ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε €53 εκ. οι ταμειακές εισροές β΄ τριμήνου της ΚΕΔΙΠΕΣ, μειωμένες κατά 32%, σε €40 εκ. η αποπληρωμή στο κράτος (1)

Σε €53 εκ. οι ταμειακές εισροές β΄ τριμήνου της ΚΕΔΙΠΕΣ, μειωμένες κατά 32%, σε €40 εκ. η αποπληρωμή στο κράτος (1)

Σε €53,0 εκατομμύρια μειώθηκαν οι ταμειακές εισροές του B’ Τριμήνου 2020 της ΚΕΔΙΠΕΣ, έναντι €78,0 εκ. για το  προηγούμενο τρίμηνο, σημειώνοντας μείωση 32% λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού στο επίπεδο των εισροών. 

Σύμφωνα με την πρόοδο διαχείρισης του α΄ εξαμήνου του 2020, που ανακοίνωσε σήμερα η ΚΕΔΙΠΕΣ, 100% θυγατρική της ΣΕΔΙΠΕΣ (πρώην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα), οι εισπράξεις από διαχείριση χορηγήσεων και ακινήτων ανήλθαν σε €50,9 εκ. ή 0,7% της ονομαστικής αξίας του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων και ακινήτων ύψους €7.578 εκ. στο τέλος του Α’ Τριμήνου 2020
 
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της προόδου διαχείρισης, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΚΕΔΙΠΕΣ Λάμπρος Παπαδόπουλος είπε ότι μετά τη μερική άρση των περιοριστικών μέτρων, ο Ιούνιος παρουσίασε ανάκαμψη αποδίδοντας το 60% των συνολικών εισροών για το τρίμηνο και τόνισε πως «η ανάκαμψη συνεχίστηκε, με τις ταμειακές εισροές στο Γ’ τρίμηνο να αναμένονται στα υψηλότερα τριμηνιαία επίπεδα του έτους και άνω των €80 εκ., μειωμένες ωστόσο  κατά περίπου 25% από το 2019».
 
Σε σχέση με τον στόχο της ΚΕΔΙΠΕΣ για μεγιστοποίηση της αποπληρωμής της κρατικής βοήθειας, ο κ. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε πως το Διοικητικό Συμβούλιο  αποφάσισε νέα καταβολή ποσού σε μετρητά ύψους €40 εκ. ευρώ έναντι της κρατικής βοήθειας τον Σεπτέμβριο 2020, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό αποπληρωμής κρατικής βοήθειας σε μετρητά σε €160 εκ. ευρώ για το 2020 ή σε €280 εκ. ευρώ από την έναρξη των εργασιών της ΚΕΔΙΠΕΣ τον Σεπτέμβριο  2018.
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της προόδου διαχείρισης β΄ τριμήνου της ΚΕΔΙΠΕΣ, οι σωρευτικές ταμειακές ροές από την έναρξη εργασιών της ΚΕΔΙΠΕΣ την 1/9/2018 μέχρι τις 30/6/2020 ανήλθαν σε €640,4 εκ., ενώ οι εισπράξεις από διαχείριση χορηγήσεων και ακινήτων ανήλθαν σε €608,3 εκ. ή 7,6% της ονομαστικής αξίας του αρχικού χαρτοφυλακίου χορηγήσεων και ακινήτων ύψους €8.051 εκ.
 
Τα στοιχεία ενεργητικού στο τέλος του B’ Τριμήνου 2020 διαμορφώθηκαν σε €7.786 εκ. σε ονομαστική αξία και περιλαμβάνουν μετρητά €126 εκ., ακίνητη περιουσία €648 εκ. και εξυπηρετούμενες χορηγήσεις €553 εκ.
 
 Οι λειτουργικές δαπάνες και οι δαπάνες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων του Β’ Τριμήνου 2020 ανήλθαν σε €21,2εκ., μειωμένες κατά 23% από το προηγούμενο τρίμηνο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top