ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Πρόεδρος της 🇨🇾 Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak.

Τη συνομιλία απασχόλησαν οι εξελίξεις αναφορικά με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα μέσω του θαλάσσιου διαδρόμου από την Κύπρο, οι περιφερειακές εξελίξεις, το μεταναστευτικό, καθώς και οι εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες τόσο της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και των συνεργαζόμενων χωρών για την αύξηση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, εντός του πλαισίου της πρωτοβουλίας «Αμάλθεια».

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου αναγνώρισε την αξία της πρωτοβουλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και τον γενικότερο ηγετικό ρόλο που η Κύπρος διαδραματίζει στην περιοχή, γεγονός που αποδείχτηκε και κατά την εκκένωση πολιτών από το Σουδάν και τον καταλυτικό ρόλο που η Κύπρος διαδραμάτισε τότε.

Ο Προέδρος Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου και για την κατάσταση στην παρούσα φάση του Κυπριακού και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η δική μας πλευρά για επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο, όπου είχαν διακοπεί. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην εποικοδομητική στάση της Κυβέρνησης τόσο με την ανακοίνωση και υλοποίηση των μονομερών μέτρων προς τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας όσο και στο θετικό μήνυμα που η Κύπρος και η ΕΕ απέστειλαν μέσω των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Απριλίου μέσω της διασύνδεσης των Ευρωτουρκικών με την επιτέλεση προόδου στο Κυπριακό.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, επίσης το μεταναστευτικό και τρόπους αποτελεσματικής αντιμετώπισης των ανεξέλεγκτων ροών παράτυπων μεταναστών, καθώς και για θέματα που άπτονται των περιφερειακών εξελίξεων στην ταραχώδη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου συμφώνησαν να βρίσκονται σε συχνή επαφή και αλληλοενημέρωση για τις εξελίξεις στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος για τις δύο Κυβερνήσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Πυρ ομαδόν κομμάτων κατά ΕΛΑΜ - Το μεταναστευτικό στη μάχη των εντυπώσεων

Πυρ ομαδόν κομμάτων κατά ΕΛΑΜ - Το μεταναστευτικό στη μάχη των εντυπώσεων

Ενώ πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές, τα κόμματα ρίχνονται με τα μούτρα στην τελική ευθεία, σε μία προσπάθεια να κερδίσουν όσες περισσότερες ψήφους, αλλά και τις εντυπώσεις. Γνωρίζοντας πολύ καλά μέσα από τις δημοσκοπήσεις τι θέλουν οι Κύπριοι ψηφοφόροι, θέτουν ως προτεραιότητα σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top