο εξέτασης του αιτήματος της Αστυνομίας για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης σε βάρος των τριών εκ των τεσσάρων υπόπτων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, μετά τη διάπραξη της ληστείας, πολίτης έδωσε πληροφορία στην Αστυνομία ότι εντόπισε ένα πρόσωπο να κινείται ύποπτα σε περιοχή που βρίσκεται στη δικαιοδοσία του τάγματος πεζικού 211. Υποστήριξε ότι το εν λόγω πρόσωπο φορούσε άσπρη φανέλα και είχε μαύρη τσάντα, προσπαθώντας να κρυφτεί. Όπως αναφέρθηκε από το μέλος του ΤΑΕ Λευκωσίας, όπως διαπιστώθηκε από καταθέσεις πυο λήφθηκαν, ο πολίτης που είπε τα πιο πάνω, προέβη σ΄ αυτή την ενέργεια καθ΄υπόδειξη ενός εκ των υπόπτων. Επρόκειτο, με απλά λόγια, για προσπάθεια παραπλάνησης των Αρχών, ώστε να αποπροσανατολιστοούν οι έρευνες για σύλληψη του δράστη.

Ο 17χρονος δράστης της ληστείας έχει παραδεχθεί από την πρώτη στιγμή τη διάπραξη του κακουργήματος, σε αντίθεση με τα άλλα τρία πρόσωπα, τα οποία αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη. Σύμφωνα με τον 17χρονο, διέπραξε τη ληστεία κατόπιν εκβιασμού από τον έναν εκ των τριών άλλων συλληφθέντων. Ο φερόμενος 'εγκέφαλος', σύμφωνα με τον ανήλικο φυσικό αυτουργό, του είπε ότι αν δεν του έδινε τα χρήματα που του όφειλε (ένα ποσό γύρω στα 300 ευρώ), θα του έκανε μεγάλο κακό. Εν συνεχεία, του είπε πως αν διέπραττε τη ληστεία, θα μοιράζονταν με τους άλλους δυο υπόπτους τα χρήματα από την λεία και θα έληγε το θέμα.

Με βάση πάντα την κατάθεση του 17χρονου, το έγκλημα σχεδιάστηκε την Πέμπτη 13/08, μια ημέρα πριν από τη ληστεία, σε πάρτι γενεθλίων ενός εκ των υπόπτων. Ο ανήλικος ισχυρίστηκε στους ανακριτές, ότι μετά το τέλος του πάρτι, έμεινε μαζί με τα άλλα τρία πρόσωπα που υπέδειξε στην Αστυνομία και σχεδίασαν το πλάνο για τη διάπραξη της ληστείας.

Το αίτημα της Αστυνομίας για 8ήμερη προσωποκράτηση των τριών υπόπτων (του 17χρονου και δυο 21χρονων) δεν έγινε αποδεκτό. Κατόπιν ενστάσεων των δικηγόρων των δυο άλλων υπόπτων (Θανάσης Αθανασίου και εκπρόσωπος από το δικηγόρικο γραφείου "Ηλίας Στεφάνου ΔΕΠΕ"), η κράτησή τους ανανεώθηκε για ακόμη 5 ημέρες.

Για την υπόθεση κρατείται κκαι τέταρτος νεαρός, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί 8ημερο διάταγμα προσωποκράτησης, το οποίο εκπνέει την ερχόμενη Τρίτη (25/08).

Η Αστυνομία έχει λάβει 45 καταθέσεις μέχρι στιγμής.

Το ιστορικό

Όπως είχαμε σημειώσει σε προηγούμενο ρεπορτάζ, οι πελάτες της τράπεζας διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στη σύλληψη του 17χρονου, καθώς μετά τη διάπραξη της ληστείας (12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 14/08) εντόπισαν το σημείο που διέφυγε και συγκεκριμένα αντιλήφθηκαν ότι μετέβη σε σημείο του ποταμού Πεδιαίου.

Τα μέλη της Αστυνομίας μετά από έρευνα στο σημείο που τους υπεδείχθη, βρήκαν ένα αθλητικό παπούτσι, ενώ στις 13:45 εντόπισαν τον ύποπτο, ο οποίος είχε πάνω του το ποσό των 3.000 ευρώ και φορούσε μόνο ένα παπούτσι. Σε κοντινό σημείο τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν και μια τσάντα που είχε μέσα τα υπόλοιπα χρήματα (σύνολο 45.490 ευρώ), την κουκούλα full face που φορούσε ο δράστης της ληστείας, αλλά και το μαχαίρι με το οποίο είχε απειληθεί η ταμίας της τράπεζας.

Αρχικά ο ύποπτος δεν έδωσε εξηγήσεις στους αστυνομικούς, ωστόσο, στις 18:20 όταν εκτελέστηκε και τυπικά το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, ο 17χρονος παραδέχθηκε τη διάπραξη της ληστείας αναφέροντας «συγγνώμη».

Κατά τις εξετάσεις του ΤΑΕ Λευκωσίας προέκυψαν μαρτυρίες για εμπλοκή ακόμη δυο προσώπων, σε βάρος των οποίων εξασφαλίστηκαν εντάλματα σύλληψης. Ο 2ος ύποπτος συνελήφθη περί τις 22:10, ενώ ο 3ος ύποπτος στις 19:20.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top