ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ - ΛΑΡΝΑΚΑ: Συνέλαβε 35χρονο η Αστυνομία για τέλεση εικονικών γάμων - Εντοπίστηκαν πιστοποιητικά, ασφάλειες και αιτήσεις πολιτικού ασύλου

ΚΥΠΡΟΣ - ΛΑΡΝΑΚΑ:   Συνέλαβε 35χρονο η Αστυνομία για τέλεση εικονικών γάμων - Εντοπίστηκαν πιστοποιητικά, ασφάλειες και αιτήσεις πολιτικού ασύλου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εναντίον αλλοδαπού, ηλικίας 35 χρόνων από το Πακιστάν για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, εικονικού γάμου, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, συμβολής για τέλεση εικονικού γάμου και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αδικήματα τα οποία  διαπράχθηκαν κατά τα έτη 2019 - 2020 στη Λάρνακα. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία χθες λήφθηκε γραπτή πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο ύποπτος και δεύτερο άτομο από το Πακιστάν, ενέχονται σε κύκλωμα εικονικών γάμων, έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών ελευθέριας και άλλων παρόμοιας φύσεως εγγράφων που σχετίζονται με την τέλεση εικονικών γάμων.
 
Σύμφωνα με την πληροφορία, οι ύποπτοι δραστηριοποιούνται στην Λάρνακα και σε διαμέρισμα στη πόλη, που έχουν ως χώρο εργασίας τους εντοπίστηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εκτυπωτές που χρησιμοποιούνται για τον καταρτισμό των πλαστών εγγράφων.
 
Χθες το απόγευμα μέλη του ΤΑΕ και ΥΑΜ Λάρνακας και Αρχηγείου διενήργησαν, δυνάμει δικαστικού εντάλματος, έρευνα στο διαμέρισμα, μέσα στο οποίο εντοπίστηκε ο 35χρονος ύποπτος.
 
Η Αστυνομία εντόπισε και κατάσχεσε αριθμό τεκμηρίων μεταξύ των οποίων πιστοποιητικά γάμων από τα Δημαρχεία Λειβαδιών και Αραδίππου διάφορων αλλοδαπών προσώπων, έντυπα ασφαλειών και αντίγραφα αιτήσεων πολιτικού ασύλου, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής με εκτυπωτή και μια ανθοδέσμη.
 
Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε επίσης ότι το δεύτερο υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος είναι διαμορφωμένο ως χώρος εργασίας – γραφείο όπου υπήρχε εγκατεστημένος ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο εκτυπωτής και τα έγγραφα που παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.  
 
Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον ύποπτο εντοπίστηκε στην κατοχή του, το χρηματικό ποσό των 1550 ευρώ σε διάφορα χαρτονομίσματα που επίσης παραλήφθηκαν ως τεκμήριο. Εντοπίστηκε επίσης στο διαμέρισμα ένας χαρτοφύλακας που περιείχε μεταξύ άλλων χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών όπως Ιράν, Τουρκίας και Ινδίας, τα οποία ο ύποπτος υποστήριξε ότι είναι δικά του.
 
Ανακρινόμενος στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας ο ύποπτος αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στην διάπραξη των αδικημάτων και ισχυρίστηκε πως όλα τα κατασχεθέντα τεκμήρια ανήκουν στο δεύτερο άτομο από το Πακιστάν, ενώ ανέφερε πως είναι παντρεμένος με ευρωπαία υπήκοο που απουσιάζει στην Πορτογαλία.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία ο ύποπτος είναι στον κατάλογο Stop – List από τον Μάρτιο του 2017, αφού ένα χρόνο προηγουμένως τέλεσε γάμο με υπήκοο από τη Βουλγαρία και το αίτημα του για παραμονή στη Δημοκρατία ως σύζυγος Ευρωπαίας πολίτη απορρίφθηκε, αφού δεν παρουσίασε τα απαραίτητα  έγγραφα και δεν δήλωσε ικανοποιητικούς πόρους συντήρησης.
 
Από τότε παρέμενε στο έδαφος της Δημοκρατίας παράνομα, σε άγνωστη διεύθυνση, μέχρι τον Μάϊο του 2018 όπου κατέθεσε στις αρχές νέα αίτηση παραμονής του στην Δημοκρατία, πάλι ως σύζυγος Ευρωπαίας πολίτη αφού τέλεσε δεύτερο γάμο.
 
Αναφορικά με τον δεύτερο ύποπτο από το Πακιστάν, σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτός έφτασε στη Δημοκρατία με άδεια επισκέπτη φέτος τον Ιούνιο και από εξετάσεις που διενεργήθηκαν στις 13 Σεπτεμβρίου αναχώρησε από την Δημοκρατία από το αεροδρόμιο Λάρνακας για Ντουπάι. 
 
Ο 35χρονος ύποπτος συνελήφθη χθες βράδυ και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για τέσσερις μέρες, ενώ καταζητείται ο δεύτερος ύποπτος από το Πακιστάν.
 
Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top