ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρ. Βουλής: Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του για τη διαρροή εγγράφων για τις πολιτογραφήσεις

Πρ. Βουλής: Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του για τη διαρροή εγγράφων για τις πολιτογραφήσεις

Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του αναφορικά με τη διαρροή εγγράφων για τις πολιτογραφήσεις, δήλωσε την Πέμπτη 17/9 ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στο Κέντρο Απόστολος Παύλος στο Λιοπέτρι, ο Πρόεδρος της Βουλής ερωτήθηκε και για το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε χθες ο Γενικός Διευθυντής του Σώματος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι δηλαδή «με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επανειλημμένα δύο κοινοβουλευτικοί συνεργάτες επικαλούμενοι οδηγίες συγκεκριμένου βουλευτή παραλήπτη, ζήτησαν να διαπιστώσουν κατά πόσο κάποια ονόματα αλλοδαπών περιλαμβάνονταν στα έγγραφα τα οποία απέστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών στη Βουλή» αναφορικά με το ζήτημα των πολιτογραφήσεων.
 
Ο κ. Συλλούρης ανέφερε πως «αναμένουμε να ετοιμαστεί η έκθεση και αναμένουμε ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Η Βουλή έχει κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει, όσον αφορά τις εσωτερικές διαδικασίες και όσον αφορά το πώς συμβουλεύει ή αντιδρά, στον τρόπο που πρέπει να γίνει οποιαδήποτε έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση» είπε και σημείωσε πως «πρέπει να γίνουν έρευνες, λαμβάνοντας υπόψη πάντα το Σύνταγμα και τους νόμους».
 
Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον θα ήταν χρήσιμο το όνομα του βουλευτή να δοθεί στη δημοσιότητα, ο Δημήτρης Συλλούρης είπε πως «εγώ θα τον ενημερώσω και είναι θέμα δικό του. Όπως έκανα και στην άλλη περίπτωση των βουλευτών που τα ονόματα τους ήταν στον κατάλογο» είπε, προσθέτοντας πως «τους ενημέρωσα και ο καθένας πήρε την απόφαση με ποιο τρόπο θα μιλήσει δημόσια».
 
Σημείωσε ακόμα ότι «αυτό θα κάνω και τώρα διότι με τον ίδιο τρόπο που σεβάστηκα τότε τα προσωπικά δεδομένα, με τον ίδιο τρόπο θα το κάνω και τώρα».  

Περιοδεία στην ελεύθερη Αμμόχωστο
 
Αναφερόμενος στην περιοδεία του στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, ο κ. Συλλούρης είπε πως «η επίσκεψη έχει την έννοια ότι τα προβλήματα χρειάζονται μια ομόγνωμη και κοινή προσέγγιση. Τα προβλήματα ιδιαίτερα της περιοχής αυτής είναι μεγάλα, πολλά και τεράστια, η περιοχή έχει ειδικά χαρακτηριστικά  και το μεγαλύτερο πλήγμα το δέχθηκε ο τουρισμός» από την πανδημία του κορωνοϊού.
 
Πρόσθεσε ότι «λόγω της τουριστικής δραστηριότητας, η περιοχή ήταν ο αιμοδότης της Κύπρου, ο τουρισμός και ο τρόπος που λειτουργούσε η περιοχή» σήμαινε ότι οι επιχειρήσεις εργάζονταν μόνο έξι μήνες και σημείωσε πως «έχουμε φτάσει στο σημείο οι έξι αυτοί μήνες να μην είναι πλέον επιχειρηματικά λειτουργικοί και βιώσιμοι».
 
Γι αυτό το λόγο, συνέχισε «πρέπει όλοι μαζί να κάτσουμε και να σκεφτούμε άμεσες λύσεις» και αναφορικά με τους προϋπολογισμούς που θα αρχίσουν να συζητούνται σύντομα στη Βουλή, αλλά και όσον αφορά «με το ποσό του άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ που θα λάβουμε για ανάκαμψη της οικονομίας από το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης».
 
Ο κ. Συλλούρης αναφέρθηκε «στο επίπεδο διαπιστώσεων και στο επίπεδο των άμεσων προτάσεων» διότι όπως εξήγησε έχει αντιληφθεί ακόμα περισσότερο σήμερα από την περιοδεία του ότι «χρειάζονται άμεσες λύσεις. Σ΄αυτά τα πλαίσια δεν βλέπουμε μόνο την λειτουργία της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας με τα φιλανθρωπικά ιδρύματα, που και αυτά έχουν μεγάλες ανάγκες, ώστε να ανταποκρίνονται στις δυσκολίες που και αυτές αυξάνονται».
 
Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον θα υπάρξει στήριξη στα φιλανθρωπικά ιδρύματα, ο κ. Συλλούρης είπε πως «η στήριξη θα πρέπει να γίνει μέσω των προϋπολογισμών» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι φέτος πρέπει να υπάρχει «ανακατανομή των προϋπολογισμών ώστε να δούμε πως λειτουργούν αυτά τα φιλανθρωπικά ιδρύματα, τα περισσότερα εκ των οποίων λειτουργούν στη βάση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Αυτά τα ιδρύματα χρειάζονται ένα είδος «επένδυσης» δηλαδή να στηριχθούν από το Κράτος για να μπορέσουν να συγκεντρώσουν από τον ιδιωτικό τομέα μεγαλύτερους πόρους, ώστε να προσφέρουν ακόμα περισσότερα στην κοινωνία».
 
Το πρωί ο Πρόεδρος της Βουλής συνοδευόμενος από βουλευτές της επαρχίας Αμμοχώστου, επισκέφθηκε το Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης Άγιος Χριστόφορος στο Παραλίμνι, είχε συνάντηση με την ΠΟΒΕΚ στον Πρωταρά και επισκέφθηκε το Κέντρο Απόστολος Παύλος στο Λιοπέτρι.
 
Το απόγευμα ο Δημήτρης Συλλούρης θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία της Τουριστικής Εμπορικής Βιομηχανικής Εταιρείας Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ) και στη συνέχεια θα παραστεί σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΕΒΕΑ με  επιχειρηματικό κόσμο από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου για ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση προβλημάτων της περιοχής.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top