ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: ‘Παραδώσαμε τους φακέλους για να δείξουμε την καθαρότητα και τη διαφάνεια’ - ‘Δίνουμε διαβατήρια σε αξιωματούχους του κατοχικού καθεστώτος για να αλωνίζουν και να μας υπονομεύουν’

ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: ‘Παραδώσαμε τους φακέλους για να δείξουμε την καθαρότητα και τη διαφάνεια’ - ‘Δίνουμε διαβατήρια σε αξιωματούχους του κατοχικού καθεστώτος για να αλωνίζουν και να μας υπονομεύουν’

Λίγο μετά την παράδοση των 18 -όπως αναφέρθηκε- φακέλων που αφορούν τις πολιτογραφήσεις στην Αστυνομία και τη συνάντηση με τον Αρχηγό Στέλιο Παπαθεοδώρου ο Μαρίνος Σιζόπουλος μίλησε όντας καλεσμένος του Νικήτα Κυριάκου στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή ‘ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ’.

Όπως ανέφερε ο ηγέτης της ΕΔΕΚ «υπήρξε μία εθιμοτυπική συνάντηση με τον Αρχηγό της Αστυνομίας όπου εξηγήθηκαν οι λόγοι για τους οποίους ως ΕΔΕΚ θελήσαμε να καταθέσουμε τα συγκεκριμένα έγγραφα, σε μία προσπάθεια να ενισχύσουμε τις έρευνες της Αστυνομίας για την διακρίβωση, εάν είναι δυνατόν, της πηγής και του τρόπου διαρροής των συγκεκριμένων εγγράφων στο Al Jazeera» ενώ ο λόγος που προχώρησε σε αυτή την κίνηση ήταν να αποδειχτεί περίτρανα και πέραν πάσης αμφιβολίας η καθαρότητα και η διαφάνεια του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. Τόνισε επανειλλημμένα πως η διαρροή δεν έγινε από την πλευρά του αναφέροντας χαρακτηριστικά ‘Είμαι σίγουρος, δεν έγινε από εμάς (εννοώντας τον ίδιο και τον κύριο Ευσταθίου) και το προσυπογράφω’.
 
Ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε πως αυτή τη στιγμή "συνεχίζεται μία προσπάθεια καταγραφής του συνόλου των εγγράφων στην παρουσία των κοινοβουλευτικών μας συνεργατών", ώστε να ετοιμαστεί και ο σχετικός κατάλογος.

Κληθείς να σχολιάσει ότι τα έγγραφα είναι αρκετά ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι είναι γεγονός πως τα έγγραφα είναι αρκετές χιλιάδες σελίδες. «Είναι το σύνολο των εγγράφων τα οποία ως ΕΔΕΚ έχουμε παραλάβει από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος των πολιτογραφήσεων ώστε να μπορέσει η Αστυνομία να προχωρήσει τις έρευνες της και να ολοκληρώσει εάν είναι δυνατό το έργο της», είπε.
 

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για τον αριθμό των εγγράφων ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε πως ο αριθμός είναι τεράστιος. «Αυτό θα διαφανεί στη συνέχεια από την πλήρη καταγραφή των στοιχείων για να μπορούμε να δούμε ακριβώς. Έχω την εντύπωση ότι είναι το σύνολο των πολιτογραφήσεων που έχουν γίνει από το 2016 και έπειτα», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν τα υπόλοιπα κόμματα αποφάσισαν να μην δώσουν στοιχεία και αν η ΕΔΕΚ είναι αντίθετη με αυτή την απόφαση, ο Σιζόπουλος είπε πως είναι θέμα του κάθε κόμματος να εκτιμήσει τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει.
 
Δε γνωρίζω πως θα χειριστεί το θέμα η Αστυνομία, εμείς από πλευράς μας κάναμε αυτό που θεωρούμε εμείς σωστό και πρέπον ενώ αυτή η υπόθεση για μας (σ.σ ΕΔΕΚ) έχει διπλή πτυχή. Πρώτον να βρεθεί αφενός η πηγή της διαρροής αλλά και οι λόγοι για τους οποίους έγινε αυτή, αλλά και δεύτερον να εξετάσει η διορισθείσα τριμελής επιτροπή εάν και σε ποιο ή ποια στάδια υπήρξαν παρατυπίες κατά τη διαδικασία και να επιβληθούν επιτέλους ποινές στους υπαίτιους.
 
Συνέχισε τονίζοντας πως τα τελευταία 17 χρόνια που βρίσκεται στη Βουλή πάρα πολλά σκάνδαλα επιβεβαιώθηκαν, όμως όχι μόνο οι υπαίτιοι δεν τιμωρήθηκαν αλλά εμπλεκόμενοι σήμερα κατέχουν και καίρια πόστα. Είμαστε μικρό κράτος και δεν έχουμε την πολυτέλεια να δεχόμαστε πλήγματα που αφορούν την κρατική μας υπόσταση και αξιοπιστία, πρέπει να προστατεύσουμε το όνομα της Κύπρου.
 
Πέραν του πυλώνα που αφορά τις πολιτογραφήσεις ο Μαρίνος Σιζόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ‘φωνές‘ -εδώ και χρόνια- της ΕΔΕΚ αφού όπως δήλωσε ‘εδώ και χρόνια δίνονται διαβατήρια σε αξιωματούχους του κατοχικού καθεστώτος οι οποίοι αλωνίζουν στην Ευρώπη και υπονομεύουν την Κύπρο’ ενώ πρόσθεσε και τον κρυφό πόλεμο που δεχόμαστε από την ανεξέλεγκτη ροή του κυκλώματος παράνομων οικονομικών μεταναστών με την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top