ΕΛΛΑΔΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Πότε φθάνουν τα αεροσκάφη Rafale - Μίλησε επίσης για το εμβόλιο και το πρόβλημα με τους Έλληνες

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Πότε φθάνουν τα αεροσκάφη Rafale - Μίλησε επίσης για το εμβόλιο και το πρόβλημα με τους Έλληνες

Στα μέσα του 2021 τα πρώτα Rafale στην Ελλάδα. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε την εισήγηση των ειδικών να ενισχυθεί ο στόλος, ενώ μίλησε και για τα εμβολια.

Τα πρώτα αεροσκάφη τύπου Rafale θα φτάσουν στην Ελλάδα στα μέσα του 2021, εξήγησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

Παράλληλα, επικαλέστηκε την εισήγηση των ειδικών να ενισχυθεί ο στόλος. «Δεν είμαστε σε θέση να σας το κοστολογήσω» δήλωσε ο πρωθυπουργός, καθώς θα υπάρξουν ανταγωνιστικές προσφορές.

«Είμαστε σε προχωρημένο στάδιο για να υπογραφεί μια τέτοια συμφωνία με τη Γαλλία» αποκάλυψε ο ίδιος και υπενθύμισε, αναφορικά με τη ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής, ότι αποτελεί μέρος του άρθρου 42 της ΕΕ.

«Εύχομαι ότι δεν πρόκειται ποτέ η χώρα να χρειαστεί αυτή τη ρήτρα να την ενεργοποιήσει» κατέληξε.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «φιλόδοξο» το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμά της χώρας: «Το πρόγραμμα είναι φιλόξοδο, αλλά εντός των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας και ολιστικό» εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η προσέγγιση είναι διαφορετική καθώς γίνονται κάποιες σημαντικές επενδύσεις, αλλά αναγνωρίζεται ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι πάνω απ’ όλα το ανθρώπινο δυναμικό γι αυτό και σε βάθος πενταετίας προβλέπονται 15 χιλιάδες προσλήψεις.

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τα εμβόλια για τον κορωνοϊό και τους αρνητές του εμβολιασμού
“Για εμβόλια”, σε πληθυντικό αριθμό μίλησε ο Πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας ότι η Ελλάδα είναι σε όλα τα συμβόλαια προαγοράς. Το εμβόλιο θα διατεθεί δωρεάν ανέφερε για άλλη μια φορά ο κ. Μητσοτάκης, διαπιστώνοντας ότι το “πρόβλημά μας θα είναι να πείσουμε τους Έλληνες να εμβολιαστούν”.

Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι το εμβόλιο θα είναι ασφαλές, απολύτως ασφαλές, όσο το εμβόλιο της γρίπης” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ζητώντας ενημέρωση της κοινής γνώμης για την ανάγκη να εμβολιαστούμε όλοι, δηλώνοντας ότι θα κάνει πρώτος μαζί με την οικογένειά του το εμβόλιο.

“Το εμβόλιο είναι πάνω από όλα ασφαλές και απαραίτητο” τόνισε ο ίδιος και επισήμανε ότι είναι πρόβλημα οι αρνητές του εμβολίου- μια κατάσταση που όπως είπε δεν είναι καινούργια.

Από protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top