ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Νέα περιοριστικά μέτρα για την εξάπλωση του ιού - Έντονες αντιδράσεις από όσους επηρεάζονται

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Νέα περιοριστικά μέτρα για την εξάπλωση του ιού - Έντονες αντιδράσεις από όσους επηρεάζονται

Από τα μεσάνυχτα ισχύουν στα κατεχόμενα τα νέα περιοριστικά μέτρα για την εξάπλωση του κορωνοϊού μετά την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα. 

Στα κατεχόμενα, καταγράφηκαν το Σάββατο 16 και χθες, Κυριακή, 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα, στην πλειοψηφία τους ταξιδιώτες από την Τουρκία και ιχνηλάτηση επαφών. Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων έφτασε τα 271, και 87 εξ αυτών βρίσκονται υπό θεραπεία.
 
Σύμφωνα με τις αποφάσεις της επιδημιολογικής υποεπιτροπής του «υπουργείου υγείας» από τα μεσάνυχτα όσοι φτάνουν από την Τουρκία με αρνητικό PCR αυτό πρέπει να φέρει πιστοποιημένο κωδικό QR, ότι όντως έγινε το τεστ σε εγκεκριμένο εργαστήρι.   Όσοι δεν έχουν τον κωδικό, δεν θα μπορούν να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο ή το πλοίο για τα κατεχόμενα, κι αν φτάσουν θα στέλνονται πίσω.
 
Από σήμερα περιορίζεται ο αριθμός των πτήσεων σε 6 την ημέρα, και οι επιβάτες πλοίων σε 250 την ημέρα στο λιμάνι της Κερύνειας. Εξαιρούνται ιδιωτικά τζετ και γιοτ.
 
Περιορίζεται ο αριθμός συγκεντρωθέντων σε ανοικτούς χώρους σε 100 και στους κλειστούς, ανάλογα με τα τετραγωνικά, το μέγιστο είναι 50 άτομα για κλειστούς χώρους 200 τμ και άνω, ενώ για χώρους 100 – 200 τμ το ανώτατο όριο είναι 30, για 50-100 τμ 20 άτομα και για χώρους 50 τμ ο μέγιστος αριθμός είναι 10.
 
Στους γάμους υποχρεωτική είναι η μάσκα, η τήρηση της κοινωνικής απόστασης και απαγορεύονται χειραψίες και η επαφή μεταξύ των ανθρώπων.
 
Στις τ/κ ιστοσελίδες σήμερα δημοσιεύεται η είδηση ότι θετική στον κορωνοϊό εντοπίσθηκε ιδιοκτήτρια μπουτίκ σε κεντρικό δρόμο στην κατεχόμενη Λευκωσία και η οικογένειά της. Μιλώντας στην Κίπρις ποστασί η ιδιοκτήτρια είπε ότι ο σύζυγός της είχε έρθει από την Τουρκία στις 14 Αυγούστου, το πρώτο τεστ PCR ήταν αρνητικό αλλά αργότερα το ξανάκανε και βγήκε θετικό. Η ίδια και η κόρη τους είναι επίσης θετικές στον ιό. «Όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί μου βρίσκονται σε κίνδυνο», είναι το μήνυμα που έστειλε, αναφέρει η Κίπρις ποστασί προσθέτοντας «μην λέτε αποκλείεται. Μπορεί να συμβεί στον καθένα. Μην σταματήσετε να λαμβάνετε μέτρα».
 
Στον σημερινό τ/κ Τύπο, ευρεία κάλυψη δίδεται στην χθεσινή ανακοίνωση του συνδέσμου τ/κ ιδιοκτητών εστιατορίων για τον περιορισμό του αριθμού ατόμων σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους.
 
«Εσείς δεν κάνετε το καθήκον σας και  ζητάτε από μας θυσίες που φτάνουν μέχρι την χρεωκοπία», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του συνδέσμου
 
Έγιναν προειδοποιήσεις ότι ούτε επενδυτής, ούτε τουρίστας, ούτε φοιτητής θα έρθει σε μέρος που δεν είναι ασφαλές, πρόσθεσε ο σύνδεσμος εστιατόρων, αναφέροντας ότι «αλλά εσείς ακούγοντας τα αφεντικά ενός τομέα που έχει προκαλέσει τη διάλυση πολλών οικογενειών και πολλών εστιών για χρόνια, έχετε αναλάβει δράση και θέτετε το μέλλον του λαού μας, της χώρας και όλων των υπόλοιπων τομέων σε μεγάλο κίνδυνο».
 
Επικρίνουν επίσης την «κυβέρνηση» ότι δεν στήριξε τον τομέα της εστίασης και της αναψυχής/διασκέδασης και τώρα «ζητάτε να πληρώσουμε εμείς τον λογαριασμό». Ζητούν δε από την «κυβέρνηση» να τους πει εάν θα πληρώσει αυτή τα ενοίκια, το ηλεκτρικό, τους μισθούς και άλλα που πρέπει οι ίδιοι να πληρώσουν καθώς τα έσοδά τους θα περιοριστούν λόγων των νέων μέτρων, ακόμα περισσότερο.
 
Στο μεταξύ με ανακοίνωσή του το κόμμα Αναγέννησης, αναφέρει σήμερα ότι θα εφαρμόσει όλα τα μέτρα της επιδημιολογικής υποεπιτροπής του «υπουργείο υγείας» περιορίζοντας τον αριθμό των παρευρισκομένων σε ανοικτούς χώρους όπου πραγματοποιεί εκδηλώσεις προεκλογικού χαρακτήρα.
 
Κάλεσε δε τον κόσμο που θα συμμετέχει στις προεκλογικές εκδηλώσεις (ΣΣ: ο πρόεδρος του κόμματος, Ερχάν Αρικλί είναι υποψήφιος «πρόεδρος») να μην ανταλλάσσουν χειραψίες και να τηρούν την κοινωνική αποστασιοποίηση. Στους χώρους αυτούς, προστίθεται, θα υπάρχουν αντισηπτικά και θα δίδονται δωρεάν μάσκες.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top