ΔΙΕΘΝΗ

Ικανοποίηση Υπουργού Άμυνας Γερμανίας για αποδοχή Στρατηγικής Πυξίδας ΕΕ από τους 27

Ικανοποίηση Υπουργού Άμυνας Γερμανίας για αποδοχή Στρατηγικής Πυξίδας ΕΕ από τους 27

Ικανοποίηση για την υποστήριξη των 27 για την εκπόνηση και τον καθορισμό της "Στρατηγική Πυξίδας" της ΕΕ σε ό,τι αφορά την άμυνα, εμφανίστηκε η ομοσπονδιακή Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Annegret Kramp-Karrenbauer, μετά το πέρας της άτυπης διάσκεψης των Ευρωπαίων ομολόγων της στο Βερολίνο. Όπως δήλωσε "εδώ στη συνάντηση των Yπουργών Άμυνας - όπως οπουδήποτε - ο κορωνοϊός μας υπενθυμίζει ότι εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να είμαστε μαζί".


Η "Στρατηγική Πυξίδα" αφορά σε πρώτη φάση την κοινή ανάλυση απειλών θα εκπονηθεί κατά τη διάρκεια της γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου, με συνεισφορές από τις υπηρεσίες πληροφοριών των κρατών μελών.

"Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη μας δίνει δύναμη. Αυτή η ιδέα είναι το κοινό νήμα που περνά από την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ στη Γερμανία. Πρέπει τώρα να επιτύχουμε δύο πράγματα ταυτόχρονα: Πρέπει να βγάλουμε την Ευρώπη από την κρίση COVID και, ως Ευρωπαίοι σε έναν δραματικά μεταβαλλόμενο κόσμο, πρέπει να αυξήσουμε την ανθεκτικότητα και την ικανότητά μας να δράσουμε", σημείωσε η Υπουργός.

Της άτυπης συνάντησης προήδρευσε ο Ύπατος Εκπροσώπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, και ήταν η πρώτη υπουργική συνάντηση σε επίπεδο ΕΕ μετά το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19.

Κατά τη διάρκεια τριών συνεδριάσεων εργασίας και διαφόρων διμερών συνομιλιών, οι Υπουργοί συμμετείχαν σε εντατικές διαβουλεύσεις. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις, Jean-Pierre Lacroix, κλήθηκαν να συμμετάσχουν στη συνάντηση εργασίας σχετικά με τις επιχειρησιακές δεσμεύσεις της ΕΕ στο πλαίσιο επιχειρήσεων και αποστολών της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ).

Κατά τη διάρκεια ενός δείπνου εργασίας, οι Υπουργοί θα συζητήσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 και τον δρόμο για την ΕΕ στον τομέα της άμυνας μετά την κρίση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top