ΠΟΛΙΤΙΚΗ

AL JAZEERA: Νέα δημοσίευση για τα 'χρυσά διαβατήρια' με διευκρινίσεις και ονόματα

AL JAZEERA: Νέα δημοσίευση για τα 'χρυσά διαβατήρια' με διευκρινίσεις και ονόματα

Με νέο δημοσίευμα επανήλθε το δημοσιογραφικό δίκτυο Al Jazeera, όπως είχε ήδη ανακοινώσει, το οποίο εμπεριέχει νέες επεξηγηματικές πληροφορίες, αλλά και ονόματα.

Επιμέλεια: Γιώργος Τάττης

Το δημοσίευμα επισημαίνει πώς μεταξύ αυτών που αγόρασαν διαβατήρια, τα οποία αξίζουν 2,5 εκατομμύρια σε επενδύσεις, βρίσκονται και άτομα που έχουν εκλεγεί ως πολιτικοί σε ορισμένες χώρες, μέλη διοικητικών συμβουλίων κρατικών επιχειρήσεων και ο αδελφός ενός πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου.

Μάλιστα, διευκρινίζεται ότι αυτοί οι αξιωματούχοι, οι οποίοι είναι γνωστοί ως Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα (PEP), είναι διεθνώς αναγνωρισμένοι ως μια κατηγορία ανθρώπων που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο διαφθοράς, γιατί αυτοί ή η οικογένειά τους κατέχουν μιας μορφής κυβερνητική θέση.

Εντούτοις, καθίσταται σαφές, μετά και από την γραπτή δήλωση του Υπουργείου Εσωτερικών που ακολούθησε της δημοσίευσης, ότι επανεξετάζονται οι δημοσιευμένες πληροφορίες, καθώς και ότι έχουν ήδη γίνει σημαντικές αλλαγές στο επενδυτικό πρόγραμμα τα τελευταία χρόνια.

Επιπρόσθετα, υποστηρίζεται ότι τα έγγραφα δεν αποδεικνύουν αδικήματα από κανένα πρόσωπο ΠΕΠ και δεν ακολουθείται από την ταύτιση του ρίσκου σε σχέση με τον κίνδυνο εμπλοκής αυτών των ατόμων σε διαφθορά.

Τα ονόματα τα οποία περιλαμβάνει η νέα δημοσίευση αφορούν τον Mir Rahman Rahmani, ομιλητή της Κάτω Βουλής του Αφγανιστάν και την οικογένειά του.

Επιπρόσθετα, βρίσκονται άλλοι δυο αξιωματούχοι, ο Pham Phu Quoc, εκπρόσωπος της πόλη Χο Τσι Μινχ στο Κογκρέσο του Βιετνάμ και ο Ρώσος υπήκοος Igor Reva, παρελθοντικός αναπληρωτής υπουργός οικονομικής ανάπτυξης.

Ακόμη, ο περιλαμβάνονται στον κατάλογο τα ονόματα των Mohammed Jameel, μέλους της Γενικής Αρχής Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, του Tang Yong, προέδρου ενός μέρους μιας κρατικής εταιρείας ενέργειας, και του Apurv Bagri, πρώην αναπληρωτή προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Υπηρεσιών στο Ντουμπαί.

Συνεχίζοντας, προσθέτει τον Vadim Moskovitch, πρώην μέλος του ρωσικού ανώτερου οίκου του κοινοβουλίου, τον Volodymyr Zubky, πρώην μέλος του Εθνικού Ουκρανικού Νομοθετικού Σώματος, αλλά και τον δισεκατομυριούχο Taha Mikati, αδελφό του πρώην Λιβανέζου Πρωθυπουργού Najib Mikati, και οι δύο ανάμεσα στους πιο πλούσιους ανθρώπους του Λιβάνου.

Τέλος, γίνεται αναφορά για την ψήφιση του νέου νόμου, τον Ιούλιο του 2020, με τον οποίο επιτρέπεται να αφαιρεθεί η ιθαγένεια σε όποιον κριθεί επιζήμιος για το εθνικό συμφέρον της Κύπρου.

Δείτε όλο το δημοσίευμα εδώ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top