ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο 'περίμενε' υπήκοοι τρίτων χωρών εδώ και 6 μήνες - Ερωτηματικά προκαλούν 'κατ' εξαίρεση' άδειες εισόδου

Στο 'περίμενε' υπήκοοι τρίτων χωρών εδώ και 6 μήνες - Ερωτηματικά προκαλούν 'κατ' εξαίρεση' άδειες εισόδου

Ζήτημα φαίνεται να προκύπτει με τις άδειες εισόδου που αφορούν υπηκόους τρίτων χωρών στην Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline έχουν παγοποιηθεί οι διαδικασίες (από την 15η Μαρτίου του 2020 και μετά) κάτι που προκαλεί αλυσιδωτά προβλήματα σε διάφορες κοινωνικές ομάδες.

Του Ανδρέα Κόκκινου
 
Συγκεκριμένα άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, ηλικιωμένοι που ζητούν φροντιστές ή και οικιακές βοηθούς αλλά και γεωργοί/κτηνοτρόφοι που αναζητούν εναγωνίως εργατικά χέρια βρίσκονται σε απόγνωση αφού έχει σταματήσει η εισροή υπηκόων τρίτων χωρών που όπως αποδεικνύεται είναι οι μόνοι που μπορούν να εργαστούν στα συγκεκριμένα επαγγέλματα.
 
Όπως ενημερωθήκαμε η άνωθεν απόφαση αποτελεί ευρωπαϊκή οδηγία (κυβερνητικές πηγές) που υπάγεται και στα μέτρα μη εξάπλωσης του ιού. Κάτι τέτοιο όμως πέραν των ζητημάτων που δημιουργεί στο εσωτερικό φαίνεται να προκαλεί και σοβαρά ερωτηματικά αφού στο ίδιο διάστημα έχουν εκδοθεί κατ’εξαίρεση άδειες εισόδου που αφορούν είτε οικιακές βοηθούς, είτε ποδοσφαιριστές.
Άτομα που αντιμετωπίζουν καθημερινές δυσκολίες (βλ. σχετικό άρθρο), ηλικιωμένοι που χρειάζονται φροντίδα, γεωργοί και κτηνοτρόφοι που βρίσκονται σε απόγνωση με τον κίνδυνο του φάσματος της οικονομικής καταστροφής αναγκάζονται να παρανομήσουν προσλαμβάνοντας παράνομους αλλοδαπούς με το φόβο του εντοπισμού και της επιβολής εξωδίκου (που αγγίζει τις 2000 ευρώ). Την ίδια στιγμή καταφθάνουν στην Κύπρο κατ’εξαίρεση υπήκοοι τρίτων χωρών προκαλώντας απορίες ως προς τα κριτήρια επιλογής.
 
Η ευρωπαϊκή μάλιστα οδηγία δεν φαίνεται να έχει την ίδια εφαρμογή σε όλες τις χώρες της ΕΕ αφού εξ’όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Γερμανία καταφθάνουν κανονικά με άδεια εισόδου άτομα από τρίτες χώρες με σκοπό την εργασία.
 
Αξίζει να ενημερώσουμε ότι παρά τις αλεπάλληλες προσπάθειες μας κατέστη αδύνατον να επικοινωνήσουμε με οποιοδήποτε λειτουργό του Τμήματος Μετανάστευσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top