ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: 'Ανακρίθηκε' ο υπουργός Πρόδρομος Προδρόμου - 'Κανονισμοί τσαπατσοδουλειές'

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: 'Ανακρίθηκε' ο υπουργός Πρόδρομος Προδρόμου - 'Κανονισμοί τσαπατσοδουλειές'

Ενστάσεις ακούστηκαν σε σχέση με τον προγραμματισμό που επιδείχθηκε, αλλά και την ετοιμότητα που έδειξε το Υπουργείο Παιδείας, στην προσπάθεια του να φέρει εις πέρας την εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας εν καιρώ πανδημίας.

Του Γιώργου Τάττη

Παρών στην Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής, ήταν ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομου Προδρόμου ο οποίος 'ανακρίθηκε' από βουλευτές, εκπαιδευτικές οργανώσεις και μαθητές, σε σχέση με τις νέες προτάσεις που κατατέθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας για τροποποίηση των Κανονισμών λειτουργίας των σχολείων Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης για τη θεσμοθέτηση και νομοθετική ρύθμιση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Βουλευτή του ΑΚΕΛ, κ. Άνδρου Καυκαλιά, ο οποίος δήλωσε πως «ξεκινούμε απογοητευτικά. Ξεκινώντας από τους κανονισμούς – τσαπατσοδουλειές’. Πώς καταλήξαμε ότι αυτή είναι η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση που πρέπει να γίνεται;»

Ακολούθως, ο Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε πώς αυτό που χρειάζεται είναι σε περίπτωση που χρειαστεί η χρήση της εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας, να νομιμοποιείται από τους κανονισμούς.

Είπε μάλιστα πώς δεν θέλει να σχολιάσει γιατί δεν έγινε αναβάθμιση το 2010 ή το 2012. «Όταν αντιμετωπίσαμε ξαφνικές ανάγκες ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό. Αντιλαμβάνεστε πως όταν στο ενδιάμεσο μεσολάβησαν οι θερινές διακοπές, η βουλή έκλεισε, υπουργικά δεν έγιναν. Δεν υπήρξε όμως καμία καθυστέρηση. Θέλουμε πλέον το σωστό νομικό πλαίσιο για να λειτουργήσουμε».

Επιπρόσθετα, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος, αφού ενημέρωσε για ένα νέο σχέδιο παραγγελιών υλικοτεχνικού εξοπλισμού (κυρίως ηλεκτρονικών υπολογιστών) πρόσθεσε ότι «ο σχεδιασμός είναι πιο μεγάλη δουλειά από τη υλοποίηση. Βάλαμε παραγγελίες και η υλοποίηση γίνεται σε μερικές εβδομάδες».

Είπε όμως ότι λόγω του νέου σχεδίου παραγγελιών, ενδεχομένως να υπάρξει νέα καθυστέρηση από 3 έως 6 μήνες, όμως, υπάρχουν ήδη 8,5 χιλιάδες ηλεκτρονικοί υπολογιστές στα σχολεία.

Μετέπειτα, ο Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στην κρατική φοιτητική μέριμνα, εξηγώντας την καθυστέρηση που υπήρξε, στο Αθλητικό Σχολείο και στην λειτουργία των κυλικείων εν καιρώ πανδημίας.

Αναλυτικό ρεπορτάζ σε λίγο....

Γιώργος Τάττης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top